eMailing 2006-10
een gratis service van de hcc!DOSgg
www.DOSgg.nl
 

MEGA DGD op 23 september 2006

MEGAaanbieding Adobe software

In de grote zaal

Lezingen

Workshops

USB telefoon

VraagBaak Info

Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

DOSgg in De Bilt:
 

zaterdag 23 sep 2006: MEGAgebruikersdag

Speciale aanbiedingen:

Adobe software

VoIP hardware

VoIP Xtra CR-ROM

 

zaterdag 21 okt 2006: DOSgg gebruikersdag

 
Klik op een onderwerp hiernaast om snel te navigeren.

 

 MEGA DGD op 23 september 2006

Reserveer 23 september!

Op die datum organiseren we weer onze Mega-DOSgg-gebruikersdag. Mogelijk is deze dag intussen het grootste verenigingsevenement binnen hcc. Zijn dat niet de hcc!dagen? Misschien wel, maar voor velen wordt dat intussen meer als een commercieel evenement gezien. De hcc!dagen doen we niet na, we proberen ze niet te evenaren. Wij houden een grootschalige bijeenkomst, waar de gebruikersgroepen van hcc zich kunnen presenteren.

Op deze dag zal de DOSgg, samen met ongeveer 15 andere hcc!groeperingen, onze bekende locatie "HF Witte Centrum", Henri Dunantplein 4 in De Bilt bevolken en de gasten aangenaam en leerzaam weten te boeien.

Tussen 10.00 en 16.00 uur kun je terecht voor:

 • demonstraties en presentaties in de Grote Zaal
 • 10 lezingen in twee zalen
 • 8 workshops in twee zalen
 • 3 speciale aanbiedingen:
  • Adobe software
  • VoIP hardware
  • De nieuwe DOSgg VoIP CD-ROM

We hebben capaciteit voor zo'n 800 bezoekers, waarbij doorgaans parkeren ook geen probleem oplevert en het is nog gratis ook. Hoe je bij het HF Witte Centrum komt per auto of per openbaar vervoer, zie je in de routebeschrijving.

Het programma is zoals altijd MEGAdynamisch en prachtig spannend. Overigens, wijzigingen kunnen altijd optreden, dus kijk vlak voor het moment nog even op www.DOSgg.nl voor de laatste stand van zaken.

TopMEGAaanbieding Adobe software

Het DOSgg DigiVideo Platform verzorgt twee workshops, waarin aandacht besteed wordt aan de bekende (beroemde) Adobe programma's Photoshop Elements 2 en Premiere Elements 4. Dat zijn de nieuwste versies.

Normaal kosten deze € 99,90 per stuk. Maar tijdens de DOSgg MEGAgebruikersdag kosten zij slechts € 69,60 per programma. Dat is een korting van maar liefst € 30,30 per stuk, samen dus een korting van € 60,60! Alleen voor DOSgg-leden.

Maar je zou hardstikke gek zijn om van deze aanbieding gebruik te maken. Want de DOSgg heeft nog een aanbieding, alleen op 23 september in de Bilt tijdens de DOSgg MEGAgebruikersdag:

+

=

€ 73

Voor alle zekerheid zal ik het nog een keer uitleggen: de twee pakketten Adobe Photoshop Elements 4 en

Adobe Premiere Elements 2 samen kosten € 73. Dat is dus slechts € 3,40 méér dan de speciale aanbieding voor één pakket.

Wij moeten ze vooraf bestellen op 15 september. Daarom kun je per email je aanmelden voor deze aanbieding tot en met 14 september aan adobeactie@dosgg.nl. Vermeld je hcc!lidnummer, naam en adres en welke pakketten je wilt.

Betalen: uiterlijk 15 september moet je voor de enkelvoudige pakketten € 34,60 en voor het dubbelpakket € 38 overmaken op bankrekeningnr 46.04.13.805, t.n.v. A. van Doorn te Maartensdijk (dat is de coördinator DOSgg DigiVideo Platform). Het restant per doos is het mooie ronde bedrag van € 35. Die betaal je op 23 september contant met gepast geld s.v.p (nee, we hebben geen pinautomaat) aan onze InfoBalie waar je de pakketten afhaalt.

TopIn de grote zaal

In de Grote Zaal vind je presentaties van alle DOSgg-Platforms:

DOSgg Windows Platform

DOSgg Linux Platform

DOSgg DigiFoto Platform

DOSgg DigiVideo Platform

DOSgg Muziek Platform

DOSgg WebOntwerp Platform

Bij onze InfoBalie wijzen we graag de weg, verstrekken we plaatsbewijzen voor de workshops en verkopen we onze DOSgg-ROMware. Tevens kun je er terecht voor onze speciale aanbiedingen (Adobe-software, VoIP-hardware en de nieuwe DOSgg VoIP Xtra CD-ROM).

In dezelfde grote zaal hebben we ook plaats weten te creëren voor al onze gasten, te weten:

Basic-gg

Windows-gg

Astrologie-gg

Datacommunicatie-gg

Commodore-gg

eCS-gg

Risc OS-gg

WMC-gg

Sinclair-gg

Kunst, Ontwerp en Vormgeving-gg

de Testbank

MultiMedia-gg

Flightsimulator-gg

TrainSim-gg

P2000-gg

Postzegel-gg

ClubPerfect-gg

TopLezingen

Meestal lukt het om alle belangstellenden een plaatsje te geven in de twee lezingenzalen. Maar toch geldt op basis van brandweervoorschriften altijd wel "vol is vol".

De volgende lezingen staan op het programma.

10:30 uur

 

Windows Vista

   

Rond deze tijd zal Microsoft de laatste hand leggen aan Microsoft Windows Vista, de opvolger van Microsoft Windows XP. Aan de hand van de laatste test versie zal Tony Krijnen van Microsoft BV ons graag vertellen over de mogelijkheden voor consumenten, zoals we gewend zijn met zeer veel demonstraties!

     

12:00 uur

Vragen aan Microsoft

   

Welke vraag wilde jij nu altijd al aan Microsoft vragen? Waarom is dit zus en dat nou zo? Tony Krijnen werkt 11 jaar voor Microsoft en hoewel hij vast niet overal het antwoord op zal weten wil hij graag in een leuke interactieve sessie horen wat u bezig houdt, wat er bij u leeft en graag uitleggen hoe Microsoft werkt en daarmee omgaat.

     

13:30 uur

VoIP – AVM. Voice over IP = Internettelefonie

   

Telefoneren via internet wordt steeds populairder. Een andere naam is VoIP (Voice over IP). Het telefonieaanbod van Internetproviders groeit snel. Vereist is een permanente kabel- of ADSL-verbinding met Internet. Er zijn diverse varianten, ook zonder gebruik van een PC, met of zonder een speciaal abonnement. Er zijn er diverse programma’s, die internettelefonie via de computer mogelijk maken, zoals VoipBuster en Skype. Het bellen naar andere internettelefonie-gebruikers is meestal kosteloos. Voor bellen naar mobiele en vaste nummers moet veelal worden betaald. Tijdens deze lezing doet Gerrit Brugman haarfijn uit te doeken hoe het werkt en wat er voor komt kijken.

     

14:45 uur

Total Commander voor gevorderden

   

Door onze TC expert Rein de Jong.

     

10:15 uur

Overleven in een Windows-wereld met een ander besturingssysteem.

   

Drs. G. Schoenmaker van eGS-gg legt uit hoe (en waarom) je dat kunt doen.

     

11:25 uur

Digitale postzegels.

   

Leo de Kaper (lid van de Hcc PZ gg) uit Assen houdt een lezing over Digitale frankering

     

12:35 uur

Een netwerk onder Windows

   

De Datacommunicatie-gg gaat uitgebreid in op het opzetten van een netwerk en het beveiligen daarvan.

