CUmail.nl: de mailserver voor leden CompUsers en abonnees SoftwareBus

Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

CompUsers (of eigenlijk: de voormalige DOSgg) was een internet-provider van het eerste uur, compleet met goedkope ‘inbel-accounts’ om te kunnen internetten. Toen HCCnet in de lucht kwam met gratis inbel-accounts, zijn de DOSgg-gebruikers naar HCCnet overgeheveld. Maar de mailserver en de e-mailadressen zijn altijd operationeel gebleven. We hebben zelfs extra mogelijkheden geboden d.m.v. subdomein-accounts met onder andere meerdere e-mailadressen. Er wordt veel gebruik van gemaakt, en dat is voor ons een reden om deze service te blijven bieden. Nu echter wel in een nieuwe vorm: CUmail.nl. Voor bestaande gebruikers blijven hun oude e-mailadressen in de domeinen dosgg.nl en/of doge.nl ook werken naast hun nieuwe adressen in het domein CUmail.nl.

LET OP: op termijn zullen deze dosgg.nl en/of doge.nl email-adressen wel komen te vervallen, wij verzoeken de leden die deze adressen nog gebruiken deze zo spoedig mogelijk uit te faseren en je kennissen ervan op de hoogte te stellen ipv deze adresssen de cumail adressen te gebruiken.

CUmail.nl (CU staat voor CompUsers, zoals je zult begrijpen) is de mailserver van CompUsers. Hier kunnen de leden van CompUsers en de abonnees van het CompUsers-periodiek SoftwareBus gebruik van maken.

De fysieke mailserver is een zogenaamde ‘dedicated’ server, gehost door Server4you. ‘Dedicated’ wil zeggen dat een geheel systeem uitsluitend door CompUsers wordt gebruikt. De server heeft een quad-core processor, bijna 8 GB hoofdgeheugen en 1 TB schijfruimte in de vorm van 2 schijven van 1 TB die in een RAID-1 configuratie draaien. Alles wordt dus ter wille van de robuustheid dubbel opgeslagen. De server staat in het ‘datadock’ servercentrum in Straatsburg. Naar verluidt is dit het groenste servercentrum van Europa.

Het team dat de CUmail-server beheert en je eventuele vragen beantwoordt, bestaat uit de CompUsers-vrijwilligers Alexander Wendling en Frans Boersma, twee vrijwilligers die (ook) beroepsmatig hun sporen op dit terrein hebben verdiend. Zij maken deel uit van het WebTeam van CompUsers en worden waar nodig ondersteund door het WebTeam.

Categorieën: