Webinars

Op 20 juli 2021 heeft Ernst Roelofs een webinar gegeven over Domotica.

Ernst heeft in deze inleidende (niet technische) presentatie onder andere aandacht besteeed aan:

  • wat houdt domotica in?
  • de vlucht die (betaalbare) domotica de afgelopen jaren genomen heeft;
  • de (on) mogelijkheden van Domotica;
  • gevaren en verwachtingen voor de toekomst.

In de bijlagen kunt u de documentatie inzien en de opname van het webinar bekijken

Homey

Homey

Door Ernst Roelofs

Domotica komt meer en meer voor de 'gewone' man binnen handbereik. Een als kickstartersproject (een project wat fondsen zoekt bij particulieren) begonnen project als Homey is een mooi voorbeeld van toegepaste en betaalbare domotica. Homey kan als stemgestuurde huiscomputer een flink aantal regietaken op zich nemen zoals het aan en uit doen van het licht, regelen van de verwarming en/of de tv ten tijde van uw favoriete programma aanzetten.

European Utility Week te Amsterdam, een beursverslag

De Utility Week beurs www.european-utility-week.com van 4 tot en met 6 november 2014 te Amsterdam was een beurs waar de laatste ontwikkelingen op het gebied van domotica getoond werden. Daarnaast was deze beurs een ontmoetingsplek voor kickstarters en kleinere en grotere bedrijven die actief zijn op deze groeimarkt. Hans van Baalen van het platform Domotica heeft deze beurs bezocht en doet hier verslag van.

Wie is wie ?

Hieronder een overzicht van de mensen die actief zijn binnen ons  Domotica Platform:

Hans van BaalenHCC kernlid. Algemene ICT kennis. Hans is kartrekker van Domotica en Onze Digitale Woning binnen CompUsers. Tevens probeert hij Domotica op de kaart te zetten binnen de HCC.

Praktijkvoorbeelden Domotica

Vraag: Is het mogelijk om te monitoren wanneer een apparaat wordt aangezet en vervolgens een timer te starten die zeg 15 minuten voor het verstrijken van de tijd een bericht - waarschuwing - (b.v. e-mail of sms verstuurt) en vervolgens de spanning uitschakelt (b.v. van een spelcomputer die anders te lang aanstaat ;-) ).

Nieuws

26 februari - HomeWizard-hub krijgt na negen jaar geen updates en ondersteuning meer. Het Nederlandse domoticaplatform HomeWizard stopt met het ondersteunen van zijn eerste hub. Per 1 mei krijgt de HomeWizard geen updates meer en stopt het bedrijf met de ondersteuning.