HCC Forum

Problemen opstarten programma's Chrome en PSP in WIndows 10

Sinds enige tijd is plotseling het verschijnsel opgetreden dat de Chrome webbrowser niet wil opstarten. Bij het starten verschijnt een wit scherm. en enige tijd later de melding "Pagina niet gevonden" Als ik dat wegklik, som enige malen en heeel lang wacht gaat het soms ineens wel goed. Dan kan ik prima werken in Chrome.
Met PSP X9 doet zich hetzelfde voor. Na het starten lijkt er niets te gebeuren. Soms na enige tijd verschijnt ineens het startscherm en start PSP alsnog gewoon en kan ik er prima mee werken.
Voor zover ik heb gekeken hebben andere programma's geen problemen.
Het probleem is niet opgetreden na iets installeren of zo (althans niet bewust).
Ik inmiddels via Microsoft scannow gecontroleerd of er systeembestanden beschadigd zijn. Maar de scan geeft geen problemen.
Ik vermoed dat het niet direct met Chrome of PSP te maken heeft, maar dat er iets anders aan de hand is.

Heeft iemand enig idee wat dit probleem zou kunnen oplossen?

poort openen in Lubuntu

Ik ben bezig een computertje in te richten als server voor PVoutput van een Omnik omvormer. De server ontvangt dan elke vijf minuten informatie over de opbrengst van de omvormer.
Het computertje is een Pengpod, dat is een tablet met Linaro-linux er op. Linaro is een versie van Lubuntu voor een tablet. De Pengpod is geen succes gebleken en wordt niet meer ondersteund, maar als server zou hij te gebruiken moeten zijn.

Ik heb een progje Omnikstats (https://github.com/arjenv/omnikstats) binnengehaald, de configuratiefile aangepast en geinstalleerd. De Omnik omvormer gebruikt poort 8989 van de server, maar die lijkt dicht te zijn. Met het progje ufw (uncomplicated firewall) zou je hem moeten kunnen openzetten, maar ik krijg dan meldingen van ontbrekende bestanden, Daar kan ik me in gaan verdiepen, maar meestal is dat erg complicated. Ik wil alleen die poort openzetten. Is er een andere manier dan met ufw?
Bij voorbaat dank,

Maken van een herstelschijf, op stick of DVD

Van W10 wilde ik een herstel schijf maken
Nu lees ik op internet allerlei mogelijkheden om deze te maken
Maar heb deze gemaakt via het zoekmenu herstelstation
Kwam toen in Recover media Creator
Daarna branden naar DVD en klaar!!!!!!!!!!!!!
Maar....vraag me af of dit een volledige herstel schijf is
daar er ook op internet wordt gesproken over Iso en daarna branden van een schijf.
Ik hoor graag.

Hoe kan ik toegang vanui internet beperken tot alleen mij bekende mac adressen?

Ik maak veel gebruik van port fw, oa naar mijn NAS. Ik heb zeer veel login pogingen van voor mij totaal onbekende ip adressen (op allerlei services, http, smb, ftp, ...). Ik weet wie ik toegang wil geven tot mijn thuisnetwerk.
de meest voor de handliggende manier zou zijn om te filteren op de mac adressen. De bekende mac adressen staan in een lijst. Mijn router (asus) kan een dergelijke filter niet bijhouden. Is er een router / device / firewall die ik in mijn etwerk kan opnemen die dit wel kan, of zie ik een optie over het hoofd die indringers al bij de toegang tegenhouden? Ik verwacht overigens niet dat dit zou kunnen op de filtering van ip adressen, omdat de devices vanuit elke hoek van de wereld zouden kunnrn inloggen.
Dank voor re en meedenken.
Fred B

Probleem met in/uitschakelen PC

Sinds kort is er een probleem in mijn PC onstaan. Als ik de PC in slaapstand zet
of afsluit wordt de voeding geheel uitgeschakeld, Maar, de aan/uit knop van de
PC werkt dan niet meer om de PC weer aan te zetten. Geen spanning meer
in de PC..Na ongeveer 10 minuten wachten werkt het dan ineens weer en kan
de de PC weer ingeschakeld worden. Is dit een BIOS of moederbord probleem?
PC met windows 10, probleem is spontaan ontstaan.
mvg Harm

2017-05 Cumulatieve update

Het binnenhalen van 2017-05 Cumulatieve update voor op Windows 10 Version 1607 for x64 gebaseerde systemen (KB4019472) blijft hangen op 9%. Na verloop van tijd wordt gemeld dat installatie is mislukt. Bruikbare oplossingen op internet heb ik niet gevonden.

Agenda synchroniseren met Android smartphone

Sinds kort bezit ik een 2e hands iPhone 5S. De agenda wordt automatisch gesynchroniseerd met mijn iPad en MacBook.
Hiervoor had ik echter een Samsung Galaxy Core en de agenda's van mij én van mijn partner (die ook met een Samsung werkt) werden keurig gesynchroniseerd.

Mijn vraag is dus of ik dit ook kan bewerkstelligen tussen een iPhone en een Samsung?
Zo ja, hoe krijg ik een en ander voor elkaar? Zowel dit forum als Apple Support zeggen hier niets over.

Bij voorbaat dank voor uw reactie.

Verandering bios instelling worden niet onthouden

Bij opstart van mijn mb Asus P8Z77-V (met i5 en ssd) wordt een probleem gemeld met de cpu ventilator.
Met F1 in de bios instellingen aangeland zie ik inderdaad dat de cpu ventilator net onder de ingestelde minimum waarde van 600 rpm draait. Vervolgens de minimum waarde op 500 gezet en op "save changes and reset" geklikt. De pc start nu goed op. Echter na afsluiten en opnieuw opstarten weer dezelfde melding, omdat de aangepaste minimum waarde weer op 600 staat. De aanpassing wordt kennelijk niet onthouden.
wat doe ik fout :mad:?

Arduino in een rijtuig bouwen

Al een tijdje loop ik met het idee een dcc rijtuig decoder te maken. Is er iemand die weet wat ik kan voorkomen dat de decoder steeds opnieuw opstart als er zo nu en dan contact problemen optreden? Misschien iets met condensatoren maar liefst zo klein mogelijk, esu en lenz krijgen het ook voor elkaar zonder externe componenten.

Mvg Peter de Heij

doorsturen naar andere website bij Firefox

Als ik naar de website van mijn bank wil krijg ik het bericht dat er is voorkomen dat ik naar een andere website word doorgestuurd en ik kan niet bij de website van mijn bank komen. Ik wil graag weten hoe ik deze app die zich in Firefox heeft genesteld kan verwijderen. Ik hoop dat iemand mij hiermee kan helpen. Bij voorbaat hartelijk dank.

windows XP emulator voor Android

Als fanatieke bridgeliefhebber gebruiken mijn vrouw en ik nu de applicatie EB9.5 (Eindeloos Bridge). Deze draait op een oude Medion laptop met windows XP. Het betreft de netwerkversie, zodat wij ieder met de eigen laptop op schoot, gekoppeld aan een router/switch samen kunnen oefenen tegen de computer via het windows thuisnetwerk.
Het zou echter veel praktischer zijn als we elk ons Android tablet kunnen gebruiken en dan toch hetzelfde programma kunnen spelen. Het is mij niet bekend of er een androidversie met netwerkfunctie van dit programma is.
Is het mogelijk om met een windows XP emulator voor Android ons favoriete bridgeprogramma te gebruiken op onze tablets? Zo ja, hoe? Waar kan ik een adequate handleiding vinden.....

WIFI werkt niet meer op W10

Verleden jaar juli 2016 van w7 naar w10 gegaan
Tot drie dagen terug werkte alles naar behoren, echter mijn wifi ligt er uit en is bij het opstarten nog wel even aanwezig maar daarna zie ik dat deze bij instellingen WIFI gelijk op UIT staat.
Is niet meer aan te passen. Netwerkadapter werkt niet meer. Ook al een renew uitgevoerd onder Opdracht promp maar werkt niet.
Volgens ASUS is mijn laptop uit 2012 intel Core i7-3610QM, 2.3 GB nooit geschikt geweest voor W10
Er zijn geen updates voor de Intel Centrino(R) Wireless N-2230
Volgens Microsoft een HCC was deze laptop geschikt voor W10
Wie herkent zich in dit verhaal????
Zie heel veel problemen op internet staan met internet verbindingen die afbreken onder W10
Letty

ongeontroleerd scrollen.

Ik heb XP-PROF,werkt op zich prima.
Al heel lang soms het probleem dat ongeacht wat voor text oid. op het scherm staat begint de laptop snel naar boven te scrollen.
Een tijdelijke oplossing is "de MStoets".
Er komt dan even het start venster en het scrollen is weer voor onbepaalde tijd weer weg !
Wel lastig.
Wie oh wie ?
J.A.de.Witte@Kader.Hcc.nl

Terugdraaien Windows 10 Creators Update

De update heeft zich netjes en snel op mijn machine genesteld. Helaas zit er een bug in met de datum notatie.
Maand en jaar zijn niet meer benaderbaar of verdwenen.
Dat is lastig in sommige applicaties, als in: nogal wat software draait incorrect.

Hoe kan ik deze update terugdraaien?
Alvast bedankt voor een reactie!

Met vriendelijke groet,
Hans

Tiki wiki?

Ik ben begonnen met het maken van een Tiki-wiki-website en zoek HCC-ers die hiermee ervaring hebben. Een gebruikersgroep zou nog mooier zijn.

mvrgr, Adrie

Geheugenprobleem I-Phone 5

Volgens mijn I-Phone neemt de Mail 2,2, GB in beslag. Daardoor krijg ik voortdurend de melding dat ik te weinig geheugen heb voor bepaalde taken. Ik heb 4 e-mailaccounts geïnstalleerd maar 3 daarvan gebruik ik nauwelijks. Het meest gebruikte account heb ik laatst verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Er staan maar een paar mailtjes in de inbox en ik heb alle prullenmanden en andere mappen geleegd maar toch blijft het geheugenbeslag > 2,2 GB.
Weet iemand wat de oorzaak is en hoe ik het probleem kan oplossen?

superfech in win7

Beste kenners,

Is mijn win7 corrupt?
Ik heb regelmatig een uitval van het sys. en moet opnieuw opstarten.
Logboek zegt superfech werkt niet, maar in services staat dit keurig op auto.
Hebben jullie tips?
IK hou mij aan bevolen.
Groeten
Roel

Certficatie problemen.

Ik ben al een flinke tijd aan het worstelen met een certificaat. Als ik verbinding wil maken met mijn NAS krijg ik boven in de browser
een teken van een onveilige verbinding, waardoor buitenstaanders kunnen meelezen o.i.d.

Nu zit in de software/applicatie van Synologie een certificaat en dus kan ik de onveilige verbindingssein negeren, maar dat voelt niet fijn, vooral niet als je bestanden uit je NAS overbrengt naar de cloud van Strato.
Van Synologie stelt men, dat het certificaat in hun applicatie kan worden geëxporteerd naar mijn desktop. Dat heb ik gedaan en dan krijg ik de beschikking over de bestanden, die in de bijlage staan vermeld.
Maar ik kan nergens vinden hoe ik ze lokaal kan installeren.

Mag ik zo vrij zijn de vraag te stellen hoe ik dit probleem kan oplossen, of is het juist goed de waarschuwing te negeren? Bijgevoegde Afbeeldingen

Kloon

Is er nou niemand die mijn probleem met de KLOON kan oplossen er zijn toch genoeg specialisten.

Vast bedankt.

STUF

Pagina's