HCC Forum

TCK in iTrain

Hallo,

ik ben me aan het verdiepen in een overschakeling naar digitaal, met behoud van HCCm onderdelen.

De simpelste stap is natuurlijk de aanschaf van een TCK en de blokkaarten ombouwen.

De TCK emuleert een IntelliBox, althans zo ziet Koploper deze.

Maar ziet een ander programma als bijvoorbeeld iTrain of Rocrail de TCK ook als Intellibox en kan je deze dus i.c.m. met deze programma's gebruiken?

Ik hoor het graag.

Jeroen

Outlook versie 16.4 geeft af en toe de melding de verbinding met de server is mislukt

Ik bezit een iMac en een Laptop. Daarop onder andere geïnstalleerd de versie 16.4 van Micro soft voor Mac 365.

Op beide apparaten hetzelfde problemen. Ik gebruik Hccnet voor inkomende emails. Dat werkt. Maar af en toe krijg ik de melding de verbinding met de werver is mislukt of verbroken. Als ik niets doe dat komen over een tijdje de emails binnen. Maar dat werkt niet fijn. Voor internet gebruik ik Ziggo. De VNP verbinding naar de zaak werkt goed. Voor nood heb ik ook een emailacount van Ziggo. Die werkt zonder problemen.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Bij voorbaat dank. Bijgevoegde Afbeeldingen

Laptop te oud, geen drivers meer beschikbaar?

Ik gebruik nog regelmatig mijn oude laptop Asus K 72 F uit 2010.
Sinds enkele dagen (na een udate?) krijg ik een soort veilige modus scherm. Bij Intel HD Graphics staat in apparaatbeheer een uitroepteken.
Reactie reparateur: Windows 10 besturingssysteem is te nieuw voor de grafische kaart on board. Hiervoor zijn geen drivers beschikbaar.
Bij pogingen drivers te installeren krijg je steeds de melding: Deze computer voldoet niet aan de minimale vereisten voor de installatie van de software.
Is er nog toch nog en driver die wel werkt of is dit het einde?

Programma Mail op de iMac kan geen berichten meer verzenden

Ik maak gebruik van OS X El Capitan, versie 10.11.6 en Mail versie 9.3.

Sinds 2 weken is het niet meer mogelijk om uitgaande mails te verzenden via het programma Mail. Met Ziggo Webmail lukt het nog wel.
Volgens Ziggo staan alle instellingen goed, en de Apple helpdesk geeft niet thuis, omdat de nieuwste software niet geïnstalleerd is.
Dit lukt niet meer omdat mijn IMac van begin 2009 niet meer geüpdatet kan worden.
De foutmelding die ik krijg is als volgt: De reactie van de server was: Je moet eerst inloggen als je poort 587 gebruikt.

Poort 587 staat echter open volgens de Ziggo helpdesk, nadat zij mij aanwijzingen gegeven hadden om dit te controleren.

Wie heeft een oplossing voor dit probleem?

Hans Jager

Printer werkt pas na opnieuw opstarten PC

Beste lezers,
Na installatie van Windows 10 moet ik, om te kunnen printen de PC opnieuw opstarten. Als dat gebeurd is, dan kan ik pas printen. Mijn scanner heeft hetzelfde probleem. Hoe kun dit je definitief oplossen?
Dank voor jullie antwoord(en).

Backup programma geen toegang tot NAS

Ondanks dat ik met Windows 10 op mijn PC gewoon toegang heb tot mijn NAS, en mappen en bestanden kan openen, krijgt mijn backup programma (EaseUS ToDo) geen toegang tot mijn bestanden. Ik verdenk Windows ervan EasUS de toegang te blokkeren. De backup lijkt normaal te starten maar al snel volgt een error: "File backup failed. Specified files not found". Ik gebruik Bitdefender voor protectie en heb daar EaseUS al toegang verleent. Heeft iemand een oplossing voor dit probleem??? Ik zie die graag tegemoet. Bij voorbaat dank.
EaseUS.jpg Bijgevoegde Afbeeldingen

Dash to Dock?

Ik heb Ubuntu 18.04 geinstalleerd en het draait goed, maar ik ondervind nu problemen met de uitbreiding "Dash to Dock".
Ik heb het geinstalleerd en in eerste instantie lijkt het te werken, maar na een tijdje heb ik verschillende Docks door elkaar, en bij het programma-icoon heb ik ineens twee Docks of zelfs meerdere onder en links in beeld, terwijl ik heb aangegeven dat de Dock onder moet.
Het lijkt er sterk op dat deze toepassing nog niet helemaal af is, en dat er nog aan gesleuteld wordt.
weet iemand hier meer van, en of ik het met een bepaald commando weer goed kan krijgen, het lijkt mij wel leuk om een Dock te hebben in plaats van die Dash.;)

Hoe verwijder je de Windows 10 OEM-partitie?

