eMailing 2006-04
een gratis service van de hcc!DOSgg
www.DOSgg.nl
 

Murphy en eMailing 2006-03

DOSgg dag op 4 maart in De Bilt

Workshops op 4 maart

Vooraanmelding workshops wenselijk!

Wat vind jij van hcc!link?

Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

4 mrt. 2006

DOSgg-gebruikersdag, De Bilt

1 apr 2006

DOSgg-gebruikersdag, De Bilt (ook ALV)

23 sep 2006

Mega-DOSgg-gebruikersdag, De Bilt

21 okt 2006

DOSgg-gebruikersdag, De Bilt


Klik op een onderwerp hiernaast
om snel te navigeren.

 

Murphy en eMailing 2006-03

Het ging mis bij een aantal geadresseerden. Die ontvingen de eMailing in ….tigvoud. Dat bleek te komen door een wijziging van de grootte van een aantal mailboxen door InterNLnet, het bedrijf dat "de techniek" verzorgt voor hcc!net. In feite zat het probleem er al wekenlang, maar niemand trok aan de bel totdat de eMailing van de DOSgg werd verzonden in zo'n 20.000-voud. De grootste hcc!gebruikersgroep zijn heeft dus ook een nadeel: als het fout gaat, dan gaat het gelijk grootschalig fout.

Het ging alleen fout bij een relatief kleine groep mensen. Maar we konden hen niet blijven bestoken en moesten noodgedwongen de verdere verzending van die mailing blokkeren. Met als gevolg dat een aantal mensen de voorgaande eMailing mogelijk niet ontvingen.

Daarom bood hcc aan om eMailing 2006-03 nogmaals via de hcc-berichtenservice te verzenden. Dat ging prima. Maar door een foutje aan onze kant werd slechts de toegevoegde verklaring en excuses verstuurd, de rest van het bericht bleef ergens onderweg hangen.

Een ongeluk komt zelden alleen, de wet van Murphy oftewel de "wet van behoud van ellende" liet zich overduidelijk gelden.

Het deel over de Workshops op 4 maart in De Bilt en de mogelijkheid om (voor) in te schrijven, worden in deze eMailing opnieuw vermeld. De inschrijftermijn hebben wij verlengd tot en met dinsdag 28 februari.

TopDOSgg dag op 4 maart in De Bilt

Misschien mogen we je nog eens attent maken op de DOSgg-GebruikersDag op zaterdag 4 maart 2006 tussen 10.00 en 16.00 uur in het H F Witte Centrum in De Bilt.

In het kader van ons "voor elk wat wils"-beginsel heb je weer een enorme keuze. Naast vier workshopsessies bieden we je ook keuze uit zeven lezingen / presentaties.

In de grote zaal tref je onze VraagBaak in levende lijve en presentaties van onze zes platforms. Ook hebben we weer enkele gasten: de Postzegel-gg en de P2000gg. Kijken en vragen staat de hele dag vrij.

Bij onze InfoBalie kun je ook terecht voor onze DOSgg Discs (o.a. WebOntwerp 2006 en DigiFotoDisc4).

Voldoende redenen dus om deze datum in je agenda te reserveren en op 4 maart naar De Bilt te komen! Je vindt hier de routebeschrijving (openbaar vervoer en auto).

Kijk kort voor deze DOSgg-GebruikersDag nog even op www.DOSgg.nl voor eventuele wijzigingen en de meest actuele informatie over deze dag!

TopWorkshops op 4 maart

Bij de Workshops zit je achter een PC om zelf ervaring op te doen. Het aantal plaatsen is beperkt, treuzel daarom niet om je vast aan te melden!

Na afloop van de workshops krijgen alle workshopdeelnemers een CD-ROM mee, met daarop de in de workshops gebruikte software en andere nuttige informatie.

     
10.15 - 11.15 uur
en
11.30 - 12.30 uur
 

DVD-menu maken met DVD-lab

Ton van Doorn (DOSgg-platform DigiVideo) begeleidt je bij het maken van een menu voor een Video-DVD, met het veelzijdige programma DVD-lab.

   

Voorinschrijven voor de workshop te 10.15 uur

   

Voorinschrijven voor de workshop te 11.30 uur

     
13.00 - 14.00uur
en
15.00 - 16.00uur
 

Snel verbeteren van een foto met IrfanView

Heb je ook wel eens digitale foto's die niet helemaal naar je zin zijn? Daar kun je vaak snel en eenvoudig iets aan doen. Verbetering van kleuren, scherpte, uitsnede etc. gaat simpel met het populaire freeware-programma IrfanView.

Onder begeleiding van Rinus Alberti (DOSgg-platform DigiFoto) breng je in deze workshop zulke verbeteringen zelf aan in een serie oefenfoto's.

   

Voorinschrijven voor de workshop te 13.00 uur

   

Voorinschrijven voor de workshop te 15.00 uur

TopVooraanmelding workshops wenselijk!

Voor onze workshops is altijd veel animo. Per workshopsessie kunnen 22 personen deelnemen (twee achter één PC). Om alles vlot te laten verlopen verdelen we de helft van de plaatsen via voorinschrijving en de andere helft, op de dag zelf, aan de InfoBalie.

De termijn van voorinschrijving is verlengd t/m dinsdag 28 februari. Voorinschrijven doe je door op de "links" hierboven te klikken.

De inschrijvers krijgen woensdag 1 maart per e-mail bericht of zij een plaatsbewijs kunnen ophalen. De overige plaatsbewijzen worden verdeeld aan de InfoBalie.

Top

Wat vind jij van hcc!link?

Als hcc-lid had je tot begin vorig jaar automatisch een abonnement op een computertijdschrift. Nadat hcc jarenlang zelf een blad uitgaf, werd die taak uitbesteed aan IDG. Bij IDG kreeg je keuze uit diverse bladen.

De informatie van hcc en over de hcc-groeperingen werd opgenomen in de hcc!nieuwsbrief. Dat was lange tijd een katern in Computer! Totaal, maar sinds enkele jaren een losse bijlage, die je toegezonden werd. Leden met een basislidmaatschap (dus: zonder tijdschrift) konden een elektronische versie downloaden.

De landelijke hcc-organisatie besloot vorig jaar tot een drastische vernieuwing.

Dat werd hcc!link. Met een eigen gezicht en een nieuwe redactionele formule. Die heeft ook grote effecten op de informatievoorziening aan alle hcc-leden, vanuit de DOSgg.

Inmiddels is hcc!link drie keer bij je in de brievenbus gevallen en heb je je een beeld kunnen vormen van deze nieuwe hcc-periodiek.

Wij willen als DOSgg graag jouw mening vernemen over hcc!link. Welke aspecten vind je een verbetering? En welke aspecten vind je een achteruitgang? Dat mag kort maar natuurlijk ook uitgebreid.

  • Wat vind je in het algemeen van de inhoud en de vormgeving?
  • Wat vind je van de informatievoorziening over het aanbod van jouw afdeling of je gebruikersgroep (zoals de DOSgg)
  • Heb je andere opmerkingen of voorstellingen voor verbeteringen?

Graag horen we hierover JOUW mening! Die kun je sturen aan voorzitter@DOSgg.nl.

Als we voldoende reacties krijgen, kunnen we daar mee aan de slag. Stuur je mening dus snel.

Onder de inzenders verloten we een kleine verrassing: een VoIP-telefoon. Daarmee kun je Skypen of op een andere manier bellen via internet. Het lot beslist. Maar belangrijker is dat jouw mening ons toerust om te zorgen voor een optimale informatievoorziening via hcc.

TopTenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als je geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt je jezelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt je alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg