HCC Forum

wifi verbinding met android

I.v.m. verhuizing heb ik tijdelijk geen vaste telefoon of internet verbinding.
Ik heb dit opgelost door een mobiel abonnement te kopen met onbeperkte data verbinding en mijn smartphone ingesteld als hotspot voor mijn pc en laptop.
Dit heeft een aantal maanden prima gewerkt tot afgelopen vrijdag, toen had ik geen wifi verbinding meer tussen pc en smartphone en ook niet tussen laptop en smartphone.
Even een test gedaan tussen mijn smartphone en een andere smartphone, die wifi verbinding is er wel.
Op mijn smartphone staat het volgende aan: Mobiele hotspot en Bluetooth-tethering.
De hotspot is wel zichtbaar in mijn verbinding scherm, nl: AndroidAP, maar na het invoeren van het wachtwoord krijg ik de melding "Kan geen verbinding maken met dit netwerk".
Ik heb dit voorlopig opgelost door mijn smartphone met een kabel te verbinden met de USB-poort en heb dan verbinding als Netwerk 3.
Het werkt nu dus wel, maar via Wifi is toch wat flexibeler.
Nog wat gegevens:
Desktop pc met windows 10 version 1709 for x64
Smartphone Samsung j5 (2016) android versie 7.1.1

Ik zou graag willen weten wat de oorzaak kan zijn en hoe het opgelost kan worden.

Groeten Kerst Bijgevoegde Afbeeldingen

pdf uit app tijdschrift LANDLEVEN opslaan in Ibook HOE?

Beste,

Ik heb een abonnement op een App van het tijdschrift Landleven. Daar kan ik de digitale versie lezen van het tijdschrift. Nu er van uitgever verandert wordt, gaat de App op de Ipad verdwijnen en kan ik mijn digitale versies van enkele jaren niet meer lezen.

Wie weet er een manier om nu het nog kan de tijdschriften (PDF) te bewaren als PDF in Ibook?

Als ik dat probeer wordt alleen de 1ste actieve pagina opgeslagen. Ik wil het hele document opslaan. Kan dat? En hoe?

Staan de PDF van elk nummer niet al op de IPAD ergens? En zo ja? Waar?

Als vast dank voor het meedenken

W10 met hardnekkige geheugenfouten

Sinds ik versie 1709 heb op mijn laptop ondervind ik herstarts met blauw scherm (met veelal stopcode: "page error in non-paged area", soms "critical structure corruption")
Eerst heb ik een HP app ("status report") uit de start-lijst verwijderd omdat daar telkens een fout door ontstond. Ik hoopte daarmee nieuwe geheugenfouten te voorkomen.
Vervolgens heb ik een boot weigering gehad en die opgelost met een repairdisk.
Toen kreeg ik een zichzelf herhalende driver-laadpoging die ik niet kon onderbreken (wel taakbeheer starten en vond iets in de sfeer van "appmgr" die bleef in-en uit schakelen (moeilijk leesbaar ivm intermitterend verschijnen en verdwijnen)
Dit verschijnsel verdween nadat ik een reparatie-installatie had uitgevoerd met een W10/1709 install medium (met behoud van mijn data en instellingen). Aan het eind van die actie kreeg ik het bericht: "klaar; niets veranderd". De klacht bij opstarten was echter verholpen.
Vervolgens merkte ik dat de laptop na inschakelen meestal opstart vanuit hibernation terwijl ik geen sluimerstand-optie heb ingesteld. Ik heb juist gekozen voor altijd afsluiten en uitschakelen. Ook het blauwe scherm kwam weer vaak (na het opstarten en aanmelden) terug met de boodschappen als hierboven. Na dit autonoom uitschakelen en opstarten wordt er normaal opgestart; niet meer vanuit hybernate)
Nu heb ik de sluimerstand maar eens ingesteld bij sluiten van de klep en dat uitgebrobeerd, afgewisseld mert de aan/uitknop; dat gaf geen veranderin: hij blijft na uitschakelen met de knop, bij weer inschakelen vanuit hybernate op te starten.
Kent iemand deze ellende? Wie heeft er een idee hoe ik dit weer stabiel kan krijgen (liefst zonder totale herinstallatie)

Time-shift functie ontbreekt bij combinatie van Kodi en VU+ UNO-4K receiver

Kan iemand mij helpen met het volgende probleem:

Om live-TV te kijken, maak ik tot vol tevredenheid gebruik van een VU+ UNO-4K receiver (DVB-C of DVB-S2) waarmee ik vanuit KODI va m'n netwerk verbinding maak via de KODI-VU+ PVR-driver. Alles werkt perfect, echter mis ik de time-shift functie: beeld ff stilzetten bijv. via pauze toets....

Wie-o-wie kent de oplossing hiervoor?

Spam filter te strak

Ik verneem dat een aan mijn adres gezonden email met daarin een zip file niet geaccepteerd wordt omdat het spam zou zijn. Hoe kan ik dit oplossen?

Ik kan geen berichten meer ontvangen of versturen met gmail.

Ik kan sinds enige tijd geen berichten meer ontvangen en versturen met Gmail. Ik gebruik al mijn e-mailadressen in Windows Live Mail in Windows7. Het heeft hiervoor altijd goed gewerkt.

Ik krijg steeds de volgende foutmelding:
Voor het account Gmail kunnen geen berichten verzonden of ontvangen worden. Het downloaden van kopteksten voor de map Alle berichten is niet voltooid. Kan Alle berichten niet op de IMAP-server selecteren. Vernieuw de mappenlijst en probeer het opnieuw.


Reactie van server: NONEXISTENT] Unknown Mailbox: [Gmail]/Alle berichten (now in authenticated state) (Failure)
Server: 'imap.gmail.com'
Windows Live Mail-fout-id: 0x800CCCD2
Protocol: IMAP
Poort: 993
Beveiligd(SSL): Ja

Vriendelijke groeten, Matthé

Vreemde problemen, ondere andere met de verkenner

Ik heb een aantal vreemde problemen op mijn w10 computer: In de verkenner kan ik niet meer slepen om te kopieren of te verplaatsen. ik krijg dat bij de cursor een rond "verkeersbord" met een diagonale streep als teken dat dat niet mag. Kopieren via ctr-c en ctrl-v lukt wel.

Ten tweede als ik in de verkenner het context menu probreer te krijgen via de rechtermuis knop, dan stop de verkenner...

Ten slotte wijzigt mij host file iedere keer als ik de computer opstart. Hij commentarieert alle statement uit door er een # voor te plaatsen.

Er draait altijd een virusscanner. Ik heb die pas verniewud. Eerst had ik f-dsecure, maar nu heb ik Bitdefender. Beide scanners zien geen virussen, maar ik heb er toch een vreemd gevoel bij!

Iemand die raad weet?

Repetier- Host

Deze software is ontwikkeld voor het besturen van Rep Rap-achtige 3D printers. Het is het best te gebruiken in combinatie met Repetier-Firmware, welke alle functies ondersteunt. Andere firmware zoals Marlin, Teacup, Sprinter of 5D G-code interpreter zouden met de juiste instellingen moeten kunnen werken.

Ook dit onderwerp is bedoeld om kennis en ervaring met elkaar te delen.

3D ontwerpen met FUSION360

Dit onderwerp is bedoeld om kennis en ervaring met het 3D ontwerpen met Fusion360 te delen. Dit programma is via internet te installeren met als gebruiker student.

Creators update tot versie 1709 blijft zich herhalen.

Mijn notebook Asus R553L met i5-4210 processor en 6 GB Ram en 64 bits windows 10 home versie 1703 blijft de onderdelen update naar windows 10 versie 1709 herhalen en eindigt ieder keer met een blauwe regel U moet opnieuw opstarten om de installatie te voltooien. Het notebook is nu met de 21 ste keer hiermee bezig. Ik sta voor een raadsel en kan er geen einde aan maken. Het is te zien op windows instellingen - bijwerking en beveiliging - geschiedenis van updates daar verschijnt de hele lijst.
Hoe is dit op te lossen. Het notebook werkt verder goed maar wel trager. De oorzaak is me een raadsel.
Wie geeft me de gouden tip tot oplossing.

