eMailing 2007-7
een gratis service van de hcc!DOSgg
www.DOSgg.nl
 

Zaterdag 21 april: DOSgg-Dag in De Bilt
Het programma
Aanmelden Workshops
Algemene Ledenvergadering DOSgg
Verloting Fritz!Box Fon 7140
SoftwareBus 2007-03
GigaHits 2007-03
Tenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

Zet deze even in je agenda:

 • 21 apr.: DOSgg-Dag/ALV
 • 22 sep.: DOSgg-Dag
 • 23, 24 en 25 nov.: HCC-dagen
Klik op een onderwerp hiernaast
om snel te navigeren.

 Zaterdag 21 april: DOSgg-Dag in De Bilt

Op deze zaterdag ben je tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op onze vertrouwde locatie, het H F Witte Centrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt. In het kader van ons 'voor elk wat wils'-beginsel heb je weer een enorme keuze: drie workshop-sessies, vier lezingen/presentaties en twee Linux Install Parties. In de grote zaal (Colenberghzaal 1) tref je afvaardigingen van onze zes platforms. En weer als gasten: de Postzegel-gg en de P2000gg.

TopHet programma is als volgt:

Tijd

Zaal

Onderwerp

Door


DOSgg Algemeen (grote zaal)

10.00 – 16.00

Colenberghzaal 1

Info, inschrijven, verkoop

DOSgg

 

Demo’s hard- en software

Div. DOSgg Platforms

 

Hulp bij problemen

VraagBaak

 

Hele dag foto’s lamineren

DOSgg Plfm DigiFoto


Lezingen

10.30 – 11.30

Over de Veghtzaal

Audacity geluidsprogramma

Evert Vinkenborg

13.45 – 14.45

Over de VeghtzaaI

Windows Vista

Sander Wendling

15.00 – 16.00

Over de VeghtzaaI

Diashow, hoe laat ik mijn foto’s zien?

Koos van Antwerpen

 

10.30 - 11.30

Oostbroeckzaal

VoIP

John v/d Laak

13.45 – 14.45

Oostbroeckzaal

Linux Install Party

Platform Linux

15.00 – 16.00

Oostbroeckzaal

Linux Install Party

Platform Linux


Workshops

10.15 – 11.15

Jaghtkamer

Programma´s installeren onder Ubuntu

Jan Stedehouder

13.45 – 14.45

Jaghtkamer

Joomla content beheer

Nicolaas K.v.Ermel

15.00 – 16.00

Jaghtkamer

Joomla content beheer

Nicolaas K.v.Ermel


Algemene Leden Vergaderingen (ALV’s)

10.45 – 11.45

Colenberghzaal 2

Algemene Ledenvergadering

P2000

12.00 – 13.30

Colenberghzaal 2

Algemene Ledenvergadering

DOSgg

14.00 – 15.45

Colenberghzaal 2

Algemene Ledenvergadering

Postzegel-gg

Download bovenstaand schema met plattegrond (pdf)

Routebeschrijving: http://www.dosgg.nl/hfwitte.html

Een uitgebreid programma vind je op www.DOSgg.nl. Kijk daar trouwens in ieder geval naar, want er kunnen door omstandigheden altijd wijzigingen optreden.

TopAanmelden Workshops

Het aantal gegadigden is vaak meer dan het aantal beschikbare plaatsen. Dan kan het gebeuren dat mensen van heinde en ver tevergeefs komen.

Om dit soort teleurstellingen te voorkomen, kun je vooraf je aanmelden. Klik op de titel van de workshopsessie in bovenstaand programma-overzicht. Onder de aanmeldingen wordt de helft van het aantal beschikbare plaatsen 'verloot' en de aanmelders krijgen uiteraard bericht. De andere helft wordt op 21 april in de grote zaal toegewezen op basis van 'wie het eerst is, het eerst maalt'.

TopAlgemene Ledenvergadering DOSgg

De jaarlijkse ALV vindt plaats in Colenberghzaal 1 van 12.00 - 13.30 uur. Mogen we die nog een keer bij jullie aanbevelen? Voor niets kom je in ieder geval niet, want na afloop is er weer het traditionele appeltje voor de dorst.

En willen jullie nogmaals kijken naar eMailing 2006-03. Hier staat in hoe je vast de vergaderstukken kunt downloaden.

Maar belangrijker nog: er staat ook in voor welke functies/rollen we graag nog wat medemensen kunnen gebruiken. En misschien is daar iets leuks voor jou bij!

TopVerloting Fritz!Box Fon 7140

Uit dank voor de gastvrijheid op onze HCC-dagen stand, heeft AVM de DOSgg enkele sublieme Fritz!Box Fon modems gegeven. Het vlaggenschip op de Nederlandse markt is de complete 7140. Een ADSL-modem, een router met 4 LAN-poorten en WLAN, een USB-poort voor harddisk of printer en uiteraard heel uitgebreide mogelijkheden om te bellen over internet. En ook nog eens 5 jaar fabrieksgarantie.

Zo'n mooie Fritz!Box Fon 7140 willen we graag onder de leden brengen. We doen dat in onze ALV. Bij (tijdige) binnenkomst krijg je een lootje. Na de rondvraag wordt een nummer getrokken. Als de winna(a)r(es) er nog is, krijgt hij/zij de prijs.

TopSoftwareBus 2007-03

Over enkele dagen heb je die in huis. Althans bij de abonnees. En als je nog geen abonnee bent, kun je je aanmelden op www.DOSgg.nl/...... DOSgg-leden krijgen per jaar 6x de SoftwareBus met de bijlage GigaHits (DVD-ROM) voor maar € 12/jaar!

In SoftwareBus 2007-03 vind je onder andere de volgende artikelen:

 • Wikipedia, waddizda?:
  voor velen is dat ongetwijfeld een open deur intrappen. Maar geef ze eens de kost die wel de klok hebben horen luiden, maar nog niet weten wat Wikipedia precies is.

 • Enkele programma's op GigaHits:
  enkele programma's op de GigaHits worden kort beschreven.

 • DVD, huren of kopen?:
  over videotheken en illegale (download) kopieën. Geen pleidooi voor illegale kopieën, maar wel ter overdenking dat bijv. WordPerfect groot werd door 'illegale' kopieën.

 • Open Sourcing de iMac:
  geen gebruikelijk onderwerp in de SoftwareBus, de iMac. Vooral over Open Source Linux software geschikt maken voor Mac OSX.

 • Energie:
  wordt de PC straks in de (milieu)ban gedaan als energie/slurper van de eerste orde? Meten is weten, de energiemeter.

 • Converteren raw fotobestanden:
  het betere digitale fotowerk doet het tegenwoordig met raw fotobestanden. Een beetje groot, maar je kunt er van alles mee.

 • Microsoft gooit eigen Windows in?:
  ook als je geen Windows wilt, zit die op een nieuwe PC er toch op en betaal je 'Microsoft'-belasting. Of je moet een speciale, maar duurdere PC kopen en er Linux op zetten .......

TopGigaHits 2007-03

Weer een propvolle DVD-ROM met ruim 200 nieuwe programma's. Vooral veel kleine tools en freeware programma's.

Als special: Office programma's Het nieuwe Microsoft Office 2007 (60-dagen versie) en Open Office 2.1.0 voor Linux en Windows. Voor alles zowel de Engelse als de Nederlandse versies.

Ook als special: de HTML uitvoering van de Nederlandse Wikipedia. Helaas een 'ingepakte' versie van ca. 500 Megabyte. De werkende 'uitgepakte' versie zou ruim 8 Gigabyte beslaan. En dat vinden we toch wat te veel voor een GigaHits, want we willen graag telkens voor 'elck wat wils' bieden.

We wilden er ook de ca 60 DOSgg miniCursussen compleet op zetten. Maar op het laatste moment bleek daar geen plaats meer voor. Je krijgt ze op GigaHits 2007-04. Ook spelletjes konden we deze keer niet meer opnemen.

TopTenslotte: aan- en afmelden eMailings, suggesties?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als je geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt je jezelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Dit exemplaar kunt je alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.dosgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.

Top

Henk van Andel,
Voorzitter DOSgg