     

13:45 uur

Het keyboard aan je PC met Cubase SE3

   

Gerrit Boudewijn geeft zijn populaire midi-demo nu met de nieuwste Cubase-software.

     

14:55 uur

Onderhoud en beveiliging van Windows

   

Gerrit Otten van de Windows-gg zal uitleg geven over onderhoud en beveiliging van Windows.

Top

Workshops

In de Workshops moet je zelf aan het werk. "Hands-on" heet dat in modern jargon. Daarvoor staat een aantal computers voor je klaar; per computer laten we twee deelnemers toe want de snoertjes van de muizen zijn niet langer.

Het aantal deelnemers is daardoor beperkt. Om dit netjes te laten verlopen werken we hier met plaatsbewijzen. De helft van de plaatsbewijzen wordt op basis van voorintekening beschikbaar gesteld, zie hieronder voor elke afzonderlijke Workshop. Voorinschrijving is mogelijk t/m dinsdag 19 september. De andere helft kun je afhalen aan de InfoBalie in de grote zaal op basis van "wie het eerst komt, het eerst maalt".

In verband met de doorgaans grote belangstelling voor deze actieve sessies, worden alle hieronder genoemde workshops 2 keer gehouden.

     
10:15 uur
en
11:15 uur

Adobe Premiere Elements

 

In deze workshop van de uitgeklede (maar ook goedkoper) variant van het professionele programma Premiere Pro, neemt Ton van Doorn je aan de hand om elementaire videobewerking uit te voeren. Het beperkt zich tot het knippen, plakken en overgangen. Als de tijd het toelaat wordt ook een inzicht gegeven op welke wijze de beelden kunnen worden aangepast, door kleuren aan te passen, e.d.. Voorkennis is niet noodzakelijk, maar wel gemakkelijk. Zie ook deze aanbieding!

   

Voorinschrijven voor deze workshop te 10:15 uur

   

Voorinschrijven voor deze workshop te 11:15 uur

     
13:00 uur
en
15:00 uur

Even wat rechtzetten of een hekje wegwerken met The GIMP

 

Iedereen maakt wel eens foto's waar (achteraf gezien) ongewenste zaken op staan. Dergelijk objecten zoals stofjes of een hekje of een ongewenst persoon, kun je met een fotobewerkingsprogramma laten verdwijnen. In deze workshop ga jij dat doen, onder begeleiding van Isja Nederbragt (DOSgg-platform DigiFoto). En als je toch bezig bent.... ook al ontdekt dat een gebouw dat je van dichtbij fotografeert, er zo raar uit gaat zien door perspectiefvertekening? Ook dat kun je simpel rechtzetten. We gebruiken daarvoor in deze workshop het beeldbewerkingsprogramma The GIMP, dat nagenoeg net zo veelzijdig als commerciële programma's, zoals Photoshop en Paint Shop Pro. Een belangrijk verschil: The GIMP is open source-ware en daardoor kosteloos! En zowel beschikbaar voor Windows- als voor Linux-gebruikers. Natuurlijk krijgen alle deelnemers een CD-ROM met The GIMP, het oefenmateriaal en de inhoud van de workshop mee naar huis.

   

Voorinschrijven voor deze workshop te 13:00 uur

   

Voorinschrijven voor deze workshop te 15:00 uur

     
10:15 uur
en
11:15 uur

Linuxcomputer in het netwerk.

 

Linux staat bekend zijn ruime toepasbaarheid in een netwerk. Denk aan dingen als een file server (SAMBA en NFS), mailserver, webserver, op afstand inloggen (VNC, SSH), etc.. Tijdens deze workshop krijg je een korte uitleg over hoe netwerken werken onder Linux (TCP/IP, routering en firewalls). Voor de privésituatie zijn het uitwisselen van bestanden en het op afstand kunnen inloggen op je eigen computer zaken die vaak van pas komen. Daar gaan we daarna onder deskundige begeleiding van de medewerkers van het DOSgg platform Linux mee aan de slag.

