eMailing 2007-4
een gratis service van de hcc!DOSgg
www.DOSgg.nl
 

DOSgg Dag op 10 maart
Overzicht dagprogramma
Grote zaal
Lezingen
Bijeenkomsten DOSgg Platforms
Voorinschrijving workshops!
Workshops
USB-gadget
GigaHits 2007-04: goed en slecht nieuws
Password Reveal
GigaHits 2007-02 niet in hoesje
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

DOSgg-Dag 10 maart

Zet ook deze even in je agenda:

  • 21 apr. DOSgg-Dag/ALV
  • 22 sep. DOSgg-Dag
  • 23, 24 en 25 nov. HCC-dagen
Klik op een onderwerp hiernaast
om snel te navigeren.

 DOSgg Dag op 10 maart

De abonnees op SoftwareBus vertellen we niets nieuws meer. Die hebben enkele dagen geleden de SoftwareBus 2007-02 ontvangen en vast al het programma voor de DOSgg-Dag op zaterdag 10 maart gelezen.

Voor degenen die geen abonnement hebben of het nog niet gelezen hebben, sturen we hierbij nog eens een overzicht. Het is overigens altijd verstandig om ook even op www.DOSgg.nl te kijken, want er kan altijd door omstandigheden een wijziging in het programma komen.

Op deze zaterdag ben je tussen 10.00 en 16.00 uur welkom in het H F Witte Centrum in De Bilt (Henri Dunantplein 4, tel 030 220 3954). In het kader van ons 'voor elk wat wils'-beginsel heb je weer een enorme keuze. Zie hier voor een routebeschrijving. Graag willen we nog even onder de aandacht brengen, dat de zaal voor bezoekers niet eerder open gaat. Tot 10:00 uur zijn wij bezig de zalen in de juiste staat te brengen voor de rest van de dag.

TopOverzicht dagprogramma

We hebben een grote zaal en drie kleinere zalen ter beschikking. In de grote zaal vindt je demo's van onze Platforms, de DOSgg Info-stand en enkele gastgroeperingen. In de kleine zalen zijn er de hele dag lezingen en workshops. We hebben weer een gevarieerd programma weten samen te stellen, waarbij er weer voor iedereen wel iets interessants te vinden zal zijn.

Rust ook rustig even uit in de foyer voor een kopje koffie en overleg met mede-hobbyisten.

TopGrote zaal

In de grote zaal verzorgen de volgende DOSgg Platforms presentaties en geven zij informatie:

  • DOSgg Platform Windows
  • DOSgg Platform Linux
  • DOSgg Platform DigiFoto
  • DOSgg Platform DigiVideo
  • DOSgg Platform Muziek
  • DOSgg Platform WebOntwerp

Ook zijn veel van onze VraagBaak-medewerkers in levenden lijve aanwezig om je vragen te beantwoorden. Veel daarvan vind je bij bovengenoemde Platforms. Vraag het anders even bij de Info-balie.

Bij de Info-balie kun je terecht voor je vragen, het afhalen van de tickets voor de workshops (zowel na voorinschrijving als voor de plaatsen die ter plekke beschikbaar worden gesteld) en kun je een aantal van onze GigaDiscs aanschaffen. Die zijn tijdens onze bijeenkomsten goedkoper dan in onze webshop, omdat we geen verzendkosten maken.

Nieuw is dat ook de SoftwareBus los te koop is, inclusief de GigaHits DVD-ROM. De laatste twee GigaHits zijn beide een boordevolle dual layer DVD met ca 8,5 GigaByte. De prijs is € 4 per stuk. Maar je kunt ter plekke ook een abonnement nemen voor € 12 per jaar voor 6 nummers; dan ben je dus de helft goedkoper uit!

In de grote zaal verwachten we ook weer de Postzegel-gg en de P2000-gg.

TopLezingen

Locatie Statenkamer (Zie plattegrond)

 
 

10.30-11.30 uur. Google

   

Kees van der Vlies bijt spits af met een lezing over Google. Intussen een niet meer weg te denken stuk gereedschap op het Internet, iedereen zoekt er wel eens iets mee op, maar hoe doe je dat nou slim, zodat je door de bomen het bos nog wel kunt zien? Komt luisteren naar Kees en je weet ’t voortaan zelf ook

     
 

11.45-12.45 uur. Windows Media Center

   

Hans van Baalen geeft een lezing/demonstratie rondom Windows Media Center. Intussen heeft de PC zich een plaatsje in de huiskamer verworven en Windows Media Center speelt hier op in

     
 

13.30-14.30 uur. Foto's samenvoegen

   

Wessel Sijl van het Platform DigiFoto verzorgt een lezing over het installeren van en werken met UFRaw

     
 

14.45-1545 uur. Powerpoint

   

Christ van Hezik sluit de rij in de Statenkamer, met een lezing over PowerPoint. PowerPoint is een programma, dat ook wij gebruiken bij onze lezingen en workshops. Een heel handig pakket en Christ heeft hier al jaren ervaring mee.


Locatie Jachtkamer (Zie plattegrond)

     
 

10.30-11.30 uur. Linux voor Senioren

   

Het Platform Linux, vertegenwoordigd door Cees Otte, gaat uitleggen dat Linux niet alleen een interessant is voor puberale nerds, maar ook voor senioren een en ander te bieden heeft. Zonder onze jeugdige leden tekort te willen doen, lijkt het erop dat Cees een grote doelgroep binnen onze vereniging kan vinden..

     
 

14.45-15.45 uur. Spyware

   

Het Platform Windows verzorgd een lezing over veiligheid en vuiligheid, ofwel Spyware. Wie z’n PC vandaag de dag aan ’t Internet koppelt, komt er haast niet onderuit, maar na deze lezing misschien wel vanaf.

TopBijeenkomsten DOSgg Platforms

De Jachtkamer is een deel van de dag beschikbaar voor vergaderingen/bijeenkomsten van DOSgg-Platforms. Kom gerust als je geïnteresseerd bent!

Houd het programma op www.DOSgg.nl in de gaten voor de laatste informatie over de bijeenkomsten van Platforms.

TopVoorinschrijving workshops!

Per workshopsessie kunnen 18 personen deelnemen achter de opgestelde PCs. Maar vaak is de belangstelling veel groter. Daarom hebben we een systeem van voorinschrijving. De helft van de plaatsen wordt verdeeld via voorinschrijving en de andere helft op de dag zelf aan de Info-balie.

Voorinschrijving is mogelijk van 17 februari tot en met 6 maart via het schema hieronder. Bij meer aanvragen dan plaatsen wordt er geloot. De inschrijvers krijgen per e-mail bericht of zij een plaatsbewijs kunnen ophalen. Als je niet tot de uitverkorenen behoort, kun je het op 10 maart aan de Info-balie nog eens proberen.

Na afloop van de workshops krijgen alle workshopdeelnemers een CD-ROM mee, met daarop de in de workshops gebruikte software en andere nuttige informatie.

TopWorkshops

Locatie: Oostbroeckzaal (Zie plattegrond)

   
10.15 - 11.15 uur
en
11.15 - 12.15 uur

Draadloze Netwerken

Onder leiding van Florus Vogelaar, namens het Platform Windows, wordt zelf een aansluiting met het draadloze netwerk tot stand gebracht. En als je het hier kunt, dan kan je het thuis ook.

Voorinschrijven voor deze workshop te 10.15 uur
Voorinschrijven voor deze workshop te 11.15 uur


 
14.00 - 15.00 uur
en
15.00 - 16.00 uur

Trillogie Joomla: de Installatie

Vanuit het Platform WebOntwerp zal Bas van de Dikkenberg gastheer spelen. Het Platform WebOntwerp heeft een aantal programma’s redelijk omarmd. We hebben ervaren, dat Joomla! een schitterend product is, maar dat je toch wel even tijd nodig hebt om er helemaal los op te zijn. We hebben daarom gemeend, een drietal workshops over dit onderwerp te moeten geven, teneinde de complexe materie in begrijpelijke brokken aan te bieden. Deze keer beginnen we met deel 1 van de trilogie: de installatie.

Voorinschrijven voor deze workshop te 14.00 uur
Voorinschrijven voor deze workshop te 15.00 uur

   

TopUSB-gadget

De stroom nuttige en nutteloze USB-gadgets houdt voorlopig niet op. Ik heb er weer een heleboel en kom echt het hele jaar 2007 met gemak door.

In de voorgaande eMailing met vooraankondiging van de SoftwareBus werd beschreven hoe je de verlichte mousepad kunt winnen. Kijk daar nog eens naar nu je ook de SoftwareBus in huis hebt! Want daarin vind je wat je moet doen en het goede antwoord.

Deze mousepad is niet alleen een leuk hebbeding, maar bovendien nuttig, vooral als je een optische muis hebt. Nog nooit meegemaakt dat die de weg kwijt raken op al de bonte mousepads? Welnu, de verlichte mousepad is keurig unicolor en mooi stemmig zwart.

TopGigaHits 2007-04: goed en slecht nieuws

Mag ik beginnen met het goede nieuws? Heel snel nadat de eerste SoftwareBussen bij de mensen binnenvielen, kregen we reacties op vooral de GigaHits. Heel veel positieve reacties over de inhoud en het uiterlijk. Verheugend dat zoveel mensen daar naar uitkijken en snel in de PC stoppen.

Dan het slechte nieuws. Een groot aantal reacties meldden (ook) dat er problemen zijn met de toegang tot de laatste serie programma's. In de menustructuur staan de Previews er keurig op, ook Windows Explorer geeft in de directory aan dat ze erop staan. Een snelle controle geeft de indruk dat deze fysiek toch niet op de disc staan! Het gaat om het laatste deel, ergens middenin "Werkomgeving" tot aan het eind.

Het is nog volkomen duister waardoor deze programma's ontbreken. We hebben het in onderzoek.

Veel gebruikers zoeken naar het programma OpenOfice voor Windows in het Nederlands. Laat nou net in die directory de ellende beginnen! Maar het valt toch mee. De Preview staat er niet op, maar OpenOffice staat er net wel op! Het gaat om de volgende bestanden:

OOo_2.1.0_Win32Intel_install_nl.exe (zonder Java Runtime Environment)

OOo_2.1.0_Win32Intel_install_wJRE_nl.exe (met Java Runtime Environment)

Vanuit de Windows Explorer kun je deze bestanden benaderen en installeren. Wat er verder fysiek ontbreekt is ca 30 megabyte van de in totaal ca 8,5 gigabyte. Minder dan een half procent, maar wel heel vervelend. Het betreft 14 programma's die we er de volgende keer met voorrang op zullen zetten. Onze excuses voor het ongerief.

TopPassword Reveal

Aha, je bent het password vergeten van bijvoorbeeld je email-programma. Maar het staat er nog wel in. Het MOET eruit, want je moet het in je nieuwe PC installeren. Hoe?

Passwords worden dan weliswaar verborgen door sterretjes, maar het is echt een fluitje van een cent om ze weer tevoorschijn te toveren. Bijvoorbeeld met het freeware-programma Password Reveal dat je vanaf onze website kunt downloaden.

Het geeft je ook een idee van de (onveiligheid van je wachtwoorden! Nee, ik zou het programmaatje niet op de PC laten staan.

TopGigaHits 2007-02 niet in hoesje

Inmiddels hebben de meeste abonnees de SoftwareBus 2007-02 met GigaHits ontvangen. Maar disc en hoesje zijn los ingevoegd. Helaas kregen we het deze keer niet tijdig voor elkaar om de discs in de hoesjes te krijgen. Anders hadden we vertraging in de verzending moeten incasseren.

We hopen natuurlijk dat de lezers de GigaHits toch snel uit zouden pakken en in de PC steken :-). Maar daar deden we het niet voor. Ook bespaart het niets, we betalen voor het los in de SoftwareBus steken evenveel extra als we zouden hebben betaald om ze in de hoesjes te doen.

Gelukkig hebben we nauwelijks 'klachten' over het los invoegen, onze dank voor jullie begrip. Maar we wilden toch even toelichten waarom ze niet in de hoesjes verpakt waren.

TopTenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als je geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt je jezelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt je alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg