eMailing 2006-05
een gratis service van de hcc!DOSgg
www.DOSgg.nl
 

SoftwareBus 2006-02 komt eraan

DOSgg bijeenkomst op 1 april in De Bilt

Opgetogen over Rhino

Firstpage 2006

Link bekeken

Teamviewer

Nieuws bij Goooooogle

DOSgg CD-ROM WebOntwerp 2006

Virdirsize of TC-K01?

Blijf er gezond bij

GigaHits 2006-02

Wat vind jij van hcc!link?

Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

1 apr 2006

DOSgg-gebruikersdag, De Bilt (ook ALV)

23 sep 2006

Mega-DOSgg-gebruikersdag, De Bilt

21 okt 2006

DOSgg-gebruikersdag, De Bilt


Klik op een onderwerp hiernaast
om snel te navigeren.

 SoftwareBus 2006-02 komt eraan

De volgende SoftwareBus is alweer gereed voor verzending en valt bij onze trouwe abonnees binnen enkele dagen door de brievenbus. Inclusief weer een propvolle en gratis GigaHits DVD-ROM.

Degenen die (nog) geen abonnement hebben kunnen zich opgeven op www.DOSgg.nl/abonnee.html. Het kost slechts € 12 per jaar voor alle zes afleveringen. Als je snel bent, dan sturen we nummer 2006-02 nog gratis naar je toe.

TopDOSgg bijeenkomst op 1 april in De Bilt

Nee, dit is géén 1 april grap! Op zaterdag 1 april zijn we weer de hele dag voor je paraat in De Bilt. Het programma vind je al op www.DOSgg.nl en natuurlijk in de komende SoftwareBus.

Voor de workshops kun je je al aanmelden. Hoe eerder des te meer meer kans je hebt op een plekje, want de belangstelling is altijd veel groter dan het aantal beschikbare plaatsen.

Op 1 april is er ook de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) van de DOSgg. Alle leden zijn hier van harte welkom. De vergaderstukken vind je al op www.DOSgg.nl/vereniging.html.

TopOpgetogen over Rhino

Rein de Jong is inmiddels aan aflevering 6 van zijn "Rhino opgetuigd". Inmiddels is Rhino voldoende opgetuigd, vindt hij. Rhino is in gebruik, Rein gaat straks verder met Rhino's Verhandelingen: gewone gebruikerstoestanden, toepassingen. In deze SoftwareBus gaat het over wachtwoorden: hoe veilig te maken, het gebruik van het programma PINs.

TopFirstpage 2006

Dit is een gratis programma (voor niet-commercieel gebruik; als je van de pop-ups af wilt moet je $ 60 neertellen) om websites te maken. Wil Hartemink beschrijft deze nieuwste versie, zij geeft een korte handleiding van de mogelijkheden. Zij is er enthousiast over.

Ook het gebruik van CSS (Cascading Style Sheets) en TidyHTML komen aan bod.

TopLink bekeken

Marius zette zijn speurtocht naar handige links voor onze lezers voort. Deze keer onder andere over afkortingen (weet jij wat IMHO betekent?), over WiFi, over visuele grapjes, over het editen van foto's, over goed en goedkoop inkopen op internet, etcetera.

Hans Lunsing heeft een aantal handige Linux-links toegevoegd.

Als je ook een handige link hebt gevonden, meld die dan asublief-dankuwel aan redactie@DOSgg.nl!

TopTeamviewer

Bij de DOSgg gaat het vooral om computer-hobbyïsten die wat voor elkaar doen. In Link Bekeken stelt Marius het programma Teamviewer voor, dat hier uitstekend bij past. Met dit programma kun je elkaar een ID doorgeven en via de remote desktop op een andermans computer kijken en ingrijpen. Dan kun je lekker bezig zijn met elkaar helpen!

Om het gebruik van Teamviewer onder DOSgg leden te bevorderen kun je het vanaf onze webserver downloaden. Het is slechts 500 kB groot. Het werkt ook achter een firewall en voor gebruikers met beperkte rechten. Het is gratis voor 15 à 30 minuten met een snelheid van 256 kbps.

TopNieuws bij Goooooogle

De bekende search engine Google goochelt nu ook Nederlandstalig nieuws op je scherm (http://news.google.nl en http://news/google.be). Zij verzamelen dat bij de websites van kranten.

Dat is dan weer tegen het zere been van kranten, want internetters bezoeken daardoor minder de sites van de kranten. Stof voor een juridische strijd!

TopDOSgg CD-ROM WebOntwerp 2006

Het DOSgg Platform WebOntwerp heeft eind vorig jaar een speciale CD-ROM voor webontwerpers uitgebracht. Met veel info, programma's, "content" voor je eigen webontwerp, cursussen en wat dies meer zij.

René Suiker geeft in de SoftwareBus een beschrijving van deze CD-ROM. Je kunt hem trouwens ook inzien op onze website en aanschaffen voor slechts € 4 franco (DOSgg-leden prijs).

Het Platform WebOntwerp wordt trouwens steeds actiever. Er is een speciale webserver in aantocht waar deelnemers lekker kunnen "klooien" met scripts en dergelijke toepassingen waar je bij de meeste providers niet welkom bent in verband met mogelijke beveiligingslekken.

Kijk op http://webontwerp.DOSgg.nl als je meer wilt weten over het DOSgg WebOntwerp Platform of je wilt aanmelden als deelnemer. DOSgg-members only.

TopVirdirsize of TC-K01?

Gezwam in de ruimte? Neeeeeeeee!!!!!! Je bent gewoon alle vrije ruimte kwijt op je harddisk. Al die gigabytes bleken tegen je verwachting in toch vol te kunnen komen.

Rein de Jong weet daarvoor een oplossing: Virdirsize. Uitgeprobeerd op zijn Rhino, zie hierboven. Het zoekt grote bestanden en visualiseert de omvang van directories.

En met TC-K01 kun je dubbele bestanden opsnorren. Bijvoorbeeld al die ruimteverslindende dubbele foto's.

TopBlijf er gezond bij

Achter de PC kun je allerlei kwalen oplopen. Rugklachten, nekklachten, RSI, problemen met je ogen, enzovoort.

De DOSgg geeft allerlei in PowerPoint geschreven P3-cursussen uit. Eén daarvan gaat over de gezondheid achter je PC. Deze is bewerkt voor SoftwareBus.

Bovendien staan er een heleboel handige links bij naar sites die je nog meer vertellen over dit belangrijke onderwerp.

Top

GigaHits 2006-02

We pakken we uit met de Nederlandstalige versies 2.0 van OpenOffice.org voor Windows, Linux en MacOS, zowel met als zonder Java Runtime Environment.

In deze GigaHits hebben we Ark Linux opgenomen, een gebruiksvriendelijke Linux-distributie. Ook was er nog plek voor Grafpup Linux,: klein en vooral voor beeldbewerking.

Mozilla kwam onlangs met mailclient Thunderbird 1.5 en internet-browser Firefox 1.5. Ook deze zijn nu opgenomen voor Windows, Linux en MacOS, Engels- en Nederlandstalig.

Medewerkers van het platform Webontwerp leverden weer een aantal tools voor website-bouwers. Multimedia kreeg zoals gebruikelijk ruime aandacht, en ook voor de Palm treft u weer een aantal programma's aan. Op het educatieve vlak vonden we Study Dog. Verder kregen we toestemming van ICT op School om hun complete infopakket-CD op te nemen.

We denken u ook weer een plezier te doen met een aantal spellen. Verder hebben we moois gevonden voor communicatie en internet, bureaublad- en andere tools, kantoorpakketten, educatie en gezondheid.

TopWat vind jij van hcc!link?

In eMailing 2006-04 (20 maart) werd je mening gevraagd over het verenigingsblad hcc!link. Er kwamen tientallen reacties, waarvoor onze dank.

De uitkomst hiervan kan ik als volgt kort samenvatten:

  • 33% heeft het blad nooit gezien
  • 33% vindt de inhoud slecht, de letters te klein o.i.d.
  • 33% was positief

Slechts een enkeling vond de informatie over hcc!groeperingen goed.

Het bestuur van de DOSgg vindt dat hcc!link hiermee ronduit mager scoort. Wij leggen deze uitslag voor aan het hoofdbestuur en directie van hcc en aan de redactie van hcc!link. Wij zullen proberen verbeteringen te bewerkstelligen.

De beloofde VoIP telefoon is verloot en gaat naar Nel & Gijs van der Poel.

TopTenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als je geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt je jezelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt je alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg