De grootste HCC interessegroep
 
• Nieuwsbrief 2023-01 •
 

 
Webinar domotica voor beginners
 
 

Op 15 maart van 19:30 tot ca 22:00 uur geeft het platform Domotica een webinar over de verschillen tussen de Homey singleboard pc met Homeassistant of Domoticz, aangevuld met Node-Red als rode draad.

Aanmeldlink: join.skype.com. Inloggen vanaf 19:00 uur.

Er zijn mensen die niet kunnen wachten op Matter integratie voor hun slimme woning. Dit zou een gemak moeten worden om alle cloud systemen in een app te kunnen configureren. Maar dit gaat alleen maar geld kosten en niets slims opleveren voor de slimme mens.

Wilt u alles met uw eigen systeem kunnen bedienen of met twee of meerdere systemen en een app? Dat kan nu met een Homey of een singleboard pc, zoals een Raspberry Pi of Odroid met Homeassistant of Domoticz. Koppelen en automatiseren kan je dan met Node-Red via het MQTT protocol.

In dit Webinar gaan we verschillen laten zien tussen prijs / prestatie / tijd. Over het algemeen gesproken geldt dat hoe duurder de aanschaf des te minder eigen tijd nodig is. Maar heeft u tijd voor zelf updaten installeren en uitbreiden dan wordt de prijs een stuk lager.

In dit webinar gaan we in op de verschillen tussen Cloud, Homey, eigen computersysteem en integratie met Google spraakbesturing. Verder gaan we in op slimme lampen, powerplugs, temperatuurregeling, aanwezigheidsdetectie en audio- en video-streaming.