eMailing 2007-1
een gratis service van de hcc!DOSgg
www.DOSgg.nl
 

Propvolle SoftwareBus en GigaHits
DOSgg Dag op 20 januari
SoftwareBus en GigaHits los te koop
USB gadget voor abonnee
SoftwareBus 2007-01
GigaHits 2007-01
Telefonische VraagBaak
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?


SoftwareBus en GigaHits
straks ook los te koop!

Klik op een onderwerp hier naast om snel te navigeren.

 Propvolle SoftwareBus en GigaHits

Zorg dat je brievenbus weer wijd open staat. Want over enkele dagen moet daar de nieuwe SoftwareBus met een dual layer GigaHits doorheen. Weliswaar enkele dagen later dan eerder gepland; drukken in de kerstperiode bleek toch wat vertraging op te leveren.

De nieuwe SoftwareBus had wat ruimteproblemen. Door wat kopij door te schuiven naar het volgende nummer slaagde de redactie erin een bijzonder interessante inhoud samen te stellen.

SoftwareBus is het periodiek van de DOS gebruikersgroep. Voor slechts € 12 per jaar ben je abonnee en krijg je 6 afleveringen. Naast de artikelen ook telkens een DVD-ROM die wordt samengesteld door een deskundige redactie. Profiteer hiervan en meld je aan als abonnee op www.DOSgg.nl/abonnee.html.

TopDOSgg Dag op 20 januari

Als je onze raad hebt opgevolgd, dan heb je deze dag al gereserveerd in je agenda. Tussen 10 en 16 uur ben je weer onze gast in De Bilt.

Voor het programma verwijs ik naar www.DOSgg.nl, maar binnenkort ontvang je ook nog een eMailing hierover.

Heb je nog wat computerspullen over die je voor niet al te veel geld van de hand wilt doen? Maak dan gebruik van onze marktplaats op 20 januari! Graag vooraf aanmelden op www.DOSgg.nl.

TopSoftwareBus en GigaHits los te koop

Op veler verzoek is de GigaHits DVD-ROM binnenkort ook los te koop in onze WebWinkel Let op de aankondiging op www.DOSgg.nl. En omdat er vaak een verband is met de bijbehorende SoftwareBus, hebben we bij nader inzien besloten die er ook bij te doen. Samen voor de eerder aangekondigde prijs van € 4,-- (DOSgg leden-prijs op bijeenkomsten, per post in WebWinkel € 6,-- voor leden en € 8,50 voor niet-leden).

De reden voor de losse verkoop is de uitgebreidere inhoud van de GigaHits, die in de toekomst mede gebaseerd zal zijn op speciale thema's. Die zullen ook in de SoftwareBus uitgebreid aan bod komen.

GigaHits 2007-01 heeft als thema de 3,5 GB grote DVD-versie van Ubuntu Linux 6.10, live te booten vanaf de GigaHits en dan desgewenst te installeren.

Een abonnement is uiteraard veel voordeliger. Dat komt omdat we daar geen voorraadrisico mee lopen, niet speciaal hoeven in te pakken, geen dure postzegels voor nodig hebben. Twee keer per jaar een los nummer kopen in onze WebWinkel kost evenveel als een heel jaar abonnee zijn!

TopUSB gadget voor abonnee

We zijn nog niet door onze voorraad USB-gadgets heen. Deze keer hebben we wat voor de abonnees op SoftwareBus. Een USB warmhoudplaatje voor een kop koffie. Als je heel ingespannen zit te surfen, kun je dus rustig je koffie even laten staan!

Om zo'n gadget te krijgen moet je zoals gebruikelijk een kleine opdracht vervullen. Die opdracht staat deze keer niet in deze eMailing, maar in de SoftwareBus. Zodat onze SoftwareBus-lezers eens een streepje vóór hebben. Ik verklap de opdracht lekker niet hier!. Lezen dus.

Omdat ik deze warme winter de trouwe eMailing lezers niet in de kou kan laten staan, hier een kleine tip: het is een kleine puzzle over Ubuntu Linux.

TopSoftwareBus 2007-01

Het was woekeren met de ruimte! Er is zoveel mogelijk 'payload' ingekomen, maar enkele 'huishoudelijke' artikelen moesten het ontgelden. Voor de lezers is dat misschien wel extra aantrekkelijk!

Een aantal zeer interessante artikelen werden opgenomen, waaronder:

  • Digitale fotografie: De print (Wessel Sijl): Het DOSgg DigiFoto Platform presenteert hier heel nuttige informatie voor elke 'digifotograaf', onder andere kleurcalibratie en je eigen afdrukcentrale.
  • Sabayon Linyx (Jan Stedehouder): De auteur zegt hiervan 'Italiaanse stijl voor echte mannen'. Sabayon Linux is - net als Ubuntu - erg vriendelijk in het gebruik en vooral sterk in grafische mogelijkheden. Het biedt meer dan Windows Vista in huis heeft en stelt niet van die bizarre eisen aan je PC. Idee?
  • Ubuntu: afstappen of overstappen? (Henk van Andel): Een Linux-beet (analfabeet onder Linux) vertelt hoe gemakkelijk de nieuwste Ubuntu 6.10 (Edgy Eft) live is op te starten, te installeren en te gebruiken. De volledige DVD versie (3,5 Gigabyte) staat ook op de GigaHits.
  • Content met content (Chris Laarman): Hoe software te kiezen die je dromen waarmaakt en je een tevreden mens maakt.
  • Javascript in eigen hand (2) (Ruud Uphoff): Alles over pop-up vensters en hoe deze zich gedragen in browsers, incl. De nieuwe Internet Explorer 7.0.
  • Hoezo draadloos? (Chris Laarman): De schrijver legt uit hoe hij zijn drie PC's draadloos tot uiterste prestaties brengt. Een verslag van een ervaringsdeskundige.
  • WebOntwerp 2007 (Ren‚ Suiker): Het DOSgg WebOntwerp Platform presenteert deze nieuwste disc van het Platform. Het is een DVD-ROM en multibootable, je kunt er snel een webserver mee maken. Maar er staat ook veel software op voor de (beginnende) webbouwer. Verkrijgbaar in de DOSgg WebWinkel.

TopGigaHits 2007-01

Een heel bijzondere! De eerste van een nieuw tijdperk met veel vernieuwingen. Het menu is grafisch geheel vernieuwd. Er is een ruimere keus aan programma's (ca 200 + de gebruikelijke ca 50 in de Dagelijkse Toolkit). Een propvolle dual-layer DVD-ROM met 8,5 Gigabyte inhoud. Multibootable voor een aantal herstel- en beveiligingstools en Ubuntu 6.10 (zie hieronder).

Op deze GigaHits vind je niet alleen software. Ook de gehele jaargang 2006 van SoftwareBus is in PDF-formaat opgenomen. Natuurlijk leesbaar vanuit het gebruikelijke menu. Ook de 'platte tekst' versie (voor slechtzienden) is opgenomen. De GigaHits jaargang 2006 zijn opgenomen zonder de software zelf (dat zou te veel ruimte kosten) maar wel met alle Previews, zodat je een goed overzicht krijgt van de inhoud in 2006.

Het zoeken naar programma's op GigaHits is vanaf nu een stuk gemakkelijker geworden door de krachtige Search Engine. Klik maar eens op de loep bovenin het scherm van de GigaHits. Deze zoekt ook de programma's van de in 2006 verschenen GigaHits af.

In SoftwareBus 2007-01 is een stukje geschreven over Ubuntu 6.10 Linux. Natuurlijk staat dit geheel en bootable op GigaHits 2007-01, zodat je gelijk een de slag kunt. We hebben gekozen voor de uitgebreide en ca 3,5 Gigabyte grote DVD-versie met zo'n 4.000 extra programma's die je zelf kunt installeren nadat je Ubuntu op je systeem hebt.

Een opsomming maken van de ca 200 programma's op deze GigaHits is uiteraard onbegonnen werk. Daar hebben we de menustructuur voor op de GigaHits, waarin je zelf snel kunt bladeren in de Previews. Een heel korte samenvatting: een breed scala aan programma's voor nagenoeg alle toepassingsgebieden. Juist ja, steek die GigaHits dus in je PC en start het menu op (onder Windows en Linux: klik op het bestand Start.html of Index.html in de root van de GigaHits).

TopTelefonische VraagBaak

De DOSgg VraagBaak vind je op onze bijeenkomsten, op www.DOSgg.nl, in de DOSgg nieuwsgroepen (news.DOSgg.nl), in forum.DOSgg.nl, per e-mail (zie lijst op de website) en .... natuurlijk in dringende gevallen aan de telefoon op nummer 0317 707 425 of 0317 707 426. Lees meer over de telefonische VraagBaak op www.DOSgg.nl/TelfVrBk.

De telefonische VraagBaak maakt gebruik van VoIP oftewel 'bellen over internet'. Degenen die weten wie erachter zitten, zullen zich hier niet over verbazen. Maar daarin komt binnenkort verandering. Het nummer 0317-707 425 wordt 'geporteerd' naar een andere provider.

Als het volgens het boekje gaat, merken jullie van dit 'porteren' helemaal niets. Maar helaas hoor je vaak nare ervaringen over porteren van telefoonnummers en bellen over internet. Mocht het ook in ons geval even fout gaan, bel dan gewoon het volgende nummer (0317 707 426).

TopTenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als je geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt je jezelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt je alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg