eMailing 2006-06
een gratis service van de hcc!DOSgg
www.DOSgg.nl
 

Serieuze zaken

Lezingen/Presentaties

Workshops

Vooraanmelding workshops wenselijk!

USB telefoons te koop

Nuttige en nutteloze USB apparaten

Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

1 apr 2006

DOSgg-gebruikersdag, De Bilt (ook ALV)

23 sep 2006

Mega-DOSgg-gebruikersdag, De Bilt

21 okt 2006

DOSgg-gebruikersdag, De Bilt


Klik op een onderwerp hiernaast
om snel te navigeren.

 Serieuze zaken

Op zaterdag 1 april ben je in De Bilt welkom voor onze derde DOSgg-GebruikersDag (DGD) in 2006. Tussen 10.00 en 16.00 uur bieden we je in het H F Witte Centrum een veelzijdig programma, met vier lezingen, twee workshopsessies, presentaties van onze zes platforms en onze Algemene LedenVergadering (ALV).

Je vindt hier de routebeschrijving (inclusief openbaar vervoer).

De ALV is een belangrijk moment in het jaar, omdat jij als lid daar mee kunt bepalen wat de koers van de DOSgg in de komende periode wordt en wie de DOSgg namens jou besturen. En natuurlijk wordt er verantwoording afgelegd over het inhoudelijk en financieel beleid in het afgelopen jaar. Zorg dat je er tussen 12.00 en 13.30 uur bij bent! In het verenigingskatern op www.DOSgg.nl vind je alle vergaderstukken.

Bij de DOSgg wordt je serieus genomen. En daarom laten we je niet alleen voor een ALV naar De Bilt komen. Onze platforms Windows, Linux, WebOntwerp, DigiVideo, Muziek en DigiFoto presenteren zich in de grote zaal. Daar kun je terecht voor informatie over alles wat jij met je PC wilt doen. En dan hebben we het dus ook over thuisnetwerken, telefonie via internet, veilig werken met je PC en zo.

Kijk kort voor deze DOSgg-GebruikersDag nog even op www.DOSgg.nl voor de meest actuele informatie over deze dag!

Het programma zit weer geheid in elkaar!

TopLezingen/Presentaties
     

10.30uur

Wat kan ik met een Content Management Systeem?

   

Nicolaas Kraft van Ermel (DOSgg-platform WebOntwerp ) legt de werking uit van Content Management Systemen (CMS) aan de hand van Joomla! Met een CMS kun je je website eenvoudig beheren, zonder telkens in HTML te hoeven programmeren.

Als jij zelf een uitgebreide website wilt opzetten en beheren, is dit een lezing die je niet mag missen. Joomla! is een kosteloos Open Source-programma. Joomla! staat ook op de DOSgg-Disc WebOntwerp 2006.

     

10.30uur

Tekstverwerking met MS Works, voor beginners

   

Als het gaat om het werken met tekst, is je computer echt méér dan een veredelde typemachine. Kees van der Vlies is als geen ander in staat jou, als beginner, te demonstreren welke mogelijkheden je hebt, om je teksten op te maken met het breed verbreide programma Microsoft Works. Niet alle begin is moeilijk!

     

14.45uur

Beginnen met Total Commander

   

Rein de Jong (Windows-platform DOSgg) toont je in vogelvlucht de mogelijkheden van dit veelzijdiger alternatief voor o.a. de Windows Verkenner.

     

14.45uur

Restauratie van foto's

   

Je hebt ze vast wel eens gezien, die beschadigde oude foto's. Ton van der Gaag (DOSgg-platform DigiFoto) laat zien hoe je dergelijke beschadigingen of andere ongewenste gedeelten van een digitale foto onzichtbaar verwijdert.

TopWorkshops
     
10.15-11.15 uur

Werken in lagen met The GIMP

Fotobewerking krijgt een nieuwe dimensie als je gaat werken met lagen. Dat kun je ook met De GIMP, het kosteloze Open Source-alternatief voor Photoshop en Paint Shop Pro. Dat programma is ook Nederlandstalig en beschikbaar voor Windows en Linux. Isja Nederbragt (DOSgg-platform DigiFoto) leert jou in kort bestek enkele basishandelingen voor het werken aan foto's in lagen, met De GIMP. Een aanrader!

   

 

   

Voorinschrijving voor de workshop te 10.15uur

     
13.45-14.45 uur
en
15.00-16.00 uur

Snel aan de slag met Internettelefonie

Telefoneren via internet - ook wel Voice over IP (VoIP) genoemd - heeft veel belangstelling. Vandaag leer je van Kees van Eeten en Florus Vogelaar (DOSgg-platform Windows) hoe je daarvoor een geschikt programma installeert, configureert en daarmee (na aanvraag van een account) telefoneert via Internet.

We gebruiken daarvoor laptops met een headset en een internetverbinding. Ook worden diverse andere mogelijkheden uitgelegd. Je krijgt volop de gelegenheid tot het stellen van vragen. Uiteraard maak je ook kennis met onze DOSgg-VoIP-VraagBaak door er via internet naar toe te bellen.

   

 

   

Voorinschrijving voor de workshop te 13.45uur

   

Voorinschrijving voor de workshop te 15.00uur

TopVooraanmelding workshops wenselijk!

Voor onze workshops is altijd veel animo. Per workshopsessie kunnen 22 personen deelnemen (twee achter één PC). We verdelen de helft van de plaatsen via voorinschrijving en de andere helft, op de dag zelf, aan de InfoBalie.

Voorinschrijving is mogelijk t/m maandag 27 maart via de links hierboven. Bij meer aanvragen dan plaatsen wordt er geloot. Inschrijvers krijgen per e-mail bericht of zij een gereserveerd plaatsbewijs kunnen ophalen aan de InfoBalie.

Na afloop van de workshops krijgen alle workshopdeelnemers een CD-ROM mee, met daarop de in de workshops gebruikte software en andere nuttige informatie.

TopUSB telefoons te koop

Tijdens de workshop Internet Telefonie worden USB headsets met microfoons gebruikt. Dit is de eenvoudigste en goedkoopste oplossing om mee te beginnen. Na afloop van de workshop kunnen leden deze tegen gereducerde prijs kopen voor € 7. Vooraf reserveren en betalen aan de InfoBalie!

We hebben ook nog een aantal USB Tiptel Cyberphone 116 telefoons. Degelijke apparaten, die normaal € 50 kosten, maar op 1 april aan de InfoBalie voor € 35 te koop zijn.

Voor degenen die nog ambitieuzer zijn op het gebbied van internet-telefonie hebben we enkele Tiptel CyberBOX 100 apparaten. Die sluit je eveneens aan op je USB-poort. Je kunt er vervolgens een gewone of draadloze (DECT) telefoon op aansluiten en gewoon bellen. Je kunt er zelfs je KPN-lijn op aansluiten en kiezen of je via Internet of via KPN (ook als je PC uit staat) wilt bellen . De normale prijs is € 40, maar op 1 april bij de InfoBalie slechts € 30.

Alle apparatuur is nieuw of 1x gebruikt t.b.v. een demo. Geschikt voor Skype, “gewone” SIP telefonie enzovoort. Zeer beperkt voorradig. Deelnemers aan de workshop hebben voorrang, mits besteld en betaald vóór 15 uur.

TopNuttige en nutteloze USB apparaten

We begonnen deze eMailing met ‘serieuze zaken’. Het loopt tegen 1 april. Blijven we serieus?

Je weet het soms niet. Bij de bushaltes zie ik de laatste week plakaten met reclame over een zwart wasmiddel. Net dronk ik koffie op de bank naast mijn vrouw en zag op TV reclame voor datzelfde zwarte wasmiddel. Een grap?

Nu naar de USB-apparaten. Je ziet soms de gekste dingen die je op een USB-poort kunt aansluiten. Vaak heel erg handige dingen. Maar soms ...... vraag je je af hoe die onzin bedacht wordt.

Een topper van nutteloosheid vind ik een paar elektrisch verwarmde pantoffels die hun stroom krijgen uit de USB-poort. Speciaal handgemaakt en te bestellen in Japan voor € 69 voor dames en heren. Waar of niet waar?

Ik ben er zó door gefascineerd, dat ik in elke eMailing hierop terug wil komen. En in elke eMailing wordt dan zo’n USB-rariteit voor de lezers beschikbaar gesteld. Althans, als ze er wat voor willen doen! En er zijn zoveel USB-rariteiten dat ik denk dat tot ver in het jaar te kunnen volhouden!

De eerste keer wordt een asbak ter beschikking gesteld. Ja, een ASBAK!. Niet zomaar een asbak, maar een asbak met een elektrische afzuigkap mèt roetfilter. Aansluiten op je USB-poort. Geloof je het zelf? Of een 1 april grap?

Voor het verwerven van deze bijzonderheid moet je zelfs twee dingen over hebben. Nee, drie dingen:

  • Je moet geloven dat het geen 1 april grap is
  • Je moet je per e-mail uiterlijk 30 maart ervoor aanmelden bij voorzitter@DOSgg.nl
  • En je moet de asbak zelf ophalen op 1 april in De Bilt tijdens de Algemene Ledenvergadering

Zo. Wie durft? Zie de foto van de USB aangedreven asbak. Het lot beslist wie de asbak krijgt. En vrijdag de 31ste maart krijgt de gelukkige per e-mail bericht.

PS: bestuursleden, kaderleden en webmasters van DOSgg zijn van deelname uitgesloten. Maar niet-rokers mogen gewoon meedoen.

TopTenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als je geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt je jezelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt je alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg