eMailing 2007-5
een gratis service van de hcc!DOSgg
www.DOSgg.nl
 

DOSgg Platform DigiFoto bruist
14 april: Foto-excursie naar hoogovencomplex Duisburg
Gratis camera cadeau?
Platform DigiFoto in 2007
Aanmelden als deelnemer
We stellen voor ......
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

Zet deze even in je agenda:

  • 21 apr.: DOSgg-Dag/ALV
  • 22 sep.: DOSgg-Dag
  • 23, 24 en 25 nov.: HCC-dagen
Klik op een onderwerp hiernaast
om snel te navigeren.

 DOSgg Platform DigiFoto bruist

De DOSgg brengt een aantal activiteiten onder in zogenaamde Platforms. Hier kunnen de kaderleden en de deelnemers hun hobby naar hartelust in de praktijk brengen en verdiepen!

Een heel actueel Platform is DigiFoto. Want zo langzamerhand hebben we allemaal ten minste één PC thuis staan en een digitale camera hebben we ook bijna allemaal. Filmpjes zijn uit de tijd, we hebben nu een digitale camera.

In deze emailing willen we het Platform DigiFoto eens extra onder de aandacht brengen. In de loop van het jaar volgen ook de andere DOSgg Platforms.

Top14 april: Foto-excursie naar hoogovencomplex Duisburg

Op 14 april organiseert het Platform DigiFoto een foto-excursie naar een fotogenieke voormalige hoogoven in het Roergebied. Als je je uiterlijk 7 april opgeeft kun je wellicht nog mee, maar om organisatorische redenen moeten we de deelname beperken. "First come, first served", om vast een vreemde taal te oefenen.

Terug naar de hoogovens van Duisburg. Een voormalig industriecomplex, dat nu open is voor het publiek. Een ruige omgeving, dus doe niet je trouwpak aan. Maar wel heel fotogeniek!

De bedoeling is om op 14 april om 9:00 uur vanaf het station Ede-Wageningen te vertrekken per auto. We gaan uit van carpoolen en de inzittenden worden geacht zelf de kosten te verdelen. Als de files mee zitten, zijn we om 18:00 uur weer terug.

Je kunt je eigen natje en droogje meenemen. Als je dat niet wilt en als Bratwurst mit Pommes niet je lievelingskost is, dan is er altijd nog een restaurant. De DOSgg zorgt voor een kopje koffie; cookie ook zelf meenemen deze keer, of in november in onze stand op de HCC-dagen komen halen. Maar laat de koffie niet koud worden.

Volgens de initiatiefnemer Wessel Sijl wordt het een spannende fotobeleving.

Een uitgebreidere beschrijving van deze excursie kun je hier downloaden.

Er is van deze foto-excursie ook een uitgebreide brochure beschikbaar van twaalf pagina?s met alle details, plattegronden, wat foto?s, routebeschrijving, etc.: klik hier.

Aanmelden bij Pieter Schim van der Loeff (ph.schim.vd.loeff@hccnet.nl) of Wessel Sijl (wesselsijl@hotmail.com). Graag met vermelding van: e-mailadres, vast en mobiel telefoonnummer, wil meerijden/kan zelf rijden (en wil ..... passagiers meenemen). Meld je (zo nog nodig) eerst even aan als deelnemer van het Platform DigiFoto (zie verderop).

Wij wensen jullie een heel prettige dag!

TopGratis camera cadeau?

Als je snel bent, dan hoef je voor de foto-excursie niet eens een camera te hebben. Want de eerste aanmelding naar aanleiding van deze eMailing krijgt van de DOSgg een echte digitale camera. Nou ja, een minicamera, ongeveer zo groot als een luciferdoosje. Maar wel compleet met software CD-ROM, USB kabel, "lederen paraattas" (weet je nog van toen?) en natuurlijk een volle batterij. Geschikt voor 220V/50Hz en 110V/60Hz; daar snap ik ook niets van, dat zoek je zelf maar uit. We sturen hem vooraf wel even op, dan kun je de handleiding vast doornemen.

TopPlatform DigiFoto in 2007

Het Platform DigiFoto brengt nog veel meer activiteiten en heeft ook een aantal nieuwigheden in petto. Hieronder de belangrijkste.

Foto-excursie

Elk jaar wordt er een foto-excursie georganiseerd, in principe in het voorjaar. Dit jaar dus naar een voormalige hoogoven in Duisburg (zie hierboven).

Onderlinge communicatie

Natuurlijk onstaat er al snel een vrienden- en kennissenkring die met elkaar per e-mail en per telefoon communiceren of zelfs elkaar opzoeken. Maar het meest intensief is de onderlinge communicatie in de 'virtuele gemeenschap' op internet:

  • Nieuwsgroep: op de DOSgg-nieuwsserver vind je de nieuwsgroep 'med.digifoto' met een intensief contact tussen de deelnemers.
  • Forum: dezelfde communicatie is ook beschikbaar als forum met uitgebreidere mogelijkheden: forum.DOSgg.nl.
  • DigiGalerie: hier kunnen deelnemers foto's in vol formaat aan elkaar tonen en erover van gedachten wisselen.
  • Website: je vindt allerlei informatie en nieuws van het Platform DigiFoto op DigiFoto.DOSgg.nl

Nieuw is, dat vanaf begin 2007 in het Forum ook foto's opgenomen kunnen worden. Logisch natuurlijk, want daar gaat het juist om bij fotografen. Voor foto's in volle resolutie of als je je foto's niet aan het grote internetpubliek wilt laten zien (privé foto's of wegens auteursrecht), kun je beter op de DigiGalerie terecht.

De nieuwsgroep en het forum zijn te lezen door iedereen. Om er ook in te kunnen schrijven ('posten') moet je je aanmelden als deelnemer Platform DigiFoto (zie verderop). De DigiGalerie is alleen voor deelnemers.

Publicaties

Je zult regelmatig publicaties vanuit het Platform DigiFoto vinden in het DOSgg-Magazine 'SoftwareBus'. Dat verschijnt 6x per jaar en kost - inclusief een gratis DVD-ROM vol software - voor DOSgg-leden slechts € 12 per jaar. Klik hier om een abonnement te nemen.

Nieuw is een nieuwsbrief per eMailing voor alleen de deelnemers aan Platform DigiFoto. Met deze gratis service wordt in 2007 gestart. De voorbereidingen (lijst met e-mailadressen) zijn in volle gang en het DOSgg InternetTeam werkt aan een uitgebreidere list-server om dit te realiseren. Ook andere DOSgg Platforms gaan van deze mogelijkheid gebruik maken.

Lezingen, workshops, demonstraties

Op de DOSgg-dagen in De Bilt verzorgt het Platform DigiFoto altijd een lezing en/of een workshop. De animo voor de workshops is altijd erg groot, maar geregistreerde deelnemers van het Platform DigiFoto krijgen voorrang. Ook worden altijd demonstraties verzorgd, ook tijdens de HCC-dagen in de Jaarbeurs.

P3 MiniCursussen

Er is al een aantal DOSgg P3-minicursussen op het gebied van digitale fotografie en beeldbewerking. Voor 2007 staan nog enkele nieuwe gepland.

Software Discs

Natuurlijk vind je bijdragen van het Platform DigiFoto op elke GigaHits, de DVD-ROM bij het magazine SoftwareBus.

Jaarlijks brengt het Platform DigiFoto ook een eigen CD-ROM uit. De laatste is de DigiFotoDisc 2007. Als je die gemist hebt, dan kun je deze nog bestellen in de DOSgg WebShop (voor DOSgg-leden: € 4 incl. porto): klik hier.

VraagBaak

Vanuit het Platform DigiFoto worden ook een aantal VraagBaakmedewerkers 'geleverd'. Alle DOSgg-leden kunnen van deze dienst gebruik maken in onze nieuwsgroepen en forums, onze kennisbank, per e-mail, tijdens bijeenkomsten en zelfs per telefoon. Zie www.DOSgg.nl/helpdesk.html voor details.

En verder ....

Vaak brengt het Platform een speciale aanbieding van hardware of software. En er zijn nog veel meer (on)regelmatige activiteiten, die we hier niet allemaal kunnen opsommen.

TopAanmelden als deelnemer

Ieder DOSgg-lid mag gebruik maken van de diensten van het Platform. Maar als geregistreerde deelnemer heb je een aantal voordelen, zoals voorrang bij workshops en aanbiedingen en de eMailing DigiFoto NieuwsBrief.

Als je je wilt aanmelden: zie DigiFoto.DOSgg.nl Typisch Hollands: het kost niets, maar je moet wel DOSgg-lid zijn (of worden).

TopWe stellen voor ......

Het is altijd leuk om te weten wie erachter zitten. Hieronder stellen we het team voor dat de kar trekt bij het Platform DigiFoto. O ja, natuurlijk, mét fotootje!

Pieter Schim van der Loeff, coördinator

Pieter is een door de wol geverfde amateurfotograaf en al lang lid van de DOSgg. De combinatie fotografie en computers is bij hem even natuurlijk als adem halen.

Rinus Alberti

Een beroepsfotograaf en betrokken bij het Platform DigiFoto vanaf het eerste uur. Rinus verzorgt vaak lezingen en workshops.

Isja Nederbragt

Isja Nederbragt, de enige vrouw in het gezelsschap. Ze was van huis uit vakantiefotograaf en heeft veel geleerd uit het beroemde boek van Dick Boer. Jarenlang heeft ze weinig aan fotografie gedaan, tot zij een paar jaar geleden werd overgehaald om workshops over de GIMP te geven, een open office-fotobewerkingsprogramma. Het was hard werken om die workshops te doen, maar nu is ze dan ook een redelijke expert en vraagbaak voor de GIMP. De laatste jaren is Isja hard aan het werk om haar vaardigheid in fotograferen en fotobewerken door middels van diverse cursussen te verbeteren. Ze experimenteert graag. Je kunt met enige regelmaat werk van haar op de digifotogalerij zien en op de DOSgg-dagen kun je deelnemen aan workshops die door haar worden gegeven.

Jurriaan Nijkerk

Beroepsfotograaf en hoofdredacteur van het magazine ....Fotodinges. Jurriaan is al heel lang lid van de DOSgg en verzorgt onder andere lezingen en workshops.

Koos van Antwerpen

Enthousiast amateurfotograaf en actief deelnemer van het eerste uur in het Platform DigiFoto en met name in de club op internet (nieuwsgroep, forum en digigalerie). Organiseerde in 2005 een succesvolle digifotodag in het Westland. Produceert en presenteert graag digitale foto- en diashows met geluiden, geschreven en gesproken tekst in overvloeiprojectie. In de analoge fotohobby werd dit een diaporama genoemd.

Wessel Sijl

Een actieve amateurfotograaf met een uitgebreide kennis van fotografietoepassingen op de pc. Daarnaast ook met organisatorische affiniteit. Heeft diverse publicaties verzorgd over digitale fotografie en organiseert in 2007 de foto-excursie naar Duisburg.

(Wessel is geen zwartkijker, maar bevlogen zwart-witfotograaf. Red.)

TopTenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als je geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt je jezelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt je alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg