Apple Watch

Vandaag, 7 september 2014, heeft Apple (eindelijk) de langverwachte Apple Watch in een presentatie met onder andere een optreden van U2 aangekondigd. Dit horloge komt in 2015 uit. De keynote en het informatiefilmpje zijn nu al, in het Engels, te bewonderen via http://www.apple.com/watch/

Wat dit voor onze digitale woning en domotica gaat betekenen is een kwestie van afwachten en zal mede afhangen van het succes van dit horloge. Het horloge bevat in ieder geval een sensor om je hartslag te meten. Er zullen dus ongetwijfeld de nodige gezondheidsapps beschikbaar komen. De manier van contactloos laden is erg slim; hopelijk hoeft dit horloge niet elke nacht opgeladen te worden want dat zou meteen een minpunt kunnen zijn aangezien het dan niet de slaap kan monitoren. Klein nadeel is dat zo te zien dit horloge (alleen) samenwerkt met de nieuwe iPhone 6 en 5S & 5C. Verder is het afwachten in welke mate dit horloge zich van de goedkopere concurrenten die op Android draaien zal onderscheiden.

De prijs begint bij net geen 350 dollar waar de iPhone 5 of 6 bijkomt. Echt goedkoop wordt het dus niet maar dat zijn we van Apple gewend. Een hoge prijs is tot nu toe voor de meeste Apple liefhebbers nooit een echte belemmering geweest een apparaat van Apple aan te schaffen.

Ik hoop hier later, zodra meer details over dit horloge bekend zijn, op terug te komen en dan met name op het gebied van domotica. Zo zou het leuk zijn als je allerlei apparaten met je telefoon rechtreeks of via de Raspberry Pi kan bedienen en/of in de gaten kan houden. Denk b.v. aan een seintje als de bewegingsmelder van de lamp bij de voordeur afgaat. Je horloge heb je tenslotte altijd om; mijn smartphone leg ik thuis weg.

Ernst Roelofs

Zie ook: https://www.hcc.nl/webzine/nieuws/de-apple-watch-van-toegevoegde-waarde

 

Categorieën