Inhoud SoftwareBus 2014–4

Enkele van deze artikelen zijn beschikbaar als pdf bestand. Klik op een link of de bijbehorende afbeelding om de gewenste pdf te downloaden.

Let wel: overname van artikelen is slechts toegestaan met VOORAFGAANDE schriftelijke toestemming van de redactie!

Voorwoord: hartelijk welkom na de zomer door de voorzitter en uitnodiging voor de MegaCompUfair van 27 september a.s.
MegaCompUfair 2014: vooruitblik op de bijeenkomst in De Bilt die in het teken van het hoofdthema Domotica zal staan. Diverse commerciële aanbieders zullen systemen demonstreren en informatie aanbieden. Tevens informatie over onze platforms, o.m. DigiFoto, Domotica en Linux.
Domotica? Domotica! Uitgebreide informatie vanuit het platform Domotica over de diverse mogelijkheden die de huisautomatisering biedt. Een belangrijke doelgroep wordt gevormd door mensen met een lichamelijke beperking, maar ook voor niet-beperkten biedt domotica interessante mogelijkheden, die allerlei handmatige taken kunnen overnemen.
Filmen met je fotocamera: De moderne digitale fotocamera heeft de mogelijkheid bewegende beelden op te nemen. Fotografen gaan steeds meer ook filmen met hun fotocamera. Fotograferen en filmen zijn twee verschillende bezigheden. In dit artikel wordt beschreven welke accessoires de amateur-fotograaf nodig heeft als hij gaat filmen en de andere vaardigheden die nodig zijn voor het maken van een goede film.
  GigaHits 2014-4: Alles over Android-apps en Opensource-apps.
Wubuntu: Oftewel Ubuntu, maar dan ingericht met een uiterlijk als Windows; met installatiehandleiding.
Waar Linux zijn bestanden laat: Met deze uitgebreide beschrijving wordt u wegwijs in de mapstructuur van Linux (algemeen, dus voor alle distro’s).
Rhino – Wachtwoorden: Als je op het internet echt veilig wilt zijn en blijven, volg dan de aanwijzingen en tips van Rhino voor het maken en onthouden van wachtwoorden.
Opmaak en grafieken in Excel: Na de drie artikelen over het analyseren van gegevens in Excel volgt nu een handleiding voor het vormgeven van de gegevens-output.
Andyroid, Android onder Windows: een programma dat het onder meer mogelijk maakt apps te gebruiken op je computer in plaats van op je telefoon of tablet.
Emulatoren voor spellen: Wat is dat, een emulator, en wat kun je ermee? Een emulator bootst iets na op je pc. In dit geval een omgeving voor het spelen van computerspellen (games) die aanvankelijk alleen gespeeld konden worden op speciale spelcomputers.
Privacy: Bespreking van drie boeken die gaan over hoe het staat met de privacy op het internet, onder meer bij gebruik van de Social Media en de gevaren daar.

 

Categorieën