Hallo allemaal

Sinds mij de nieuwste update van Windows 10 in de maag werd gesplitst, heb ik er opeens een nieuwe harde schijf bij, namelijk met de driveletter E: Kwam zomaar uit het niets binnenvallen.

Na wat gezoek blijkt dat een OEM-partitie te zijn die automatisch werd gegenereerd. Wel aardig maar buitengewoon hinderlijk: om de haverklap krijg ik de mededeling dat deze schijf bijna vol is en dat ik daarom het nodige moet verwijderen.
Ga je daarnaar toe via Schijfbeheer, kom je van een koude kermis thuis. De schijf komt in beeld als een rode balk (naast de twee andere C en D schijven die netjes blauw zijn) en als je daarop klikt blijkt de boel "leeg" te zijn. En wat ik ook doe, het zaakje valt niet te verwijderen.
Ergens op het internet vond ik de aanbeveling cmd > Mountvol E:/D, maar dat haalde helemaal niets uit.

Kan iemand mij adviseren? Ik wil af van de gezeur dat een schijf, i.c. E: bijna vol is...

Hukkie

Een image maken van een SSD drive en terugzetten

In mijn Windows XP tijdperk gebruikte ik Ghost om een image van mijn C:\ drive te maken die ik kon terug zetten door mijn pc op te starten met een floppy of CD waarop Ghost stond.


Ik zoek nu een programma waarmee ik simpel een image kan maken van mijn SSD drive met Windows 7 64b.
De image wil ik op een opstart CD/DVD zetten met het imageprogramma.
En indien nodig met deze CD/DVD opstarten en met het imageprogramma de image terugzetten op een SSD of HD.
Het hoeft niet gratis te zijn als het maar simpel en betrouwbaar werkt.

Wie kan mij daar een duidelijk antwoord op geven?

Alvast mijn dank Mvg.

Foutmelding bij opslaan in Photoshop elements 2018

Sinds enkele dagen krijg ik foutmeldingen is Photoshop Elements 2018
Als ik een afbeelding wil opslaan, kan dat niet omdat er te weinig ram geheugen beschikbaar zou zijn.
Als ik de voorkeuren in wil stellen is het niet mogelijk. zie afbeelding.
Als ik in taak beheer kijk is het totaal gebruikt 50 %.
Vermoedelijk ontstaan na de Lente update Windows 10.

Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen.
Photoshop elements 2018.jpg
geheugen gebruik.PNG Bijgevoegde Afbeeldingen

128GB SSD vervangen door 500GB

Zoals in de titel beschreven wil ik mijn SSD vervangen door een grotere. Welke SSD ik moet hebben heb ik kunnen achterhalen maar de vraag voor mij blijft hoe zet ik de data (Windows10 en andere programma's) compleet over naar de nieuwe SSD en kan dan gelijk weer verder werken met WIndows10.

Nu kijk ik naar Acronis 2018 en vraag mij af of ik de kleinere SSD kan clonen naar de grote SSD of loop ik bij het clonen tegen de omvang van de nieuwe SSD aan. Cloon is immers 128GB? Of is middels Acronis volledig back-uppen voldoende en zet ik na verwisselen van de SSD de back-up terug of loop ik ook tegen beperkingen aan?

Kan ik van Acronis een opstartmedium maken waar ik na vervanging van de SSD mijn laptop kan opstarten via Acronis en dan de back-up of cloon van de oude SSD terug kan plaatsen op de nieuwe SSD? En zo ja, hoe doe ik dat?

Fn toetsen werken niet meer

Betreft Asus N76 V intel Core i7

Sinds de laatste update van W10 werken de fn /f11 en f12 toetsen NIET meer!!
f11 geluid zachter f12 geluid harder
Ook de andere combinaties met FN zijn verdwenen:mad:
Wie heeft hier een oplossing voor??

Windows.old laat zich niet verwijderen

Vorige week de april update van W10 geïnstalleerd. Werkt goed en omdat mijn C;|schijf vol begint te lopen wil ik Windows.old verwijderen maar ik krijg hem maar niet verwijderd ondanks ik mijzelf alle machtiging heb toegekend.

De melding is: U dient door SYSTEEM gemachtigd te worden

Wat is de oplossing om deze meuk te verwijderen?om wijziging aan deze map te kunnen aanbrengen.

google analytics en privacy

Voor mijn website gebruik ik Google analytics om het bezoek-overzicht te kunnen zien.
Ivm de wet op privacy moet ik de juiste instellingen gaan maken. Helaas snap ik absoluut niet wat ik nu moet instellen om aan die wet te voldoen.Mogelijk staat alles al altijd goed...geen idee.
Kan iemand mij in simpel Nederlands uitleggen welke instellingen ik waar moet maken?
Met vriendelijke groet.,
Anke

NB Hopelijk heb ik de juiste plek voor dit onderwerp gekozen...

skype

Wie kan mij helpen, ik ben op Skype op een of andere manier al mijn contactpersonen kwijt geraakt ik heb alles geprobeerd om ze terug te halen ook een nieuwe versie geupdate maar ze zijn weg en ze blijven weg.

Nu is mijn vraag ; ik heb op mijn Lab top wel alles normaal staan, kan ik ze vanuit mijn Lab top kopiëren naar mijn computer en hoe doe ik dat?

In afwachting,
Met Vriendelijke Groet,

Stuf

Wifi Arduino en modelspoor

Voor de liefhebbers van modelspoor en de toepassing van Arduino's worden er in het Rocrailforum (http://forum.rocrail.net/index.php) regelmatig interessante artikelen gepubliceerd. Een Wemosmodule is een Arduino met wifi mogelijkheden. Wordt op dezelfde manier van firmware voorzien als de Arduino maar biedt draadloze mogelijkheden. Onlangs hebben zowel Ellard als Dagnall (http://wiki.rocrail.net/doku.php?id=userpages) uitgebreide beschrijvingen gepubliceerd. Vaak kunnen met kant en klaar componenten (uit o.a. China) hele leuke toepassingen gerealiseerd worden. Voor andere ontwerpen zijn soms printplaatjes, PCB's, nodig. Ik vind het altijd leuk om dergelijke ontwerpen na te bouwen maar de realisatie van printplaten weerhoudt mij er soms van het ontwerp ook daadwerkelijk te maken. Voor de ontwerpen van beide genoemde enthousiaste rocrailers heb ik een aantal printen laten maken. Mocht je na het lezen van de artikelen in het rocrailforum belangstelling hebben voor benodigde PCB's neem dan contact met mij op. Mag via dit forum maar ook een mailtje naar info@modeldigitaal.nl wordt gelezen. Ik ben van plan op een van de volgende HCCm bijeenkomsten enkele van de gepubliceerde en gerealiseerde modules werkend te laten zien.

Compleet blokgestuurd HCCm systeem te koop

Ik ben overgestapt op het Dinamo systeem zodat ik analoge en digitale treinen door elkaar kan laten rijden.

Daardoor heb ik een compleet blokgestuurd HCCM systeem staan wat ik niet meer gebruik. Een aantal 19"rekken, een heel stel blokkaarten maar ook alle andere kaarten liggen op zolder.

Iemand die denkt dat hij geen compleet systeem nodig heeft, maar gewoon een paar kaarten, willekeurig welke, is welkom om contact op te nemen. Voor kleine bedragen kom je een heel eind. Ruilen voor iets dat met treinen te maken heeft is ook een optie. En als je goed bent in het repareren of onderhouden van treinstellen en/of locomotieven, kan dat ook een goed ruilmiddel zijn.

mijn emailadres is: dick.rijneker-apestaart-modr.nl

Afspeelsnelheid in Adobe Premiere elements 15

Hallo allemaal,

Ik heb al mij oude videobanden gedigitaliseerd met het programma "Debut".
Dit is (boven verwachting) heel goed gebeurd.
Voor VHS kwaliteit, vind ik het prima.
Als ik de filmpjes (.mp4) afspeel op de PC (VLC player), gaat dat heel goed.

Nu komt het 'probleem'.
Als ik een stukje bewerk met Adobe premiere elements 15 en save voor de PC, dan is de snelheid van het beeld veel te hoog.
Het beeld haalt zelfs het geluid in, op de helft van het filmpje (10 min) is het beeld al 1 minuut eerder
Het lijkt wel of er beelden weg gelaten worden.
Dit is al met het beeld, als ik de film alleen importeer, en afspeel (hoewel ik dan geen geluid heb) in Adobe.
Het beeld wordt dan veel te snel afgespeeld (in Adobe).

Ik werk met een desktop PC Intel Core I7 3,7GHz met 16GB geheugen en Windows 10

Iemand een idee waar het fout gaat?

Lift aansturing met Arduino

Beste forumbezoeker,
Ik ben een beginnend Aruino gebruiker en heb na wat testjes een programma gemaakt voor het besturen van een lift met 3 verdiepingen.
Met wat hulp van een medegebruiker heb ik het voor elkaar gekregen dat het werkt maar ik moet dan de motor, d.m.v. een drukknop, links of rechtsom laten draaien. Ik heb een opzetje gekregen om dit automatische te laten verlopen en heb dit ingebouwd. Het gedeelte van de motoraansturing komt door de compiler heen maar hij stopt steeds op het bestaande deel met de melding "ButtonState2" does not name a type. Met de handmatige motoraansturing werkte dit deel zo prima. Het uploaden van het bestand lukt niet vandaar dat ik hieronder de gehele list heb geplaatst. Wie kan mij verder helpen?
Alvast bedankt voor de medewerking.
Ad de Laat
a.de.laat@hccnet.nl

