Inhoud deze eMailing:

Hoera, vakantie! >
Wegens vakantie geopend! >
VraagBaak belt gratis >
Lagere roaming-kosten? >
De Call-back-truc >
Internetten in buitenland >

DOSgg Services:

Agenda DOSgg >
eMailings >
SoftwareBus >
VraagBaak >
Bezoek www.DOSgg.nl >

Problemen? Suggesties? >

eMailings: aan/afmelden >DOSgg VraagBaak ook in vakantie paraat !!


  Hoera, vakantie!

Omstreeks deze tijd gaat de grootste groep vakantiegangers op pad. Na een jaar hard werken hebben we dat best verdiend, vinden we.

Ook de DOSgg heeft dit jaar extra aandacht besteed aan de vakantieperiode. SoftwareBus 2007-04 (vorige week verschenen) had als thema ´Computer en Vakantie´.

We hopen dat de lezers er veel plezier aan zullen beleven. Zowel degenen die de laptop meenemen (camping?) als degenen die zonder dit soort technologieën op vakantie gaan. Want voor beide groepen heeft deze SoftwareBus wat te bieden.

  Wegens vakantie geopend!

Bij de DOSgg gaan we niet allemaal tegelijk op vakantie. En jullie ook niet. Daarom blijft de DOSgg VraagBaak gewoon geopend.

Je kunt dus in de vakantieperiode gewoon gebruik maken van de VraagBaak op de volgende manieren:
Kijk ook even op de VraagBaak pagina´s op www.DOSgg.nl voor de diverse mogelijkheden.

  De DOSgg VraagBaak belt je gratis

Je kunt nu de DOSgg VraagBaak gratis bellen. Ook vanaf je vakantie-adres in buitenland.

Of liever gezegd: De DOSgg VraagBaak belt jou! En dat kost dus niets. Niet in Nederland, maar ook niet als je op vakantie bent in Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Australië en nog een paar uithoeken. In totaal bellen wij je terug naar alle vaste nummers in ca 30 landen! Want ook als je op vakantie bent, is de DOSgg VraagBaak voor je paraat.

Klik hieronder op Bel me nu! en vul je telefoonnummer van thuis, je hotel, je appartement of wat dan ook in. Begin met 00 en het landnummer, dus voor Nederland bijvoorbeeld 0031123456789, voor Frankrijk 0033123456789 (nee, niet 1933....).
 
Bel me nu!
   (opent in uw browser, ga daar verder)

  Hoezo EU dwingt GSM roaming-kosten te verlagen?

Het was groot nieuws. De torenhoge telefoonrekeningen voor het mobieltje in de vakantie mogen niet meer. Op aandrang van de Europese Commissie worden de kosten van het bellen in het buitenland drastisch verlaagd. Gebld worden kost dan maximaal 29 cent, zelf bellen kost maximaal 58 cent vanuit EU-landen.

Er kwam al snel een domper op dit goede nieuws. Helaas zijn de GSM-maatschappijen niet in staat om de verlaging nog vóór de vakantie in te laten gaan. Tenzij je pas 30 september op stap gaat. En ze zijn ook niet op het idee gekomen om (te)veel berekende telefoonkosten later terug te geven. Dit jaar dus moet je nog (te) veel betalen.

Dit jaar dus nog op je bellen .. ehh .. tellen passen. Hieronder geven we enkele tips.
  • Het gaat om kosten van zelf bellen, maar ook van gebeld worden in het buitenland. Houd daar rekening mee.
  • Zet je voicemail al in Nederland uit. Want binnenkomende voicemail gaat eerst via het buitenland heen en weer, dus je betaalt al 2x. En als je daarna naar je voicemail luistert, dan betaal je nog een keer. Dat minuutje van tante Betje, die later wel terug zal bellen, kan je snel 5 Euro kosten!
  • Koop een prepaid SIM-kaart in het land van bestemming en laat de belangrijkste achterblijvers per SMS weten wat je tijdelijke nummer is. Doe dat per SMS met de buitenlandse SIM-kaart, want ook voor SMSen in het buitenland met je Nederlandse SIM-kaart betaal je tegenwoordig de hoofdprijs.
  • Of: email vanaf een internet-café.
Voor meer info: www.vakantiebellen.nl.


Voor de thuisblijvers:
het weer in De Bilt

Click for De Bilt, Netherlands Forecast

Klik op het plaatje
voor de weersvoorspelling

  De Call-back-truc

Ons lid Frans Wondergem (HelpDesk) wees op de volgende tip. Het is voor degenen die al via internet bellen met VoipBuster, maar ook met andere internet-telefonieproviders werkt het.

De truc is dat je wordt teruggebeld. Vooral interessant bij gebruik van een vast of GSM-nummer van het gastland. De terugbel-service van de DOSgg VraagBaak is ook ‘powered by VoipBuster’.

Hieronder de handleiding voor bezitters van een mobieltje dat Java ‘spreekt’. En dat zijn er tegenwoordig heel wat:
 

Initiate directcalls from your mobile phone; this is very interesting (often much cheaper then your own mobile operator) if you have to make calls abroad.
- you need GPRS / UMTS (to let the application initiate the call via internet)
- you need JAVA (CLDC 1.1 / MIDP 2.0) most newer phones support these steps:
  1. on your MOBILE phone go to http://gsm.voipbuster.com (on some mobiles you need to choose 'download application' on some phones you can just go to the webpage)
  2. download and install the app, start the app
  3. in settings fill in your voipbuster username / password and your OWN mobile phonenumber (it's the A-side of the directcall)
  4. go to the dialing part, select a phonenumber from your phonebook and off you go


  Internetten in buitenland

Snel een foto met je mobieltje schieten op dat leuke terras en dan subiet per e-mail opsturen. De thuisblijvers zullen jaloers zijn.....

Wist je dat die ene megabyte je zo'n 30 Euro kan gaan kosten? Want zo hoog zijn de tarieven voor internetten met je mobieltje in het buitenland.

Goedkopere alternatieven? Veel campings en hotels hebben internet gratis of voor redelijke tarieven voor hun gasten. Zoek anders een hotspot op als je mobieltje ook WLAN spreekt of je de laptop toch maar meegenomen hebt. Ga anders naar een internet-café.


  Suggesties? Problemen?

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Of heb je een probleem?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.


  Aan- en afmelden eMailings

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich gerust opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Afmelden: Als je geen prijs meer stelt op de ontvangst van de eMailings, kunt je jezelf afmelden. eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen.


Dit exemplaar kunt je alleen afmelden op onze eigen server. Surf naar www.DOSgg.nl/unsubscribe.html.

Wijzigen: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Uitgave van
hcc!DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl

 Henk van Andel e-mail
 Voorzitter DOSgg