Inhoud SoftwareBus 2020-4

Een aantal artikelen zijn beschikbaar als pdf bestand. Klik op een link of de bijbehorende afbeelding om de gewenste pdf te downloaden.

Let wel: overname van artikelen is slechts toegestaan met VOORAFGAANDE schriftelijke toestemming van de redactie!

Voorplaat SwB 2020-4 Voorplaat en Voorwoord: Op de voorplaat staan wat foto’s van de HCC!kennisdag van 2019, waar ook platforms van CompUsers aanwezig waren. Het voorwoord gaat ook nu over de situatie waarin CompUsers zich bevindt. Worden we een niet-zelfstandige interessegroep onder HCC? Wat gaat er met de SoftwareBus gebeuren? Een document met toekomstscenario’s is voor leden te lezen op onze website. Wel eerst inloggen.
Convocatie ALV Convocatie met agenda voor de ALV (op 19-12-2020): De wegens covid-19 uitgestelde ALV wordt nu gehouden op 19 december a.s. Afhankelijk van de situatie kan dat een bijeenkomst in het H.F. Witte Centrum zijn of een video-conference via het internet. Dat wordt nog bekend gemaakt (nieuwsbrief en website).
Incasso's Incasso’s abonnementen SoftwareBus: Als automatische incasso’s op de juiste wijze worden uitgevoerd zijn die voor de abonnees veel goedkoper en gemakkelijker dan betalingen via acceptgiro’s. En het scheelt de penningmeester heel veel werk. Dus waarom nog gewacht met die machtiging? Op de website staat het machtigingsformulier.
Voorzitter Advertentie: voorzitter gezocht: Welke kwaliteiten zijn gewenst en hoeveel tijd vergt deze functie?
Bridge Gro slem Berry’s Internet Club: Deel twee (en slot) in deze korte serie over online bridge spelen, een co-productie van René Suiker en Rein de Jong. Er zijn goede redenen om op deze manier te spelen. Met veel nuttige links en tips.
Colofon Colofon: Hier vindt u alles wat u hoort te weten over het melden van verhuizing, overlijden, opzeggen, nabestellen van jaargangen, tarieven, en dergelijke. Lees het eens door!
DPI en PPI DPI? PPI? Wat is het en hoeveel heb je nodig?: Dit artikel is wederom een ‘advertorial’, reclame dus, aangeleverd door Mark de Rooij van www.derooijfotografie.nl. Hij verklaart enkele fotografische termen en de verschillen ertussen. Bezoek de website en profiteer van de 20% korting op de online cursus Smartphonefotografie (iOS/Android) + online cursus Snapseed.
Secretaris gezocht Advertentie: secretaris gezocht: Welke kwaliteiten zijn voor een secretaris gewenst en hoeveel tijd vergt deze functie?
VTS Steinberg Windows’ virtuele muziekinstrumenten onder Linux: Ton Valkenburgh schrijft: Als u als musicus van Windows naar Linux overgaat, wilt u het liefst uw favoriete virtuele muziekinstrumenten nog kunnen gebruiken. Gelukkig is er ondersteuning binnen Linux voor de Virtuele Studio Technology van Steinberg.
Fotografie Fotografie-wetenswaardigheden: Zo maar een zestal fotografie-wetenswaardigheden (die gemakkelijk over het hoofd worden gezien), aldus Wessel Sijl. Over ruis, shake-reduction, minimale sluitertijd, welk diafragma, e.d.
Thuis online studeren Online studeren: Je zit door omstandigheden thuis en wilt een studie gaan volgen. Kan dat online en tegen lage kosten? René Suiker zocht het uit en vertelt over zijn bevindingen. Conclusie: Zonder geld uit te geven is er heel veel te leren op het net. Je kunt basiskennis opdoen, maar je kunt ook je kennis verder verdiepen. Heb je geld, dan kun je makkelijk goede cursussen kopen, maar ook gratis is er heel veel voorhanden.
Xbox Game Bar Schermopnames maken in Windows 10: Een van de mensen die regelmatig artikelen aanlevert is Erhard Braas, een video-liefhebber. Deze keer behandelt hij het maken van Schermopnames (dus bewegende beelden) onder Windows 10, en wel met de opnamemogelijkheid die onderdeel is van de Xbox-app, die al in Windows 10 is opgenomen
I'm not a robot Een veilig contactformulier voor je website: Een interactieve website is tegenwoordig heel gebruikelijk. Hoe voorkom je dat je veel spam ontvangt vanuit het contactformulier van je website? Harry van Mosseveld heeft er ervaring mee en legt het een en ander uit.
Penningen Advertentie: penningmeester m/v gezocht: Welke kwaliteiten worden aan een penningmeester gesteld en hoeveel tijd vergt deze functie?
Express RIP Exact Audio Copy: Wat heeft je voorkeur? Oldschool cd-ripping of Spotify? Natuurlijk kun je genieten van muziek via Spotify of een soortgelijke dienst. Met zo’n streamingsdienst heb je de beschikking over een enorme keuze aan muziek. Voor de één een voordeel, voor de ander juist een nadeel. André Reinink heeft het bestudeerd en vertelt er nu over.
Voorkom oplichting Voorkom online oplichting: Enkele nuttige tips! Ingezonden door Bert van Dijk van HCC!apple (apple.hcc.nl). In een tijd waarin ook dieven niet graag besmet worden met corona en ook zij het ‘thuiswerken’ hebben ontdekt, zien we een enorme toename van online hulpvraagfraude. Gebruik bij bankieren via smartphone of pc altijd de tweetraps authenticatie, dus met wachtwoord (pincode) en je vingerafdruk of de identifier van de bank.
Anoniem oog Anoniem in de moderne maatschappij: Lezers van ons blad laten ons zo nu en dan weten dat ze ongerust zijn over bepaalde ontwikkelingen in het leven.Vooral het gevoel dat de privacy in het geding is en dat iedereen, of dat nu online of offline is, volop gevolgd wordt, komt vaak naar voren als ongewenst en bedreigend.

 

Categorieën