Jammer als je er niet bij was op 9 februari ...

 
  Geslaagde DOSgg-dag op zaterdag jl.  

Met recht kunnen we zeggen dat het jammer is als je er zaterdag niet bij was. De DOSgg had een heel interessant dagprogramma. Dat bleek ook uit de grote opkomst.
De lezingenzalen waren de hele dag vol en puilden enkele keren letterlijk uit. De workshops waren snel 'uitverkocht'. Ook in de Grote Zaal was het de hele dag druk. Er was veel belangstelling voor de presentaties van de workshops. En de Koopjesmarkt had ook de hele dag veel aanloop, al vroeg in de middag was het merendeel van het aanbod van eigenaar verwisseld.
Hieronder een foto-impressie van de DOSgg-bijeenkomst. Kijk zelf maar!
 
           Hierboven: gezellig druk in de Grote Zaal
           Links: volle bak bij de lezingen
           Onder/links: blik in een Workshop
           Onder/midden: ook veel interesse voor Leestafel
           Onder/rechts: druk bij de Koopjesmarkt
  
____
 
  DOSgg Platforms versterken?  

Het werk in de DOSgg wordt door vrijwilligers gedaan. Dat kan reuze leuk zijn als je wat vrije tijd beschikbaar wilt stellen en daar ook anderen een plezier mee wilt doen.

De DOSgg heeft een 'vrijwilligersbeleid'. Daar gaan we je nu niet mee lastig vallen, maar kort samengevat zijn we goed voor onze vrijwilligers, stellen we de noodzakelijke faciliteiten ter beschikking en worden alle redelijke onkosten vergoed.
We willen graag het DOSgg-aanbod moderniseren, versterken, uitbreiden. Er komen vrijwilligers bij, maar er vertrekken ook vrijwilligers. Kortom, we hebben op een aantal plaatsen dringend behoefte aan uitbreiding en verfrissing van onze vrijwilligers.
Vooral voor de DOSgg-platforms kunnen we op korte termijn een aantal plaatsen aanbieden. Wat voor mensen zoeken we?
• Leeftijd, vrouw en schoenmaat geen bezwaar
• Beginners en gevorderden
• Mensen die het beter weten en ook goed kunnen luisteren
• Experts die alles van weinig weten
• NitWits die van alles wat weten
• Nerds
• En gewone mensen die het een ander uit kunnen leggen
Nee, geen schapen met vijf poten. Gewone mensen graag, die in teamverband elkaar aanvullen.
Met name zouden deze vrijwilligers als volgt ingezet kunnen worden:
Platform Windows
Dit platform is eerlijk gezegd wat versloft. Jammer, want 95% van onze leden doet het met Windows.
Voel je wat voor de rol van coördinator? VraagBaak? Demo's op bijeenkomsten? Previewen of testen (systeem/applicatie) software? Lezing? Workshop? Artikel in de SoftwareBus? Eigen inbreng?
Platform Linux
We zoeken een nieuwe coördinator en wat mensen voor VraagBaak, demo's, previewen en testen software.
Platform DigiVideo
Een nieuwe coördinator heeft zich aangemeld. Die kan het niet alleen. We zoeken nog wat mensen voor de VraagBaak en demo's op bijeenkomsten. En ja, natuurlijk ook voor lezingen, workshops, artikelen SoftwareBus en previewen/testen software ben je van harte welkom.
Platform DigiFoto
Dat is een van onze sterkste platforms, dat in een grote behoefte voorziet. Daar is altijd plaats voor previewen/testen software, lezingen, workshops en VraagBaak.
Overige platforms
Laten we nu niet alles in één keer willen doen. Maar mocht je ideeën hebben voor een nieuw of bestaand platform, dan houden wij ons aanbevolen.

Aanmelden hoeft niet meteen. Je mag gerust eerst eens polsen wat de mogelijkheden zijn.
Stuur een mailtje aan voorz@DOSgg.nl. Vermeld in ieder geval je telefoonnummer, want een babbeltje is beter dan een mailwisseling. Maar je mag gerust wat van je achtergrond meedelen of je belangstelling kenbaar maken.
____
 
  Wat is een floppy?  

Zaterdag was er een laptopje in de aanbieding op de Koopjesmarkt. Nou ja, wel van rond de eeuwwisseling, dus niet echt modern, maar wel met CD-ROM-drive en dus best bruikbaar voor het simpele werk.
Ik kon de verleiding niet aan en kocht de laptop voor mijn oudste kleinzoon. Die wordt al groot, deze week wordt hij 11. En hij heeft affiniteit met PC's; waar haalt het joch het toch vandaan?
Hij sprong letterlijk een gat in de lucht en was gelijk heel 'wijs' met dit wat vervroegde verjaardagscadeau. Hij ging er direct mee aan de slag.
Hij had al een USB stick. Maar die paste niet, de laptop had geen USB. Ik wees hem op de ingebouwde floppy drive.
"Opa, wat is een floppy?"
____
 
  Idee? Opmerking? Suggestie?  

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Of heb je een probleem?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.
____
 
  Aan- of afmelden? Dubbel ontvangen?  

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Wijzigen e-mail adres: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Afmelden of dubbele ontvangst: eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Surf naar https://ors.hccnet.nl om de ontvangst van dit exemplaar te stoppen (om in te loggen heb je je eigen HCC-lidmaatschapsnummer en HCC-code nodig).
Kies in het menu voor Nieuwsbrief aan- / afmelden. Zet een vinkje voor de nieuwsbrief van de HCC-DOSgg en klik onderaan op "meld selectie af'.

Bovenstaande alinea is voor verzending via HCCnet.
Onderstaande alinea is voor verzending via DOSgg.

Afmelden: eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen.
Dit exemplaar kunt je afmelden op www.DOSgg.nl/unsubscribe.html.
____

Uitgave van
hcc!DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl

Henk van Andele-mail
Voorzitter DOSgg