eMailing 2006-14
een gratis service van de hcc!DOSgg
www.DOSgg.nl
 

DOSgg GebruikersDag op 21 oktober
Lezingen
Workshops
Bijeenkomst Platform WebOntwerp
Hardware en Software
Wordt ook Previewer!
Gratis Photo2Web Publisher
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?
De DOSgg in De Bilt:
     
zaterdag 21 oktber 2006:
  DOSgg-gebruikersdag
  Speciale aanbiedingen:
    Hardware
    Software
     
24,25 26 november 2006:
  hcc!dagen, Jaarbeurs

Klik op een onderwerp hier naast om snel te navigeren.

 DOSgg GebruikersDag op 21 oktober

In aanloop naar de hcc!dagen pakken we als DOSgg nog even groots uit. Tenslotte hebben we tussen de twee grootschalige evenementen in ook de behoefte om even met onze eigen vereniging bijeen te komen en dat doen we dan door middel van de vijfde en tevens laatste DOSgg-gebruikersdag van 2006.

Om dit festijn bij te wonen hoeft u niets anders te doen dan op 10 oktober tussen 10:00 en 16:00uur bij ons langs te komen in het inmiddels welbekende H.F. Witte Centrum te De Bilt. Klik hier voor een uit­ge­brei­de routebeschrijving (ook openbaar vervoer)

We hebben ook deze dag weer een goed gevuld programma, onder ons bekende motto “voor elk wat wils”: maar liefst zeven lezingen, twee workshops (die elk 2 keer gedraaid worden) en presentaties & demonstraties van al onze Platforms: Windows, Linux, WebOntwerp, DigiVideo, Muziek en DigiFoto. Bij onze InfoBalie kun je ook terecht voor onze DOSgg Discs en de hard/software actie. Zoals bij iedere DGD zijn er weer diverse DOSgg-VraagBaken paraat.

We rekenen op een grote opkomst. Uiteraard is de toegang (en eventueel parkeren) weer gratis, ook voor introducés.

TopLezingen

Er zijn twee zalen voor lezingen. Hieronder vind je het programma. Deze keer houden we het principe “voor en door DOSgg vrijwilligers” heel hoog in het vaandel. Alle lezingen worden verzorgd door mede-leden van onze Platforms en ons kader.

Laat dit een stimulans zijn om je aan te melden als actief of passief deelnemer van een DOSgg Platform (zie www.DOSgg.nl/platforms.html) Of meld je aan als vrijwilliger. Voor info kun je een mailtje sturen aan voorz@DOSgg.nl.

Locatie: Statenkamer (zie plattegrond op de website)

     
 

10.30 – 11.30uur. Website maken met NVU

   

Deze lezing wordt verzorgd, namens het Platform WebOntwerp, door René Suiker. Hij richt zich deze keer weer op de beginners en legt uit hoe je met het gratis programma NVU een website kunt opzetten.

     
 

11.45 – 12.45uur. Antispam software-hcc!account

   

Bas van den Dikkenberg, legt uit hoe je je hcc!account spamvrij kunt houden. Geen overbodige luxe in deze tijd.

     
 

14.45 – 15.45uur. Installeren van Linux

   

Namens het Platform Linux, door Jacob Schenk. Hij deelt in deze lezing de ervaringen met zijn NSLU2. De NSLU2 van Linksys is een apparaat dat bedoeld is om een USB-harddisk op een eenvoudige manier direct in je netwerk te hangen. Het kost nog geen 100 Euro. Voor eenzelfde bedrag knoop je daar een forse USB-harddisk aan. Het leuke van dit apparaat is dat intern Linux wordt gebruikt. Vanwege de licentievoorwaarden van Linux heeft Linksys de broncode vrij beschikbaar gesteld. Hierdoor zijn vele projecten ontstaan om op dit apparaat allerlei leuke andere dingen te doen, zoals ombouwen tot webserver, mailserver, telefooncentrale, muziekserver (iTunes, MP3 Jukebox), etc..


Locatie: Over de Vechtzaal (zie plattegrond op de website)

     
 

10.30 – 11.30uur. Camera kiezen

   

Rinus Alberti van Platform DigiFoto, zal uitleggen hoe je op een verstandige wijze een camera kan kiezen.

     
 

11.45 – 12.45uur. Virtual Dub

   

In deze lezing geeft Ton van Doorn namens Platform DigiVideo uitleg over videobewerken met gratis programma Virtual Dub.

     
 

13.30 – 14.30uur. Foto reportage in PowerPoint

   

Christ van Hezik geeft uitleg over het maken van een foto reportage met behulp van het populaire programma PowerPoint, onderdeel van de Microsoft Office suite.

     
 

14.45 – 15.45uur. Veilig werken: paswoord/encryptie

   

De laatste lezing wordt ook verzorgd door onze veelzijdige vrijwilliger Bas van den Dikkenberg. Hij zal uitleg geven over veilig werken met behulp van passwords en encryptie.

TopWorkshops

Voor onze Workshops is altijd veel animo. Per workshopsessie kunnen 22 personen deelnemen (twee achter één PC). Het aantal plaatsen is dus heel beperkt! Meld je daarom vast aan uiterlijk op maandag 16 oktober. De helft van de plaatsen wordt toegewezen via voorinschrijving. De andere helft wordt verdeeld op de dag zelf, ga dus snel naar de InfoBalie als je via de voorinschrijving niet tot de gelukkigen behoorde.

Na afloop van de workshops krijgen alle workshopdeelnemers een CD-ROM mee, met daarop de in de workshops gebruikte software en andere nuttige informatie.

Ook de Workshops worden geheel verzorgd door onze vrijwilligers.

Locatie: Oostbroeckzaal (zie plattegrond op de website)

   
10.15 – 11.15 uur
en
11.15 – 12.15 uur

Telefoneren met VoIP

De workshop wordt begeleid door Florus Vogelaar, die zijn gasten op weg helpt bij het telefoneren via Internet, ook wel bekend als Voice over IP, kortweg VoIP.

Voorinschrijven voor de workshop te 10.15 uur
Voorinschrijven voor de workshop te 11.15 uur

 
13.00 – 14.00 uur
en
15.00 – 16.00 uur

Opslag en terug halen van foto’s

Onze beroepsfotograaf Jurriaan Nijkerk van het Platform DigiFoto vindt het binnenhalen van foto’s vanaf je digitale camera een fluitje van een cent. Hij weet ook trucjes om handige bestandsnamen aan je foto’s te geven. Ook het terugtoveren van foto’s op je gewiste SD-kaartje is vaak mogelijk.

Voorinschrijven voor de workshop te 13.00 uur
Voorinschrijven voor de workshop te 15.00 uur

TopBijeenkomst Platform WebOntwerp

Van 13:00 tot 14:30 is er een bijeenkomst van het Platform WebOntwerp in de Statenkamer. Tijdens deze bijeenkomst kunnen de deelnemers aan dit Platform nader kennismaken met elkaar en ideeën uitwisselen rondom het thema. Dit kan betrekking hebben op de wijze waarop je websites opzet, maar ook op de wijze waarop we het Platform nog meer kunnen stimuleren.

Ook als je je (nog) niet hebt aangemeld als deelnemer van het DOSgg Platform WebOntwerp ben je hier van harte welkom. Want alle Platform activiteiten staan in principe open voor alle DOSgg leden.

Een actueel project is de samenstelling van de CD-ROM WebOntwerp 2007, die beschikbaar is op de hcc!dagen van eind november in de Jaarbeurs. Ideeën? Zin om mee te doen? Je bent van harte welkom!

TopHardware en Software

De DOSgg actie voor Adobe Photoshop Elements 4 en Premiere Elements 2 van september wordt dankzij de inzet van de DOSgg Platforms DigiFoto en DigiVideo herhaald op 21 oktober. Normaal kosten deze € 99,90 per stuk. Maar de DOSgg kon ze samen aanbieden voor slechts € 73. Ja, voor de twee programma’s samen. Deze keer zijn ook de inmiddels uitgekomen nieuwere versies Photoshop Elements 5.0 en Premiere Elements 3.0 beschikbaar voor € 105. Degenen die besteld hebben kunnen hun pakket ophalen aan de InfoBalie tussen 10 en 15 uur. Voor nieuwe bestellingen is het helaas te laat, zie vorige eMailing.

Onze excuses voor een verschrijving in de vorige eMailing; de versienummers waren verwisseld. Maar dat zal nauwelijks verwarring veroorzaakt kunnen hebben.

Van de actie voor VoIP (internet bellen) apparatuur bleek de belangstelling erg groot en is na de vorige eMailing al veel gereserveerd. Maar voor degenen die deze kans gemist hebben of hun geluk op 21 oktober willen beproeven is er nog wat over. Alles is “zgan” tenzij anders vermeld:

ATA Linksys/Sipure SPA-1001 zgan

€ 35

ATA Linksys/Sipure SPA-1001 nieuw

€ 40

ATA Linksys/Sipure SPA-2100 zgan

€ 45

ATA Linksys/Sipure SPA-2100 nieuw

€ 50

ADSL VoIP modem Zyxel 2602H-63C (ISDN)

€ 60

ADSL VoIP WLAN Zyxel 2602HW-63C (ISDN)

€ 80

ADSL VoIP WLAN SMC modem (ISDN)

€ 80

DECT telefoon basis + extra handset gebruikt

€ 30

Draadloze telefoon Bosch analoog gebruikt

€ 15

Draadloze telefoon Telenorma analoog gebruikt

€ 10

Siemens DECT basisstation 3015, antw.app, handset

€ 35

Grandstream 100 IP telefoon (zo aan je netwerk.....)

€ 50

Tiptel CyberBOX 100 USB adapter

€ 20

Tiptel Cyberphone 116 USB telefoon

€ 25

USB telefoonadapter voor PC

€ 15

USB telefoonadapter voor PC + KPN lijn

€ 20

ATA AddPac AP200

€ 20

Antwoordapparaat met bandje

€ 15

Antwoordapparaat digitaal

€ 20

Een ATA koppel je aan het netwerk achter je modem/router. We hebben nog enkele nieuwe Linksys/Sipura type SPA-1001 en een zgan Zyxel 2002L voor 2 telefoons en als extra de mogelijkheid om een vaste lijn aan te sluiten. Bellen maar.....

Nog mooier is een Fritz!Box Fon ADSL modem met telefonie functionaliteit. Wel wat duurder, maar alles in één en meer mogelijkheden. Door samenwerking met de fabrikant AVM en de webwinkel CallVoIP krijgen DOSgg-leden tot en met november een MEGAkorting tot € 79 (afhankelijk van type). Dit stond ook al in de vorige eMailing, maar er bleef wat onduidelijkheid over de te vermelden “actiecode” bij de bestelling. Dat is inmiddels simpel opgelost: bij de bestelling vermeld je dat je lid bent van de DOSgg en je hcc-lidnummer. Na controle krijg je bericht van CallVoIP. Hier nog eens de link voor verdere informatie over deze actie en bestellingen: www.CallVoIP.nl/hccdosgg.

TopWordt ook Previewer!

Heb je internet? Kun je een beetje met een tekstverwerker omgaan? Dan kunnen wij je in no time leren om Previews te maken voor onze CD-ROMs en DVD-ROMs.

Previews zijn de korte informaties van de opgenomen programma’s. Ze worden gemaakt in een WYSIWYG (What You See Is What You Get) omgeving met een simpele webeditor die ook gebruikt kan worden voor het maken van webpagina’s. Je kunt er al je creativiteit in kwijt, zolang je maar binnen het raamwerk blijft. Natuurlijk hebben we voor je de nodige handleiding, tools/programma’s en ondersteuning.

Je bent vrijwilliger van de DOSgg, maar je werktijden en werktempo regel je zelf en je kunt er lekker voor thuisblijven. Voor je onkosten hebben wij een kleine forfaitaire vergoeding.

Interesse? Vraag aan voorz@DOSgg.nl nadere informatie of meld je aan!

Hieronder een overzicht van de nieuwe (op stapel staande) CD-ROM en DVD-ROM projecten waar je gelijk mee aan de slag kunt.

Nu bestellen Vanaf 24 november 2006 verkrijgbaar Vanaf 24 november 2006 verkrijgbaar Vanaf 24 november 2006 verkrijgbaar
Nu bestellen Vanaf 24 november 2006 verkrijgbaar

TopGratis Photo2Web Publisher

Als je op het web aan het struinen bent om de nieuwste software voor de ROMs voor jullie te vinden, dan kom je soms heel interessante dingen tegen.

Hier is de gratis Photo2Web Publisher om snel en gemakkelijk foto's in webpagina's zetten, inclusief thumbnails. In een handomdraai zijn je vakantiefoto's geschikt om op je website in je eigen “gaery” te publiceren.

Het programma maakt één index.html pagina met daarin de thumbnails (plaatjes in postzegelformaat) en als men daarop klikt opent het de afbeelding in het originele formaat. Je kunt kiezen uit vier verschillende opmaakstijlen voor de pagina's en ook de grote van de thumbnails en originele afbeelding is instelbaar.

Er kunnen geen teksten bij de foto's gezet worden, althans niet door het programma zelf, maar wel met een HTML editor. Photo2Web Publisher maakt immers snel en makkelijk de basis. Gevorderde webmasters kunnen het programma gebruiken als basistool en zelf de stylesheets aanpassen. Topper!

Het programma is slechts 500 KB groot en je kunt het downloaden van onze website.

TopTenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als je geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt je jezelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt je alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg