CompUsers vernieuwt internet

Ook CompUsers ontkwam niet aan de 'Wet van de Remmende Voorsprong'. Daardoor zijn onze internet-activiteiten toe aan een grondige renovatie.

Op dit moment is al een nieuwe e-mail server in de lucht en worden bestaande e-mail accounts gefaseerd overgebracht. Uiteraard met zo min mogelijk overlast voor de betrokkenen, maar enkele kleine veranderingen zijn nodig. De e-mail adressen worden in ieder geval gehandhaafd. De nieuwe e-mail server biedt extra functionaliteit en ook de beveiligingsaspecten zijn helemaal up to date. In het artikel 'CompUsers: Mail en Web voor leden' in SoftwareBus 2011-2 lees je de details.

Vroeger waren de e-mail accounts voor leden verbonden aan de 'inbelaccounts' voor leden, die weliswaar goedkoop, maar niet gratis waren. Toen dat werd overgenomen door HCCnet, bleven de e-mail accounts bestaan. Vanaf 1 januari 2012 kosten de e-mail accounts € 12/jaar. Je kunt dan wel meerdere popboxen aanmaken en je hebt meer extra's.

Webruimte behoort ook tot de technische mogelijkheden. Met de invoering daarvan wordt nog even gewacht. Het CompUsers Forum en de kennisbank worden samengevoegd met die van de HCC, zodat beide van een grotere 'community' profiteren. De CompUsers nieuwsgroepen worden steeds minder gebruikt, het bestuur beraadt zich nog over de toekomstige mogelijkheden.

Webstrijd

Ook de CompUsers website (www.CompUsers.nl) krijgt een opfrisbeurt. Technisch is deze geheel up to date. Maar het 'smoel' gaat mooier worden.

En wat is er leuker voor een computerclub als CompUsers, dan de leden daarbij te betrekken? Daarom is een 'Wedstrijd WebOntwerp' uitgeschreven. In de SoftwareBus en natuurlijk op www.CompUsers.nl vind je de details.

Er zijn leuke prijzen te winnen. Het gaat vooral om de visuele en 'communicatieve' aspecten. Je hoeft dus niet zelf de website te bouwen. Maar we willen wel snel ermee vooruit. Aanmelden voor 15 mei, sluiting 31 juli.

6 april 2011