Mailserver

E-mailaccount bij cumail.nl, de mailserver van CompUsers

Categorieën: 

CUmail.nl (CU staat voor CompUsers, zoals u zult begrijpen) is de mailserver van CompUsers. Leden van CompUsers en abonnees van ons blad de SoftwareBus kunnen er met een eigen e-mailaccount gratis gebruik van maken.
Daarnaast kunnen abonnees van de SoftwareBus gratis de beschikking krijgen over een eigen subdomein onder cumail.nl waarin ze zelf maximaal 10 e-mailaccounts kunnen aanmaken. Ook niet-abonnees kunnen een eigen subdomein krijgen maar daarvoor brengen we dan wel € 10,- per jaar in rekening.

Kijk hier voor meer informatie en voor het aanvragen van een account of subdomein.

Nieuw SSL certificaat voor cumail server

Categorieën: 

Afgelopen vrijdag 20 april 2018 bleek dat de SSL certificaten van Comodo CA voor onze imap en pop3 mailserver domeinen, imap.cumail.nl en pop3.cumail.nl, na vijf jaar waren verlopen, helaas zonder enige waarschuwing vooraf. Inmiddels is een oplossing gevonden. Sinds maandag 23 april is de mailserver gecertificeerd met een certificaat van Let’s Encrypt, de bekende gratis en open certificaatautoriteit. Dit certificaat wordt steeds automatisch verlengd, zodat een onaangename verrassing als het verlopen van het certificaat niet meer voor zal komen. De domeinnaam van de inkomende en eventueel uitgaande mailserver is in verband hiermee gewijzigd in mail.compusers.nl. Dat moet in de instellingen van het e-mailprogramma worden aangepast. Verder is er niets veranderd.

Aanvraag subdomein met e-mail accounts

Gratis voor abonnees van de SoftwareBus: een eigen subdomein van cumail.nl met bijbehorende e-mailaccounts, bijvoorbeeld peters.cumail.nl. Voor niet-abonnees bedragen de kosten € 10/jaar.

Indien lid van de HCC
Uw relatiecode als u abonnee van de SoftwareBus bent, anders "00000000". U vindt uw relatiecode op de plastic omslag van de SoftwareBus of als klantnummer op de factuur voor het abonnement. Let wel: alleen met geldige relatiecode is een eigen subdomein met e-mailaccounts gratis, anders kost het € 10 per jaar. Als u uw relatiecode niet kunt vinden kunt u - voordat u een subdomein aanvraagt - het beste even contact opnemen met de webmaster onder vermelding van uw postcode.
.cumail.nl
De naam die uw subdomein moet krijgen, indien beschikbaar.
.cumail.nl
Een alternatief subdomein, voor het geval het gewenste subdomein niet meer beschikbaar is.

Aanvraag e-mailaccount

mailboxElk lid van CompUsers of abonnee van de SoftwareBus kan gratis één e-mailaccount krijgen onder cumail.nl, bijvoorbeeld j.peters@cumail.nl.

Dit mail-account is zowel met het POP3 als met het IMAP protocol te gebruiken. De opslagcapaciteit is 2 gigabyte, voldoende voor IMAP om uw mail geruime tijd op te slaan.

Als u geen lid van CompUsers maar wel abonnee van de SoftwareBus bent kunt u hier 0 invullen en in het volgende veld de relatiecode van uw abonnement op de SoftwareBus.
Alleen nodig als u geen lid van CompUsers bent: uw relatiecode als abonnee van de SoftwareBus. U vindt uw relatiecode op de plastic omslag van de SoftwareBus of als klantnummer op de factuur voor het abonnement. Als u uw relatiecode niet kunt vinden kunt u - voordat u een account aanvraagt - het beste even contact opnemen met de webmaster onder vermelding van uw postcode.
@cumail.nl
De naam die uw e-mailaccount moet krijgen, indien beschikbaar.

Webmail

Categorieën: 

Om bij je mail te komen ga je met je browser naar https://webmail.compusers.nl en log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord (zelfde als voor je e-mailaccount).

Webmail kun je overal ter wereld met een browser bereiken. De verbinding is beveiligd, dus ook in een internetcafé of via een open WLAN kan niemand je mail meelezen.

Via webmail kun je ook berichten verzenden.

Pagina's

Abonneren op Mailserver