   

Voorinschrijven voor deze workshop te 10:15 uur

   

Voorinschrijven voor deze workshop te 11:15 uur

     
13:00 uur
en
15:00 uur
 

Joomla

 

Na een zeer geslaagde lezing over dit gratis Content Management Systeem tijdens onze vorige DGD bleek de belangstelling groot om hier zelf mee aan de slag te gaan. Tijdens deze workshop krijg je de gelegenheid zelf met Joomla een website op te bouwen, dit alles onder de bezielende leiding van Nicolaas Kraft van Ermel en Bas van den Dikkenberg van het DOSgg Platform WebOntwerp.

   

Voorinschrijven voor deze workshop te 13:00 uur

   

Voorinschrijven voor deze workshop te 15:00 uur

TopUSB telefoon

De vorige keer hebben we een USB ventilator beschikbaar gesteld voor degene die het eerst per email erom vroeg. Binnen enkele uren regende het honderden emailtjes!

Jammergenoeg is het deze zomer voor een groot deel blijven regenen, zodat de winnaar nog weinig profijt van zijn aanwinst heeft gehad. De winnaar was de heer J. Capelle uit Apeldoorn. Gefeliciteerd! En och, wie weet heb je de volgende keer een beter bruikbaar apparaat, we zoeken nog een USB regenmeter :).

Omdat we tijdens de MEGAgebruikersdag op 23 september veel aandacht geven aan VoIP, stellen we deze keer een USB-telefoon beschikbaar. Daarmee kun je via internet gratis bellen. Hoe? Och, we geven er gratis ook de nieuwe DOSgg VoIP Xtra CD-ROM bij, dan kom je daar vast snel achter.......:-).

Hoe kom je aan deze telefoon?

 • Door het telefoonnummer van de DOSgg VraagBaak te bellen (0317 707 425 of 0317 707 426). Je komt dan in het keuze-menu van de telefonische VraagBaak. Kies 9 (internet telefonie), wacht even en spreek de voicemail in met je telefoonnummer en vraag om de gratis USB telefoon.
 • Dit kan t/m 20 september!

Onder de deelnemers wordt de USB telefoon verloot. De winnar krijgt telefonisch (!) bericht en kan de telefoon op 23 september aan de InfoBalie in de grote zaal komen ophalen.

O ja, weet je nog van die USB-asbak die op 1 april opgehaald kon worden? De winnaar meldde zich niet. Uiteindelijk konden we zijn adres achterhalen en hebben we de asbak gestuurd. De winnaar was Wim Cranen uit Klimmen (uit privacy-overwegingen verklappen we niet waar dat ligt). Hij verklaarde achteraf blij verrast te zijn, maar hij vreesde toch een 1-april grap. Gelukkig is hij niet-roker, volg dit voorbeeld! Maar een USB-asbak is een leuk hebbeding.

Top

VraagBaak Info

Natuurlijk zijn veel deelnemers van ons VraagBaak-team op 23 september in levenden lijve aanwezig. Zij zijn geheel voorbereid op een lawine aan vragen, maar hopen het te overleven.

Mocht je niet aan bod kunnen komen, of als je op een ander moment hulp nodig hebt, dan kun je onze VraagBaak op de volgende manieren benaderen:

 • Telefonische: 0317 707 425 of 0317 707 426.
 • Forum op Internet.
 • Ook de nieuwsgroepen van de VraagBaak zijn nog springlevend. Die worden regelmatig gesynchroniseerd met het forum.
 • Per email.

Alles over deze services is te vinden op www.DOSgg.nl/helpdesk.html

TopTenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als je geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt je jezelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt je alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg