Uw e-mail programma moet plaatjes toestaan om deze weer te kunnen geven! 


DOSgg eMailing 2007-15: Kerst- en Nieuwjaarsboodschap

Onze beste wensen....


Het bestuur en de medewerkers van de DOS-gebruikersgroep wensen alle leden en lezers van de eMailings prettige feestdagen. Tevens wensen we je een goed en vooral gezond nieuwjaar toe.

Terwijl je dit leest, speelt wellicht een rustig kerstmuziekje op de achtergrond (klik anders hier).
Dat is Lieti Pastori van Fabio Vicentini; hier vind je nog meer van dit soort muziek.

Laat deze muziek je in de juiste stemming voeren. Doe het de komende dagen rustig aan. Besteed eens extra aandacht aan de mensen om je heen. Velen zullen dat waarderen of zelfs nodig hebben.

Mijmer ook eens over de anderen in je gezin, in je directe omgeving of ver weg. Niet iedereen is gezegend met dezelfde maatschappelijke geneugten als de doorsnee lezer van deze eMailings. Misschien zou je erover na kunnen denken hoe jij een bijdrage kunt leveren aan een betere wereld.

Ook in het nieuwe jaar wil de DOSgg je weer graag van dienst zijn bij je computerhobby. In onze vereniging geldt het principe van 'delen'. Vraag het eens aan onze VraagBaak, als je er niet uitkomt. Maar deel zelf ook je ervaringen, laat ook eens wat van je horen voor onze website, onze VraagBaak of schrijf eens wat in ons magazine de SoftwareBus. 'Delen' doen we het liefst in twee richtingen.

____
Van 2007 naar 2008


De DOSgg heeft in 2007 gemengde ervaringen opgedaan. Intern ging het wel goed. We konden het niveau van onze diensten weer waar maken. Een aantal diensten werd in 2007 sterk verbeterd. De eMailings zijn aantrekkelijker geworden, de GigaHits werden mooier, beter en groter met meer programma's en meer variatie, voor de SoftwareBus werd een verbetertraject ingezet.

Maar eerlijk gezegd, we hadden méér willen doen. Niet alles lukte. We merken ook dat de maatschappelijke ontwikkelingen van individualisering en minder vrije tijd niet aan ons voorbijgaan. Het wordt steeds moeilijker om een vereniging op basis van vrijwilligheid, het bekende 'liefdewerk, oud papier', op de been te houden.

Maar gelukkig hebben we veel vrijwilligers en we gaan met goede moed verder. En nu we het er toch over hebben, ja je kunt je gerust aanmelden als vrijwilliger. We kunnen allerlei mensen gebruiken: beginners die het een ander kunnen uitleggen, gevorderden voor de wat ambitieuzere leden, nerds voor de technische foefjes. Mensen die de stoelen klaarzetten t/m nieuwe bestuursleden. Vragen? Interesse? Een kort mailtje aan voorz@DOSgg.nl nl is genoeg.

In 2008 hopen willen we onze website in uiterlijk en functionaliteit verbeteren, de diensten voor de leden thuis uitbreiden, de webwinkel vernieuwen, de DOSgg Platforms verbeteren en uitbreiden. Ook de andere diensten zullen verder verbeterd worden.

Extern ging het in 2007 wat minder goed. Voor onze 'moedervereniging' HCC was het jaar (kort samengevat) 'moeizaam'. De kroonjuwelen uit het verleden zijn verkocht, de centjes raken op. De groei in ledental is eruit. Er moet nieuw leven ingeblazen worden. In 2007 werden daar de fundamenten voor gelegd. In 2008 moet het nieuwe bouwwerk af zijn. Je krijgt dan te maken met een nieuwe vorm van het HCC-lidmaatschap. Meer 'vereniging', minder koppeling aan 'commercie'.

____
Dank aan onze vrijwilligers


In de DOSgg hebben we ongeveer 120 vaste medewerkers. Samen hebben die in 2007 veel werk verricht en veel verbeteringen doorgevoerd.

Namens het bestuur, maar vooral namens de ruim 20.000 leden, willen we deze vrijwilligers danken voor hun inzet. En natuurlijk willen we ze graag aanmoedigen om ook het volgende jaar weer van de partij te zijn.

Samen kunnen we er een mooi 2008 van maken.

____
Idee? Opmerking? Suggestie?

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Of heb je een probleem?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.
____
Aan- of afmelden? Dubbel ontvangen?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Wijzigen e-mail adres: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Afmelden of dubbele ontvangst: eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Surf naar https://ors.hccnet.nl om de ontvangst van dit exemplaar te stoppen (om in te loggen heb je je eigen HCC-lidmaatschapsnummer en HCC-code nodig).
Kies in het menu voor Nieuwsbrief aan- / afmelden. Zet een vinkje voor de nieuwsbrief van de HCC-DOSgg en klik onderaan op "meld selectie af'.

Bovenstaande alinea is voor verzending via HCCnet.
Onderstaande alinea is voor verzending via DOSgg.

Afmelden: eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen.
Dit exemplaar kunt je afmelden op www.DOSgg.nl/unsubscribe.html.
____

Uitgave van
hcc!DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl

Henk van Andele-mail
Voorzitter DOSgg