Openbare pc geen password toestaan

Ik heb ze zorg voor een aantal pc's binnen een club waarbij alle bezoekers een PC moeten kunnen gebruiken. Daarom zit er voor bezoekers geen password op. De PC's draaien met Linux mint.
Eén van de bezoekers heeft kennis van Linux en heeft voor op 1 PC een password gezet zodat deze exclusief beschikbaar is voor hem.
Is het mogelijk een gebruiker te verhinderen een password te installeren? Een andere Linux versie misschien?

HCC Blokgestuurd en servo's

Voor mijn wissels op mijn N-spoor baan gebruik ik de bekende Conrad aandrijvingen.

Ik kan er maar niet enthousiast van worden.
Afstellen is lastig en ze gaan al snel te zwaar.

Ik gebruik Peco rails, en de aandrijvingen van dit merk, hoewel zeer effectief, zijn ook niet de mooiste.

Nou lees je veel over servo's. Heeft iemand ervaring hiermee i.c.m. een blokgestuurde baan, dus vanuit een LKK/EVL combinatie?

Ik begrijp dat ik een stukje electronica ertussen zal moeten zetten voor de aansturing.

Ik hoor graag ervaringen en aanwijzingen.

Jeroen

update OSM in Navman Bike 1000

Mijn onlangs aangeschafte fietsnavigatie Navman Bike 1000 bevatte OpenStreetMaps uit 2015.Die zou ik volgens de gebruiksaanwijzing kunnen bijwerken met "NavAgent" . Dit programma werkt niet .Alle verschillende compatibiliteitsmodi geprobeerd,maar niets helpt.
Vervolgens OSMmapdata Netherlands 2015 vervangen door die van 2017 met als gevolg dat Nederland uit de lijst met landen is verdwenen.Wat zou ik kunnen doen en hoe doe ik dat dan ?Probleemhandtekening: Gebeurtenisnaam van probleem: APPCRASH
Naam van de toepassing: NavAgent.exe
Versie van toepassing: 0.0.0.0
Tijdstempel van toepassing: 5689d268
Naam van foutmodule: QtGui4.dll
Versie van foutmodule: 4.8.1.0
Tijdstempel van foutmodule: 4f6c7cef
Uitzonderingscode: c0000005
Uitzonderingsmarge: 001ac9f6
Versie van besturingssysteem: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Landinstelling-id: 1043
Aanvullende informatie 1: 0a9e
Aanvullende informatie 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Windows10 geïnstalleerd op notebook met (te) kleine flash opslagruimte

Ik heb een notebook onder mijn hoede, waarin W10 was geïnstalleerd, maar waar de fall creatorsupdate niet lukt door te weinig opslagruimte. Het is een ASUS L200HA uit 2015.
De opslag bestaat uit 32GB flashgeheugen blijkbaar vast op het moederbordje gesoldeerd en dus niet verwisselbaar.
Wel is er een uitbreidingsslot aan de buitenkant voor een micro-SD kaartje tot max 128GB.
Vraag 1: is het mogelijk om W10 met minimale data en applicatiesoftware binnen 32GB te houden?
Vraag 2: zo niet, is het mogelijk (en niet te traag) om het besturingssysteem over te brengen naar een uitbreidings-micro-SD kaartje?

redden van Windows 10 in Boot Camp voor gebruik in Parallels

Ik maak nu gebruik van Windows10 in de Boot Camp versie en wil overgaan naar Parallels.
Om mijn licentie te behouden en de gegevens met programma's te kunnen gebruiken ,wil ik graag weten hoe ik mijn Windows kan Back-up en dan in Parallels kan installeren.

m.vr.gr.
Ed van Eijk

Mining ring

heeft er iemand verstand van het opbouwen van mining rek /ring voor de bitcoin

Pagina's