Onze Platforms

PrintvriendelijkPrintvriendelijkVerstuur per e-mailVerstuur per e-mail

Platforms gericht op specifieke toepassingen

Het Platform DigiFoto houdt zich bezig met digitale fotobewerking en alles daar omheen.

Het Platform DigiVideo is gegroeid tot een van de grootste platformen. Zij adviseren u over de aanschaf en het gebruik van alle bekende video bewerkingsprogramma’s

In het Platform Muziek is de laatste maanden volledig vernieuwd. Hier gaat het erom welke rol de computer kan vervullen bij het maken van muziek. Nee, geen MP3 sponzen maar creatief bezig zijn met muziek! U kunt Pieter van Hof en zijn platformleden op de CompUsersdagen bezig zien.

Het Internet heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is absoluut niet meer weg te denken uit onze samenleving. Intussen is nagenoeg elk bedrijf vertegenwoordigd op het web en ook menig particulier heeft intussen een plekje verworven. Deze ontwikkeling is uiteraard niet aan CompUsers voorbij gegaan en we hebben speciaal een Platform WebOntwerp opgericht. Voor iedereen die interesse heeft in een eigen stukje op het World Wide Web. Doe mee.

De nieuwste loot aan onze stam is het Platform Domotica. De oprichters willen Domotica en Huisautomatisering breed en landelijk onder de aandacht brengen van de HCC leden. De aandacht gaat daarbij naar zowel bestaande systemen, zelfbouwsystemen als complexe systemen voor grote gebouwen en zorgsystemen

Platforms gericht op besturingssystemen

Het Platform Windows geeft ondersteuning aan de leden die gebruik maken van het Microsoft Windows besturingssystemen. De nadruk ligt op het geven van ondersteuning van Windows 7 en 8.x, Windows 10 en Windows Mobile. Hier kunt u ook terecht voor het zoeken naar een  oplossing van problemen met onder deze besturingssystemen werkende software.

Het is niet alles Windows wat de computer bestuurt. Een prima en vrij alternatief is Linux. Google, Facebook en Wikipedia draaien grotendeels op Linux zodat vrijwel iedereen Linux al gebruikt, ook al is het indirect. Linux is zo krachtig en betrouwbaar dat het merendeel van ‘s werelds supercomputers er door worden bestuurd. Maar ook op smartphones en tablets is Linux al prominent aanwezig: Google’s Android is immers op Linux gebaseerd. Rest nog de gewone huiscomputer… Doet u mee? Sluit u dan aan bij het Platform Linux.

Ons Platform Android houdt ons op de hoogte van de ontwikkeling van dit besturingssysteem voor mobiele apparatuur.

 

Categorieën: