Meer over Open Source Software

  Nr. 2007-4   "Gemakkelijk een boekje maken met Open Office" door Marja van Waes m.m.v. Hans Lunsing. "Je sportvereniging wil van het onhandige A4-formaat voor het clubblad af of de familie denkt dat jij wel even de liedjes en anekdotes voor het komende huewelijksfeest handzaam bundelt. Fluitje van een cent met Open Office."
  Nr. 2007-5   "Het einde van de commercialisering van open-source software?" door Jan Stedehouder. "Maar open source-software is toch altijd gratis, nietwaar? Lange tijd konden we dat inderdaad zeggen, maar in de afgelopen maanden zijn verschillende discussies gevoerd in de open source-wereld, die zijn samen te vatten als een offensief tegen de commercialisering van de open source-software. "
  Nr. 2008-2   "GIMP 2.4. Indrukwekkende verdere ontwikkeling van een eigenzinnig fotobewerkingsprogramma." door Wessel Sijl. Na een algemene inleiding over GIMP gaat het artikel in op de belangrijkste vernieuwingen van de actuele release 2.4.
  Nr. 2008-2   "KDE4 komt naar Windows" door Hans Lunsing. KDE is één van de twee bekende bureaubladomgevingen voor Linux. De nieuwste versie 4 is met verscheidene bijbehorende programma's ook beschikbaar voor Windows. In dit artikel leest u er meer over.

 

Categorieën