Mailserver

E-mailaccount bij cumail.nl, de mailserver van CompUsers

Categorieën: 

CUmail.nl (CU staat voor CompUsers, zoals u zult begrijpen) is de mailserver van CompUsers. Leden van CompUsers en abonnees van ons blad de SoftwareBus kunnen er met een eigen e-mailaccount gratis gebruik van maken.
Daarnaast kunnen abonnees van de SoftwareBus gratis de beschikking krijgen over een eigen subdomein onder cumail.nl waarin ze zelf maximaal 10 e-mailaccounts kunnen aanmaken. Ook niet-abonnees kunnen een eigen subdomein krijgen maar daarvoor brengen we dan wel € 10,- per jaar in rekening.

Kijk hier voor meer informatie en voor het aanvragen van een account of subdomein.

Nieuw SSL certificaat voor cumail server

Categorieën: 

Afgelopen vrijdag 20 april 2018 bleek dat de SSL certificaten van Comodo CA voor onze imap en pop3 mailserver domeinen, imap.cumail.nl en pop3.cumail.nl, na vijf jaar waren verlopen, helaas zonder enige waarschuwing vooraf. Inmiddels is een oplossing gevonden. Sinds maandag 23 april is de mailserver gecertificeerd met een certificaat van Let’s Encrypt, de bekende gratis en open certificaatautoriteit. Dit certificaat wordt steeds automatisch verlengd, zodat een onaangename verrassing als het verlopen van het certificaat niet meer voor zal komen. De domeinnaam van de inkomende en eventueel uitgaande mailserver is in verband hiermee gewijzigd in mail.compusers.nl. Dat moet in de instellingen van het e-mailprogramma worden aangepast. Verder is er niets veranderd.

Webmail

Categorieën: 

Om bij je mail te komen ga je met je browser naar https://webmail.compusers.nl en log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord (zelfde als voor je e-mailaccount).

Webmail kun je overal ter wereld met een browser bereiken. De verbinding is beveiligd, dus ook in een internetcafé of via een open WLAN kan niemand je mail meelezen.

Via webmail kun je ook berichten verzenden.

Veilig e-mailen

Categorieën: 

Beveiligde verbinding

De tijd dat je je veilig waande met e-mail ligt helaas al ver achter ons. Vroeger moesten vaste verbindingen worden afgeluisterd en dat was lastig. Tegenwoordig gebruik je vaak internet onderweg via onbeveiligde WLAN-verbindingen. Met je laptop of smartphone.

Pagina's

Abonneren op Mailserver