eMailing 2006-17
een gratis service van de hcc!DOSgg
www.DOSgg.nl
 

Kerst- en Nieuwjaarsboodschap
Onze goede voornemens
HCC gooit het roer om
De DOSgg agenda voor 2007
Nog geen kalender of agenda?
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg wenst u een fijne kerst
en
een gelukkig 2007

 Kerst- en Nieuwjaarsboodschap

Het jaar is alweer bijna om. Tijd voor bezinning, om de jaarbalans op te maken en om goede voornemens voor het volgende jaar te maken.

De DOSgg mag terugkijken op een geslaagd jaar. Er waren vijf ledenbijeenkomsten in De Bilt. De DOSgg was prominent aanwezig op de HCC-dagen, maar liefst op twee locaties. De SoftwareBus met de DVD-ROM GigaHits verscheen zoals gebruikelijk zes keer. De VraagBaak was aanwezig op internet, per telefoon bereikbaar en was op bijeenkomsten aanwezig. Onze website www.DOSgg.nl en mailserver waren constant in de lucht. Er kwamen twee CD-ROM- en twee DVD-ROM-'specials' uit. Er werd veel aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen, zoals bellen via internet.

Dit alles is mogelijk dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers. Namens de leden: bedankt mensen!

TopOnze goede voornemens

Over het komende jaar gesproken: onze goede voornemens. Want het kan natuurlijk altijd beter. En de DOSgg wil graag een prominente gebruikersgroep voor computerhobbyisten zijn en blijven.

Voor de SoftwareBus wordt gewerkt aan een vernieuwing van de formule, om deze nog aantrekkelijker te maken. De nieuwe vormgeving van de SoftwareBus werd eerder doorgezet; in 2006 volgden de 'specials' op discs. Met ingang van GigaHits 2007-01 zal dat ook gebeuren voor de GigaHits. Bovendien zal een groter en gevarieerder aanbod van programma's opgenomen worden en zullen andere verbeteringen worden doorgevoerd, zoals een zoekmachine. De GigaHits zullen ook los verkrijgbaar zijn voor de DOSgg-ledenprijs van Ä 4. Maar een abonnement op 6x SoftwareBus, inclusief 6x GigaHits, blijft slechts Ä 12/jaar kosten; onze trouwe leden worden dus extra beloond.

In het voorjaar van 2007 is ook de website www.DOSgg.nl aan de beurt voor de nieuwe vormgeving. Ook -jawel- deze eMailings. De organisatie en procedures zullen tegen het licht worden gehouden en worden gestroomlijnd en verbeterd. Op deze manier kan de DOSgg de leden nog beter van dienst zijn en wordt het werk van de vele vrijwilligers aantrekkelijker gemaakt.

Wij rekenen natuurlijk weer op onze vrijwilligers. Maar ook op de leden die onze doelgroep vormen. De DOSgg wil het aanbod zoveel mogelijk afstemmen op de wensen van de leden. Voor 2007 staan enkele onderzoekjes op stapel. We vragen je medewerking als gevraagd wordt om te reageren op bijvoorbeeld een enquÍte. Maar je mag ook spontaan reageren! Laat je suggesties en wensen horen. Dat kan bijvoorbeeld door een mailtje aan voorz@DOSgg.nl. Ook vragen over of aanmeldingen voor medewerking zijn van harte welkom.

TopHCC gooit het roer om

De tijd staat niet stil. Door verschuivingen op de bladenmarkt en internet toegang is de HCC onder druk komen te staan. Er is niet op tijd naar nieuwe impulsen gekeken. In plaats daarvan is de HCC steeds meer op de commerciŽle toer gegaan, het merk 'hcc' moest uitgebaat worden. De leden waren vooral interessant voor de marketeers als allerlei -ook branchevreemde- producten en diensten aan de man gebracht moesten worden.

De wereld werd op zijn kop gezet toen met de 'strategische partners' (vooral de uitgever van bladen) het 'omgekeerde model' werd ingevoerd. CommerciŽle partijen mochten voor een financiŽle tegenprestatie het merk 'hcc' gebruiken. Zo ontstond de toestand dat de uitgever van bladen feitelijk verantwoordelijk werd voor de aanwinst van HCC-leden. Dat lukte niet, het ledental bleef dalen.

Nu is de tijd voor inkeer gekomen. Het merk 'hcc' wordt weer de vereniging HCC. Het hoofdbestuur en het HCC-kantoor richten de blik meer op de leden individueel zowel als groepen. Het wordt weer leuk in de HCC. Het vrijwillige kader is bij de wending betrokken en komt zelf ook met goede ideeŽn.

De HCC-leden komen weer op de voorgrond. Er komen impulsen voor allerlei nieuwe diensten voor de leden of groepen. Verbaas je niet als je gevraagd wordt om wat gegevens over je belangstelling prijs te geven om een en ander af te stemmen op de behoeften bij de leden. Het kan ook zijn dat je de gelegenheid wordt geboden om mee te werken aan een maatschappelijk project of om kennis en ervaring te delen met anderen.

TopDe DOSgg agenda voor 2007

Heb je al een nieuwe agenda voor 2007? Zet er dan nu eerst de volgende data in:

10 januari  

SoftwareBus en GigaHits 2007-01

20 januari  

DOSgg-gebruikersdag, De Bilt

10 maart  

DOSgg-gebruikersdag, De Bilt

14 maart  

SoftwareBus en GigaHits 2007-02

21 april  

DOSgg-gebruikersdag, De Bilt, tevens jaarvergadering

2 mei  

SoftwareBus en GigaHits 2007-03

11 juli  

SoftwareBus en GigaHits 2007-04

5 september  

SoftwareBus en GigaHits 2007-05

22 september  

Mega DOSgg-gebruikersdag, De Bilt

7 november  

SoftwareBus en GigaHits 2007-06

23-25 november  

HCC-dagen, jaarbeurs Utrecht

Je krijgt hierover nog meer nieuws via de SoftwareBus, op www.DOSgg.nl en via deze eMailings. Als je geen abonnement op SoftwareBus hebt, surf dan naar www.DOSgg.nl/abonnee.html om je aan te melden. Het kost slechts Ä 12/jaar voor 6x SoftwareBus en 6x GigaHits.

TopNog geen kalender of agenda?

Vroeger gaven bedrijven stapels agenda's en kalenders weg. Nu zijn ze daar erg zuinig mee of geven ze helemaal niet meer. Het wordt zoeken naar een kalender of agenda. De DOSgg heeft daarvoor de volgende gratis programma's gevonden.

AlfaClockHet programma AlfaClock Free is een luxe systeemklok met kalenderfuctie, ter vervanging van de systeemklok (Windows, onderin scherm rechts). Het heeft heel veel instelmogelijkheden, zoals kleuren, lettertypes, tonen weeknummers enzovoort. Het programma is Engels (of als je dat beter uit komt Russisch), maar de weekdagen en maanden worden in het Nederlands weergegeven als je een Nederlandse Windows versie hebt.

Je kunt AlfaClock hier downloaden. ca 1,8 MB.

TKexeAlfaClock is leuk, maar misschien is het (voor huisgenoten) gemakkelijker om op een kalender aan de muur te kijken. Daar hebben we het programma TKexe voor gevonden. Het is ca. 6 MB groot, maar je kunt er de meest luxe kalenders mee maken met je eigen foto's. Geen halve maatregel dus.

Ook TKexe is hier te downloaden

EssentialPIMNu die agenda nog. Het programma EssentialPIM Free voldoet vast aan je wensen. Het heeft ook een Nederlandse taalmodule en is met 1,6 MB ook niet te groot.

Oh, je bedoelde eigenlijk een zakagenda om mee te kunnen nemen? Ook daar is aan gedacht. De versie die je kunt downloaden is namelijk een 'portable' versie. Die kun je op elke willekeurige USB geheugenstick -liefst in een aparte map- zetten en gebruiken waar je maar een PC tegen komt. Het hoeft niet een (duurdere) U3 stick te zijn. Je kunt deze versie ook gewoon thuis op je PC gebruiken. Het leuke is dat je ook gegevens vanuit bijvoorbeeld Outlook (Express) kunt importeren.

Haal EssentialPIM hier op.

TopTenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als je geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt je jezelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt je alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg