HCC!CompUsers
 

• Nieuwsbrief 2015-2 •

Het programma van de CompUfair op 7 februari is gereed.
Het is weer gelukt om een aantrekkelijk programma voor u samen te stellen.
Voor zowel de lezingen als workshops hoeft u niet te reserveren.
Houd er wel rekening mee dat sommige workshops druk zullen worden bezocht; er zijn voor iedere workshop maximaal 24 plaatsen beschikbaar, dus wie het eerst komt ...
De CompUfair is voor alle CompUsers- en HCC-leden en introducees gratis toegankelijk.


Lezingen in de Over de Vegtzaal

1. Digivideo door Hans van Kempen, aanvang 10.15 uur.
Over Cyberlink PowerDirector 13. Onder de deelnemers wordt een volledig pakket Cyberlink PowerDirector 13 verloot. Zolang de voorraad strekt zijn er voor de andere deelnemers gratis Demo-DVD's beschikbaar.

2. DigiFoto door Wessel Sijl, aanvang 11.30 uur.
’Maak het fotoprogramma GIMP nóg vollediger met plugins’

3. DigiFoto door Isja Nederbragt, aanvang 13.30 uur.
Filmen of fotograferen: met dezelfde fotocamera kan het allebei.

4. Muziek, door Leon Braam, aanvang 14.45 uur.
Leon laat u zien hoe u liedjes kunt componeren met uw computer.

Lezingen in de Colenbergzaal 2

1. Windows 10 door Ger Stok aanvang 13.30 uur

Oorspronkelijk hadden we Tony Krijnen, IT Pro Technology Advisor bij Microsoft Nederland, uitgenodigd voor deze lezing, maar helaas bleek het niet inpasbaar in zijn overvolle agenda. Mogelijk dat hij er op de volgende CompUfair wel bij kan zijn. Maar niet getreurd, ons eigen CompUserslid Ger Stok hebben we bereid gevonden om u voor te lichten omtrent de nieuwtjes in Windows 10.

2. Vragenuurtje TiPisch Rhino aanvang 14.30 uur

Rein de Jong heeft de laatste tijd nogal wat artikelen geschreven in de SoftwareBus; velen van u hebben misschien vragen naar aanleiding van die artikelen. Rein heeft hiervoor wat tijd uitgetrokken om deze met u te behandelen.


Workshops in de Jagtkamer

1.  Boekhouden in Exel door  Marco Steen aanvang 10.15 uur.

Marco (onze penningmeester) laat zien hoe u Excel kunt gebruiken om uw boekhouding op orde te houden.

2.  Boekhouden in Exel door  Marco Steen aanvang 11.30 uur.

Marco (onze penningmeester) laat zien hoe u Excel kunt gebruiken om uw boekhouding op orde te houden.

3.  Overal Emailen door Frans Dijkhoff aanvang 13.10 uur.

Frans zal u tonen hoe u overal ter wereld met uw eigen (bedrijfs)mailadres een mailtje kunt versturen, zonder dat de uitgaande server, van welke provider ook, weigert uw mail te versturen.

4.  Overal Emailen door Frans Dijkhoff aanvang 14.45 uur.

Frans zal u tonen hoe u overal ter wereld met uw eigen (bedrijfs)mailadres een mailtje kunt versturen, zonder dat de uitgaande server van welke provider  weigert uw mail te versturen.


In de grote zaal ( Coolenberghzaal 1 )

De wereld om ons heen verandert, dat is zeker in de computerwereld het geval. Waar vroeger het bootproces van computers nog eenvoudig geregeld was via het bios, gebeurt dat op moderne pc's veelal door middel van UEFI. UEFI is ten opzichte van het bios een stap vooruit, maar het maakt het draaien van Linux of een combinatie van Linux en Windows wel tot een iets grotere uitdaging. Vaak werkt het niet, of maar half. Dat kan uiteraard zeer frustrerend zijn, en dat moet anders kunnen. Linux-specialist Hans Lunsing heeft zich inmiddels ondergedompeld in de UEFI-problematiek van Linux en op de CompUfair kunt u met dit soort vragen bij hem terecht.
Veel overstappers op Linux willen graag hun huidige Windowssoftware blijven gebruiken onder Linux. Hoewel vaak beweerd wordt dat dat niet kan, is dat geen juiste afspiegeling van zaken. Door middel van software als Wine, Crossover Office of PlayonLinux is het vaak wel mogelijk om die programma's te blijven gebruiken. Natuurlijk zijn onze Linux-specialisten ook goed thuis in het vinden van OpenSource alternatieven voor uw Windowssoftware. Die alternatieven werken overigens vaak zowel onder Windows als Linux. Reden genoeg dus om onze medewerkers tijdens de CompUfair aan de mouw te trekken.


In de stand wordt Windows 8.1 door Folkert Vos gedemonstreerd. Verder kunt u hier natuurlijk ook terrecht met uw vragen over alle versies van Windows en de Microsoft Office pakketten.
Het platform DigiFoto heeft een gevarieerd aantal activiteiten voor de CompUfair in februari op het programma staan; lezingen, demo's en veel informatie.
Wessel Sijl houdt een lezing over plug-ins in Gimp.
Isja Nederbragt houdt een lezing over het verschil tussen fotograferen en filmen met een en hetzelfde fototoestel.
Aan tafel vertelt Wessel Sijl ook over het hoe en wat van industriële fotografie en Isja demonstreert en vertelt over de tekentablet (mensen kunnen die hier ook uitproberen).
Ook willen we daar praten over de toenemende rol van smartphones, sociale media en wat dat betekent voor je fotohobby.
En natuurlijk staan we ook open voor alle vragen die ook maar enigszins met fotografie te maken hebben...Het Domoticaplatform zal op drie tafels een aantal systemen demonstreren.
Deze bijeenkomst zal in het teken staan van het contact zoeken met leden en geïnteresseerden.
Speciale aandacht voor Domoticz-gebruikers, waarvoor een aantal experts aanwezig zullen zijn.


Het platform DigiVideo zal u laten zien wat er allemaal mogelijk is bij het bewerken van video's. Specialisten met kennis van diverse videobewerkingspakketten zijn op deze stand aanwezig.


Op deze dag kunt u veel te weten komen over de Tor-webbrowser en het gebruik daarvan. Via deze Tor-webbrowser kunt u anoniem op het internet surfen.
Ook weer aanwezig is onze Asterisktelefooncentrale: een open source–telefoniecentrale; over de mogelijkheden om hiermee te telefoneren met mobiele telefoons naar het vaste telefonienetwerk en over de audiovisuele mogelijkheden van computers wordt een presentatie gegeven.


Koopjesmarkt  

Elke computerhobbyist raakt ooit op een aantal dingen uitgekeken. En andere hobbyisten willen die vaak wel hebben. Daarom organiseren we op 7 februari een koopjesmarkt in de grote zaal. Gratis voor CompUsersleden.
Wil je spullen verkopen, vraag dan uiterlijk 4 februari via een e-mail naar evenementen@compusers.nl  een verkoopplekje aan, bestaande uit ruimte op een tafel van ca. een meter. Geef je volledige naam en adres en zo mogelijk ook je HCClidnummer op(zie je HCC ledenpas). We gaan niet moeilijk doen, maar de volgende regels zijn van kracht:
•Niet aangemeld, gééééééééén plaats.
•Je moet lid zijn van CompUsers.
•De aangeboden hardware moet werken.
•De aangeboden software moet legaal zijn.
•Je moet bereid zijn je persoonlijke gegevens aan de koper te verstrekken.
•Niet verkochte materialen neem je zelf mee terug.
•CompUsers is niet aansprakelijk voor de artikelen.


IN DE OOSTBROECKZAAL

Zoals gebruikelijk zit ons platform Muziek in een aparte zaal  De Oostbroeckzaal, zodat ze wat meer muziek kunne produceren zonder de overige platforms te overstemmen.

Dit platform demonstreert u de volgende onderwerpen:
Instructies werken met muziekprogramma’s zoals: Magix, Cakewalk, etc.
Jammen met de WII (Guitarhero).

Midi was eigenlijk eerder dan de pc, de pc heeft een gigantische ontwikkeling meegemaakt.
Midi is maar een beetje veranderd. Gelukkig kun je met de pc nog steeds heel veel  met midi uithalen. Zij gaan u demonstreren met eZoals gebruikelijk zit ons platform Muziek in een aparte zaal, de Oostbroeckzaal, zodat ze wat meer muziek kunne produceren zonder de overige platforms te overstemmen.
Dit platform demonstreert u de volgende onderwerpen:
Instructies werken met muziekprogramma’s zoals: Magix, Cakewalk, etc.
Jammen met de Wii (Guitar Hero).
Midi was er eigenlijk eerder dan de pc; de pc heeft een gigantische ontwikkeling doorgemaakt.
Midi is maar een beetje veranderd. Gelukkig kun je met de pc nog steeds heel veel met midi uithalen. Zij gaan u dit demonstreren met een gitaar en van een gitaar naar midi-adapter.
Ook over Band-In-A-Box, RealBand en Sonar Cakewalk VS (geleverd door de Sonar VS-100) kunt u vragen stellen en ten slotte kunt u informatie krijgen over de YAMAHA 9000 PRO.


       


De HCC!Postzegel ig en  de HCC!Basic ig zijn aanwezig op onze CompuFair.

Daarnaast zullen waarschijnlijk nog meer interessegroepen van de HCC aanwezig zijn, dit was echter op het moment van schrijven van deze nieuwsbrief nog niet bekend, mogelijk kunnen we u hier in de volgende nieuwsbrief meer vertellen.

De Testbank van HCC is natuurlijk wel aanwezig, handig als u iets op de koopjesmarkt koopt en het even wil laten testen.