HCC
De grootste HCC interessegroep
 

• Nieuwsbrief 2015-10 •

Als u abonnee bent, ontvangt de vierde SoftwareBus van dit jaar binnenkort. De redactie heeft weer een aantrekkelijk blad samengesteld, onderstaande kunt u reeds kennis nemen van een beknopte inhoud van het blad. Niet abonnees kunnen indien ze de volledige artikelen willen lezen het blad als losse uitgave bestellen of u kunt natuurlijk een abonnement nemen op de Softwarebus.

Bij de Voorplaat

HCC maakt serieus werk van de ondersteuning dóór leden áán leden. Daartoe is begonnen met instructiebijeenkomsten over de nieuwe mogelijkheden: de overstap of upgrade naar Windows 10. De bijeenkomsten worden zeer druk bezocht.

Voorwoord

Frans Dijkhoff beschrijft hoe hij zich voorbereidt op de komende MegaCompUfair. De wijze les hiervan: mocht u nu niet meteen willen upgraden naar Windows 10, stel in ieder geval altijd uw nieuw gegenereerde licentiecode veilig, zodat u later niet voor problemen komt te staan mocht u onverhoopt Windows 10 opnieuw moeten installeren. Met die legale licentiecode kunt u te allen tijde een schone installatie bewerkstelligen.

Een paar juweeltjes

Voor sommige kleine, of voor jou misschien grote ergernisjes onder Windows, bestaan meestal gratis oplossingen. Kleine hulpprogrammaatjes die het leven van de gebruiker veraangenamen. En dan kijk ik vooral naar hulpjes waarover echt is nagedacht.Voor Windows 7 en Windows 8.x.

Wat biedt de MegaCompUfair op 26 september?

Zoals de vaste lezers ondertussen wel weten, organiseert CompUsers drie keer per jaar een bijeenkomst in De Bilt, de (Mega)CompUfair. Eén keer per jaar (in september) pakken we groots uit en dat noemen we dan de MegaCompUfair. U bent welkom bent van 10:00 – 16:00 uur. Zie www.compusers.nl voor de laatste update van het programma.

Plezier met smartphone-fotografie

Isja Nederbragt legt uit wat smartphone-fotografie inhoudt: je maakt foto's met een smartphone en bewerkt ze ook op de smartphone of tablet. In dit artikel gaat zij uitgebreid in op de mogelijkheden en beperkingen van de beschikbare apps. Zowel voor Android als iOS.

Review Magix Fastcut

Actiecamera’s maken meestal schokkerige opnames van bijvoorbeeld een skitocht, mountainbikerit of luchtopnames van een quadcopter. Erhard Braas bespreekt het programma Fastcut van Magix, een softwarepakket om dergelijke filmpjes te bewerken. Het programma is onder meer in staat om bewogen en vervormde beelden te corrigeren en er een aantrekkelijk geheel van te maken.

TiPisch Rhino: Windows 10 installeren

Hoe kun je Windows 10 vers en schoon installeren wanneer je upgradet, een crash hebt of simpelweg een nieuwe pc hebt gekocht? Rein de Jong doet alles heel gedegen uit de doeken: zowel installatie als herstelstation maken.

TiPisch Rhino: Windows 10 activatie

Nog een bijdrage van Rein de Jong: Aanpak problemen activatie van Windows 10.

GigaHits 2015-4

De bekende DVD-ROM met honderden programma’s op alle denkbare gebieden als het over computeren gaat. In de rubriek ‘Windows’ vind je de programma’s die direct met dat bestu? ringssysteem te maken hebben. Om het gebruik te vergemakkelijken, om het te verbeteren, enzovoort. Een bijdrage van Henk van Andel.

TiPisch Rhino: Patience & Mijnenveger

Windows 10 wordt uitgebracht met de Microsoft Solitaire Collection, een Patienceversie die je verplicht tot het bekijken van reclamefilmpjes van dertig seconden om het spel te mogen blijven spelen. Natuurlijk kan het ook zonder reclame, alleen moet je voor het verwijderen daarvan betalen. Maar … er is een betere manier! zegt Rein de Jong.

Windows 10 automatische update

Windows 8? Wat was dat ook alweer? Laten we het daar maar niet meer over hebben. Zelfs onze Ruud Uphoff heeft afscheid genomen van Windows 7. Over Windows 10 zegt hij: ‘Dit Windows 10 zou ik zelfs mooi gaan vinden als het kon worden ontdaan van wat Microsoftiaanse arrogantie.’

Printerleed: last van obstipatie, en de genezing

Wessel Sijl had tijdens zijn zomervakantie kortstondig last van verstopping in de printer. Met een simpel middeltje van de lokale drogist, geholpen door een flinke dosis pruimen, was dat leed snel verholpen.


Second Life

Ofwel, een tweede leven. En hoewel we natuurlijk niemand willen stimuleren om er een dubbelleven op na te houden, gaan we toch eens aandacht besteden aan dit fenomeen op Internet. Een tijd geleden was het een hype, nu hoor je er niemand meer over. René Suiker vraagt zich af: ‘Is dat omdat iedereen er zo in op gaat dat je geen tijd meer hebt om erover te communiceren, of is het gewoon doodgebloed?’

Vergane glorie of gouden trio?

Het archiveren van bestanden en het afspelen van multimedia: zelf een oplossing zoeken of toch maar kant en klaar? Dat kan een dilemma zijn! Compuserslid André Reinink beschrijft welke mogelijkheden hij ter beschikking had en welke keuzes hij maakte.

Het jaar van Linux op de desktop

Linux-expert Hans Lunsing beschrijft welke marktaandelen de diverse operatingsystemen wereldwijd hebben, zoals Linux, Windows en OS X. Daarnaast schetst hij de verwachtingen van de Linux-community ten aanzien van de toekomst van de verschillende Linux-varianten.

Tablets, deel II: Android

Boekbespreking door Hein van Dijk. De vorige boekbespreking had de iPad als onderwerp, nu is de beurt aan de Android-tablet. Ook daar zijn veel boeken over te vinden. Hein bespreekt er vijf en wijst op bijzonderheden, plussen en minnen.