Inhoud SoftwareBus 2021-2

Een aantal artikelen zijn beschikbaar als pdf bestand. Klik op een link of de bijbehorende afbeelding om de gewenste pdf te downloaden.

Let wel: overname van artikelen is slechts toegestaan met VOORAFGAANDE schriftelijke toestemming van de redactie!

Voorplaat SwB 2021-2 Voorplaat en Voorwoord: De voorplaat is gekozen in relatie tot het artikel van Rein de Jong over tweestapsverificatie dat begint op pagina 5. In het voorwoord gaat Ton Valkenburgh in op de opties van de ALV op 17 april inzake de toekomst van de HCC!interessegroep CompUsers.
Bestuursleden gezocht Gezocht: bestuursleden m/v: Er zijn drie vacatures in het dagelijks bestuur van de interessegroep: voorzitter, secretaris en penningmeester.
Incasso's Informatie over incasso: Wederom een uitleg van de penningmeester over de de problemen met incasso’s en acceptgiro’s. Tevens een oproep om een machtiging voor automatische incasso te verstrekken. Afschaffing van de acceptgiro’s zal ons heel veel werk en onkosten besparen.
Colofon Colofon: Hier vindt u alles wat u hoort te weten over het melden van verhuizing, overlijden, opzeggen, nabestellen van jaargangen, tarieven, en dergelijke. Lees het eens door!
tweestapsverificatie Tweestapsverificatie (2): Wat is het en waarom moet je het gebruiken? Rein de Jong heeft het allemaal op een rijtje gezet. Deze keer legt hij uit hoe je het in de praktijk zelf kunt instellen. Ook te lezen op de website van Rein: https://bit.ly/r-mfa
Review: Waveform Review: Waveform 11.5.0 Free: Dit is aflevering 3 in een reeks reviews die Leon Braam schrijft over de beste gratis DAW’s (digitale audio-workstations).
Structuur Structuur in je foto’s: Structuur geeft foto's een krachtige uitstraling en een zeker driedimensionaal effect. Ook bij natuuropnamen. Een bijdrage van Wessel Sijl.
Bubbel Uit je bubbel: Onze bubbel wordt steeds belangrijker. Sommigen willen zelfs dat we er binnen blijven. Maar moeten we toch ook niet eens verder kijken? Een artikel van Ton Valkenburgh.
Warplane World of warplanes: Erhard Braas zat in coronatijd meer thuis en ontdekte World of warplanes (Wow), een spel waar hij nog niet eerder van gehoord had. WoW is een van de spellen van Wargaming.net. Voor de liefhebbers is er ook een World of tanks en een World of warships.
Duplicati Back-up met Duplicati 2.0: Back-uppen is de enige manier om je gegevens veilig te stellen bij een calamiteit; of die nu kwam door een eigen stommiteit,door brand of de hele slimme software van een cryptocrimineel die al je bestanden versleutelt. Rein de Jong vertelt wat van belang is als je veilig wilt zijn.
Scratch Scratch (12): Met behulp van Internet kunnen we het voor onze doelgroep mogelijk maken de producten van CompUsers in huis te halen. Scratch speelt hierbij slechts een bescheiden rol, maar je kunt er interactieve toepassingen mee maken die je ook bij andere aspecten van de hobby kunt gebruiken. Alweer een bijdrage van René Suiker.
Wekker Hoe laat is het?: Johan Swenker zegt: ‘Als me die vraag gesteld wordt, dan kijk ik op mijn horloge en rond ik de tijd af op vijf minuten. Dat is meestal voldoende, ook als je ergens op tijd moet zijn.’ Maar er is meer!
Snelle toegang Werkbalk ‘Snelle toegang’ in Word: Christ van Hezik geeft tips over het werken in Word en onthult de geheimen van de werkbalk Snelle toegang. Wat kun je er mee: dit is een optie om de commando’s die je het vaakst gebruikt direct bij de hand te hebben. Handig!

 

Categorieën