MiniCursussen

CompUsers bracht in het verleden regelmatig miniCursussen uit. De oorspronkelijke miniCursussen zijn in MicroSoft PowerPoint gemaakte presentaties. Ze zijn oorspronkelijk bedoeld als zelfstandig leer/voorlichtingsmedium, als ondersteuning voor een Workshop of een lezing en dergelijke.

Op dit moment heeft CompUsers nog enkele tientallen van deze miniCursussen in diverse categorieën beschikbaar. Klik op een categorie om ze te kunnen selecteren en downloaden. PowerPoint presentaties kun je onder meer bekijken met Microsoft Powerpoint en de gratis Microsoft Powerpoint Viewer. Ook de gratis opensource programma’s LibreOffice Impress en Apache OpenOffice Impress kunnen worden gebruikt, maar alleen voor de presentaties die niet beveiligd zijn (Powerpoint 2000 en eerder). Voor de Linux gebruikers onder ons: de Microsoft Powerpoint Viewer 2003 voor de beveiligde presentaties werkt prima met Wine. Hier kunt u hem - klaar voor gebruik in Wine - downloaden.

Sommige MiniCursussen zijn uitgebracht als pdf. Deze kunnen met een gewone pdf lezer zoals Adobe Reader worden bekeken.

De wat nieuwere MiniCursussen zijn uitgevoerd in ‘flash’ in de vorm van een Windows programma (exe). In Linux werken ze prima met Wine. Ze bieden wat meer functionaliteit dan de als PowerPoint of pdf uitgevoerde MiniCursussen.

Let wel: de MiniCursussen zijn alleen toegankelijk voor leden en donateurs van CompUsers.

Update: Alle aangeboden MiniCursussen zijn uit de periode 2002 t/m 2012, waarbij de als pdf en exe uitgevoerde MiniCursussen uit de latere jaren (2010 t/m 2012) zijn. Een deel van de informatie die met name de PowerPoints geven zal niet meer relevant zijn. Bedenk dat wel als u ze downloadt en bekijkt. Bij elke MiniCursus is het soort bestand en de datum van uitgifte vermeld.

 

Categorieën: