De grootste HCC interessegroep
 

• Nieuwsbrief 2023-05 •

 

Binnenkort is er weer een

CompUfair

op 22 april 2023

Op zaterdag 22 april 2023 houden we weer een CompUfair, van 10.00 – 16.00 uur, in Centrum H.F. Witte in de Bilt.

Inmiddels is er meer bekend over de inhoud, zoals lezingen, workshop (tevoren opgeven), activiteiten in de zaal. Naast alle platforms van CompUsers zijn ook diverse IG’s van HCC aanwezig. Het belooft een interessante en leerzame dag te worden.

Uitgebreide gegevens staan op onze website. Daar vind je de (voorlopige) agenda van de lezingen en workshops en een beschrijving van de inhoud van de lezingen.
Aanwezige HCC! interessegroepen zijn: Windows, Programmeren, Treinsim, Apple, Geneologie, Modelbouw, Drones, Domotica, Testbank, SeniorenAcademie, Flightsimulator.

Verkoop oude spullen

Onder het motto: Duurzaamheid, Hergebruik, Tweede kans, Waardeer het, Repareer het.
Voor het eerst sinds lang is er weer gelegenheid om oude spullen te verkopen. Het gaat om verkoop door leden, voor leden. Het is geen commerciële verkoop door bedrijven!
Als je spullen in de aanbieding hebt voor verkoop, dan kan dat. Maar niet zomaar want vooraf huur je een of twee tafels, voor een klein bedrag.
Voor meer informatie: klik hier.

Artistieke fotografie in de spotlights

Platform DigiFoto nodigt u uit een of twee foto’ mee te nemen. U kunt met de kennis die u hebt opgedaan in de lezing over artistieke fotografie zelf een poging wagen uw foto te veranderen in een artistieke, creatieve afbeelding. DigiFoto kan daar bij helpen. Meer informatie vind u op de website.
Of u laat middels het programma Luminar artificiële intelligentie los op uw foto. Om er een fantastische foto van te maken.
DigiFoto laat in de zaal een aantal voorbeelden zien hoe van een matig interessante foto kunstwerken te maken zijn en hoe anders die beelden eruit zien als ze, van eenzelfde basisfoto, door verschillende mensen gemaakt zijn.

Linux Mint

Wilt u uw (oude) Windows PC omtoveren tot een up-to-date en modern apparaat, dan biedt de Interessegroep (in oprichting) Linux u daartoe de mogelijkheid door een aantal lezingen en een workshop waarin u Linux Mint kunt installeren op uw eigen laptop. Er zijn ook HCC laptops aanwezig voor het geval u zelf niet over een laptop kunt beschikken. Omdat er beperkt plaats is moet u zich wel van te voren opgeven. Daarvoor klikt u hier. Op de website staat ook meer informatie over de workshop en de lezingen.


Isja Nederbragt
voorzitter a.i.