/* Aansturing lift met 3 verdiepingen. (beganegrond, 1e verdieping en 2e verdieping)
* D.m.v. eindschakelaars wordt de motor gestopt.
* Motorsturing d.m.v. L293D
*/
const int verd2 = 7; //Drukknop 2e verdieping naar D7
const int verd1 = 5; // Drukknop 1e verdieping naar D5
const int beg = 4; // Drukknop beganegrond nnar D4
const int relais = 6; // aansturing motor via D6
const int eindstop2 = 3; //Eindschakelaar 2e verdieping D3
const int eindstop1 = 2; //Eindschakelaar 1e verdieping D2
const int beganegr = 8; //Eindschakelaar beganegrond D8
int buttonState2 = 0; //reset drukknop verdieping op 0
int buttonState1 = 0; //reset drukknop verdieping op 0
int buttonState0 = 0; //reset drukknop verdieping op 0
int potPin = 0; //reset stand regelbare weeerstand op 0
int switchPin = 9;
//int enablePin = 10;
int in1Pin = 11; // Aansturing L293D op IN1 vanuit D11
int in2Pin = 12; // Aansturing L293D op IN2 vanuit D12
int X = 0; // maak X=0
int Y = 0; // maak Y=0
int Waardeverd1; // maak digitalewaarde verd1
int Waardeverd2; // maak digitalewaarde verd2
int Waardebeggr; // maak digitalewaarde beg
void setup() {
pinMode(verd2, INPUT); // maak van D7 een input
pinMode(verd1, INPUT); // maak van D5 een input
pinMode(beg, INPUT); // maak van D4 een input
pinMode(relais, OUTPUT); // maak van D6 een output
pinMode(eindstop2, INPUT); // maak van D3 een input
pinMode(eindstop1, INPUT); // maak van D2 een input
pinMode(beganegr, INPUT); // maak van D8 een input
pinMode(Waardeverd1, INPUT); // maak van D5 een input
pinMode(Waardeverd2, INPUT); // maak van D7 een input
pinMode(Waardebeggr, INPUT); // maak van D4 een input
pinMode(in1Pin, OUTPUT); // maak van D11 een output
pinMode(in2Pin, OUTPUT); // maak van D12 een output
pinMode(switchPin, INPUT_PULLUP); // maak van D9 een input

Serial.begin(9600); // zet de seriele monitor op 9600 baut

}
void loop()
{
int speed = analogRead(potPin) / 4; // leest de motorsnelheid uit potmeter /4
boolean reverse = digitalRead(switchPin); // bepaald de richting van de motor
setMotor(speed, reverse); // geeft setmotor de berekende waarden
}
void setMotor(int speed, boolean reverse) // stuurt de motor aan
{

{
int Waardeverd2 = digitalRead(verd2); //zet de digitalewaarden van D6 Waardeverd2
int Waardeverd1 = digitalRead(verd1); //zet de digitalewaarden van D5 Waardeverd1
int Waardebeggr = digitalRead(beg); //zet de digitalewaarden van D4 Waardebeggr

if (beganegr == HIGH){ //waarde bepaling t.b.v. Motoraansturing links of rechtsom
(X=0);}
if (eindstop1 == HIGH){
(X=1);}
if (eindstop2 == HIGH){
(X=2);}
if (Waardebeggr == HIGH){
(Y=0);}
if (Waardeverd1 == HIGH){
(Y=1);}
if (Waardeverd2 == HIGH){
(Y=2);}

if (Y>X){ // Motoraansturing links of rechtsom
(in1Pin=HIGH, in2Pin=LOW);}
if (Y<X){
(in1Pin=LOW, in2Pin=HIGH);}
if (Y==X){
(in1Pin=HIGH, in2Pin=HIGH);}
}
}
//Serial.println(buttonState);
//delay(1);
buttonState2 = digitalRead(eindstop2); // Maakt status drukknop, verdieping 2, digitaal
if (Waardeverd2 == HIGH){ // als D7 is 1
digitalWrite(relais, HIGH); // maak D6 = 1
}else if (buttonState2 == 1){ // als buttonState 2 gelijk is aan 1
digitalWrite(relais, LOW); // maak D6 = 0
}

buttonState1 = digitalRead(eindstop1);
if (Waardeverd1 == HIGH){
digitalWrite(relais, HIGH);
}else if (buttonState1 == 1){
digitalWrite(relais, LOW);
}

buttonState0 = digitalRead(beganegr);
if (Waardebeggr == HIGH){
digitalWrite(relais, HIGH);
}else if (buttonState0 == 1){
digitalWrite(relais, LOW);
}
}
}

Pagina's