HCC
HCC!CompUsers
 

• Nieuwsbrief (eMailing)  2014-8 •
 

 De tijd dat de HCC dagen in Utrecht filemeldingen veroorzaakten ligt al weer een tijd achter ons. Met de komst van internet en met name de uitgebreide handel daarop, is de koopjesmarkt, de publiekstrekker uit die dagen, niet meer zo interessant voor de hedendaagse hobbyist. Maar waar het oorspronkelijk mee begon, het met elkaar kennis delen over de computer hobby, die behoefte is nog steeds springlevend. Zelfs al kan je ook alle kennis van de wereld bij elkaar googelen, er gaat toch niets boven menselijk contact als je met een probleem worstelt of als je nieuwe ideeën wilt opdoen.


En die computerhobby, dat is het domein van CompUsers, de grootste interessegroep binnen de HCC. En komende zaterdag, 27 september, organiseert CompUsers de MegaCompUfair

Dit is het grootste HCC-evenement van het jaar. Naast CompUsers zijn alle andere actieve interessegroepen van de HCC uitgenodigd en vaak ook van de partij.


Het thema is 'Onze Digitale Woning'. Met ondersteuning van de bedrijven E-Domotica, Domoticz, Home Wizard, BeNext en DigitalSTROM worden de nieuwste ontwikkelingen getoond op het gebied van Domotica. Het platform Domotica toont met de Raspberry Pi diverse toepassingen in de praktijk.

Hoe de toekomst eruit kan zien wordt verteld door Stefan Witkamp en Emile Nijssen. Zij ontwikkelen HOMEY. CompUsers is samen met hen een Kickstarter-project begonnen om de Homey op de markt te brengen, een module die dankzij diverse radiomodules tal van apparatuur in de huiskamer kan aansturen. De Homey werkt geheel op spraakcommando's.


Naast de grote aandacht voor domotica zijn er ook bijdragen op andere terreinen, er staat bijvoorbeeld een compleet computergestuurde modelbaan, en in een andere zaal wordt met behulp van de computer een extra dimensie aan de muziekhobby gegeven en in een grote hal staan veel groeperingen klaar om uw vragen te beantwoorden of gewoon een gesprek met u aan te gaan over deze veelzijdige hobby.


U heeft de keuze uit twaalf lezingen: over digitale fotografie, muziek, domotica, Linux, tablets & smartphones (door Apple IG en Senioren Academie) en modelbaan-software. Het volledige programma vindt u op de website van CompUsers.


Daarnaast zijn er enkele commerciële bedrijven aanwezig met interessante aanbiedingen: Jham Trading met computers en onderdelen; restpartijen die nu voor een prikkie over de toonbank gaan. Start is aanwezig om uw voorraad printerinkt aan te vullen en bij F&L kunt u snuffelen tussen de boeken en tijdschriften. Mensys heeft voor u een mooi assortiment softwarepakketten en boeken.


Tot ziens op zaterdag 27 september 2014, van 10:00 – 16:00 uur in

Vergader- en Congrescentrum H.F. Witte

Henri Dunantplein 4

3731 CL De Bilt


Parkeren en toegang zijn geheel gratis.