Inhoud SoftwareBus 2021-3

Een aantal artikelen zijn beschikbaar als pdf bestand. Klik op een link of de bijbehorende afbeelding om de gewenste pdf te downloaden.

Let wel: overname van artikelen is slechts toegestaan met VOORAFGAANDE schriftelijke toestemming van de redactie!

Voorplaat Voorplaat en Voorwoord: In deze SoftwareBus staat nu de vierde review in een reeks over Digital Audio Workstations, ook deze keer van de hand van Leon Braam.
In het voorwoord gaat bestuurslid Jos van den Berge in op de woelige tijden waarin de vereniging zich bevindt. Zoals ook zijn voorgangers deden probeert hij een beeld te schetsen van ons toekomstscenario.
Henny Vink Even bijpraten: Henny Vink-Koopman, bij veel trouwe bezoekers van de CompUfairs bekend van haar rol als gastvrouw daar, heeft aangeboden tevens als penningmeester te gaan fungeren. Ton Valkenburgh gaat haar wegwijs maken. Nu nog een voorzitter en een secretaris vinden.
  Hard- en software: Aanbod voor verzamelaars van historisch materiaal: nog werkende Commodore, CD’s en DVD’s en tijdschriften.
Colofon Colofon: Hier vindt u alles wat u hoort te weten over het melden van verhuizing, overlijden, opzeggen, nabestellen van jaargangen, tarieven, en dergelijke. Lees het eens door!
Cisco-Webex Cisco Webex: Isja Nederbragt beschrijft het zeer nuttige programma Cisco Webex. Bij onze vereniging gebruiken we het onder meer voor bestuursvergaderingen en het aanbieden van webinars.
Voorzitter Voorzitter gezocht: Om de vereniging als interessegroep onder de paraplu van HCC te kunnen voortzetten is toch nog een dagelijks bestuur nodig. Weliswaar met duidelijk eenvoudiger taken, maar toch! Wie meldt zich aan als voorzitter?
Soundbridge Review: Soundbridge: Dit is aflevering 4 in een reeks reviews door Leon Braam over de beste gratis DAW’s (digitale audio-workstations). Deze gaat over de DAW Soundbridge 2.0.1.
Wilgen om de hoek Fotograferen om de hoek: Een coproductie van drie DigiFoto-leden: Wessel, Isja en Jos, u wel bekend. De coronapandemie was voor  hen aanleiding om na te denken over hun hobby. Resultaat: nieuwe inzichten in hoe je bepaalde leemten alsnog kunt vullen, juist ook in eigen land.
Veiliger internet Veilig(er) internet: Alweer zo’n onderwerp waar we niet genoeg over kunnen horen en lezen. Criminelen worden steeds gehaaider; veel argeloze mensen trappen in hun valstrikken en worden genadeloos opgelicht. Wees op uw hoede en luister naar de veiligheidsexperts!
Rescuezilla Welkom in de wereld van de Zilla’s: André Reinink schrijft: ’het maken van een back-up is een van de belangrijkste activiteiten bij het gebruik van een computer, en toch gebeurt het (meestal) te weinig’. Er zijn diverse programma’s beschikbaar om back-ups te maken, maar het is goed om je er een keer flink in te verdiepen.
Secretaris gezocht Secretaris gezocht: Wie meldt zich aan?
Favicon generator Hoe maak ik een favicon?: Voor de herkenbaarheid worden op websites icoontjes geplaatst, ook wel ‘favicons’ geheten. Joep Bär legt uit hoe je deze icoontjes zelf kunt maken. Er is zelfs een generator voor!
Scratch Scratch (13): Met behulp van Internet kunnen we het voor onze doelgroep mogelijk maken de producten van CompUsers in huis te halen. Scratch speelt hierbij slechts een bescheiden rol, maar je kunt er interactieve toepassingen mee maken die je ook bij andere aspecten van de hobby kunt gebruiken. Wederom een bijdrage van René Suiker.
DECT Ule DECT Ultra Low Energy: Domotica is een woud van niet-compatibele systemen. Een van de minder bekende protocollen voor domotica is gebaseerd op de DECT-technologie: ‘Digital Enhanced Cordless Telecommunications’. Geschreven door Ton Valkenburgh.
Scherpstelling Camerascherpstelling kalibreren: Als je met een digitale spiegelreflexcamera fotografeert, kan het soms voorkomen dat, naar je gevoel, de scherpte van een opname nét niet goed is. Oftewel: net ernaast. Wessel Sijl beschrijft hoe je daar iets aan kunt doen.

 

Categorieën