Inhoud SoftwareBus 2013-6

Enkele van deze artikelen zijn beschikbaar als pdf bestand. Klik op een link of de bijbehorende afbeelding om de gewenste pdf te downloaden.

Let wel: overname van artikelen is slechts toegestaan met VOORAFGAANDE schriftelijke toestemming van de redactie!

Voorplaat: Een duidelijke toespeling op de komende kerstdagen, met een knipoog naar de financiële markt op het internet.
Van de redactie: Inleiding op de inhoud van het laatste nummer van dit jaar, met onder meer een verwijzing naar de eerder dat jaar gehouden lezersenquête.
Kijk over de muur: Clemens Schellens, de in november in functie getreden nieuwe voorzitter, stelt zich in dit nummer aan de lezers voor en geeft onder meer aan wat hem professioneel bezig houdt.
Op avontuur als uitgever: Ada Gerkens, directeur/bestuurder van de HCC, legt uit wat de afwegingen waren voor de overname door de HCC van het tijdschrift PC-Active.
E-mail versturen, waar ook ter wereld, zonder webmail!: Als je een laptop of tablet hebt, laat je veelal je e-mail daarop binnenkomen. Het ontvangen van je e-mail levert daarbij geen problemen op. Het versturen daarentegen wel, zeker als je gebruik maakt van gastnetwerken (Wi-Fi en/of hotspots). Dit artikel biedt de oplossing.
Cryptolocker: Geen horrorverhaal, maar realiteit! Veiligheidsgoeroe Ruud Uphoff legt uit wat er fout kan gaan als je niet veilig werkt.
Bitcoin, klinkende munt of hype?: Echt ‘klinken’ zal een bitcoin nooit, want het is een virtuele munt. Maar wel een munt die echt bestaat. Je kunt ze omruilen voor andere valuta’s en je kunt er op steeds meer plaatsen mee betalen. Bitcoins zijn in opmars, je kunt er niet meer omheen. Is het een hype of een blijvertje?
Vuurwerkfotografie: Tegen de tijd dat deze SoftwareBus verschijnt, nadert het einde van het jaar al met rasse schreden. Hoogste tijd om eens stil te staan bij het onderwerp ‘Vuurwerkfotografie’.
Upgrade naar Windows 8.1: Gebruikers van Windows 8 kunnen gratis upgraden naar Windows 8.1. Helaas wil Microsoft er toch wat voor terug: het gebruiken van een Microsoft-account. Maar er is een truc om deze dwang te omzeilen. Vrij onbekend is dat het ook mogelijk is achteraf toch een lokaal account te gaan gebruiken.
Who’s in control?: Bij de zorg is inmiddels duidelijk wie daar de baas is: de zorgverzekeraars. Die hebben de vrijheid gekregen om in het streven naar goedkope zorg (en een reserve van 7 miljard!) het beleid van minister en belangrijke adviesorganen als het NZA (Nederlandse Zorgautoriteiten) te overrulen.
GigaHits 2013-6: Ongeveer 400 nieuwe programma’s op deze disc, compleet met preview, alsmede een toelichting op de zoekmachine op de DVD. De disc is bootable met ZorinOS, een versie van Linux, gebaseerd op het bekende Ubuntu. Maar de desktop lijkt als twee druppels water op Windows. Tevens staat de inhoud van alle SoftwareBussen en GigaHits van het gehele jaar 2013 erop.
OS X Mavericks of OS X 10.9: Op 22 oktober heeft Apple een nieuw besturingssysteem voor Mac-computers uitgebracht; voor het eerst sinds jaren gratis. Dit besturingssysteem, genaamd Mavericks, bevat volgens Apple meer dan tweehonderd nieuwe functies. Dit besturingssysteem is bedoeld om als upgrade te installeren, maar kan met enige moeite ook als nieuw (schone installatie) geïnstalleerd worden.
Games en Gameconsoles: Bent u ouder of grootouder en zoekt u nog een leuk, verantwoord kerstgeschenk voor uw kind of kleinkind? Op de valreep dit artikel dat alle geheimen ontsluiert, te beginnen met een verklaring van veelgebruikte termen.
Windows 8.1 anders bekeken: Een uitleg van hoe je Windows 8.1 zoveel mogelijk kunt gebruiken in de klassieke interface. Opdat je zo min mogelijk met de moderne UI-interface wordt geconfronteerd. De moderne UI-interface biedt echter ook voordelen.
Gamen op je mobiel: Een overzicht van de voor‐ en nadelen.
Help, welke soort computer zet ik op mijn verlanglijstje?: Als u de keuze voor een nieuwe computer niet aan de kerstman wilt overlaten: lees dan dit artikel.
Help, geen bereik!: Het zal je als moderne mens maar overkomen: mobiele telefoon vergeten omdat die niet in de vakje van de rugzak paste waardoor je, net als vroeger, volledig onbereikbaar bent geworden.
   

 

Categorieën