DOSgg-bijeenkomst en ALV op 19 april

DOSgg-dag en ALV zaterdag a.s.


Kom op zaterdag 19 naar de bijeenkomst van de DOS-gebruikersgroep in het H.F. Witte Centrum in De Bilt. De toegang is vrij voor alle DOSgg-leden. Neem gerust ook je partner of kinderen mee. Ook introducés mag je meenemen.

Zoals gebruikelijk zijn er op deze zaterdag diverse lezingen, workshops, presentaties van de DOSggPlatforms in de grote zaal, een info-stand, en de VraagBaak. Ook zijn er de DOSgg CD- en DVD-ROMs te koop voor speciale prijzen. Je kunt er gemakkelijk contacten leggen met andere computergebruikers en het is er altijd reuzegezellig.

De DOSgg houdt parallel de jaarlijkse ALV (Algemene Leden Vergadering).

Het evenement is centraal in het land in het H.F. Witte Centrum, Henri Dunantplein 4,  3731 CL De Bilt. Met een navigatiesysteem in de auto vind je het gemakkelijk. Parkeerruimte volop en gratis. Zonder navigatiesysteem vind je hier een routebeschrijving en hoe je er gemakkelijk per openbaar vervoer kunt komen.
 
Je kunt terecht op zaterdag vanaf 10 uur. Om 16 uur gaan we opruimen. Enne … je mag gerust blijven om te helpen alles weer netjes in te laden.

____
Oeps …. geen handleiding VirtualPC 2007 op GigaHits?


In de SoftwareBus bleek bij het artikel van Ben Beitler over van VirtualPC 2007 geen plaats meer voor de uitgebreide handleiding. Daarom werd op de valreep besloten deze op de bijbehorende GigaHits 2008-02 te plaatsen. Maar helaas, dat lukte niet meer. Onze excuses hiervoor. Een aantal abonnees heeft tevergeefs gezocht.

We lossen dit gemis hierbij op. Je kunt de bedoelde HTML-versie als geZIPt bestand downloaden door te klikken op: Handleiding installeren VirtualPC 2007.

____
Algemene Leden Vergadering DOSgg

De DOS-gebruikersgroep is een vereniging met eigen ‘rechtspersoonlijkheid’ binnen de HCC. Het ‘hoogste orgaan’ wordt gevormd door de Algemene Leden Vergadering, die normaliter eenmaal per jaar bijeenkomt.

Alle DOSgg-leden zijn om 12 uur van harte welkom op onze ALV. Deze vergadering werd al eerder aangekondigd. De agenda en de bijbehorende ‘vergaderstukken’ staan (verkort) in de SoftwareBus en zijn (volledig) voor DOSgg-leden te downloaden vanaf het ‘Ledenkatern’ op www.DOSgg.nl.

____
Lezingen


Er zijn op 19 april drie lezingen in de Over de Veghtzaal:

10.30 uur: Hyves (René Suiker)

Het Platform WebOntwerp verzorgt een lezing over Hyves. Deze keer eens niet van de grond af aan een website opbouwen met allerhande onbetaalbare gereedschappen, maar gratis en voor niets jezelf presenteren op het internet binnen een 'virtual community'.

Na de lezing weet je wat een virtuele gemeenschap is, of het iets voor jou is, wat je er mee kunt en hoe dat dan in zijn werk gaat. Breid je online netwerk uit en kom eens naar Hyves.

14.00 uur: Format ODF Open-Office (Cor Nouws)

ODF is een bijzonder bestandsformaat voor office-documenten. Het is het eerste wat helemaal open en vrij is. Wat dus door meerdere office-programma's goed kan worden toegepast.

Daarmee kan er een einde komen aan alle ellende met bestandsuitwisseling en nieuwe versies van programma's. Het programma OpenOffice.org is de bekendste toepassing die ODF gebruikt.

Deze lezing vertelt over ODF en de relatie met OpenOffice.org en andere programma's.

15.00 uur: Online bijbel (Jelle Zijlstra)

We hebben de laatste weken veel gehoord over de koran. Maar op 19 april gaan we het over de bijbel hebben.

Deze introductie cursus gaat uit van de hcc!Bijbel en PC-gebruikersgroep. De online bijbel is (in tegenstelling tot de naam) een complete bibliotheek van bijbels, concordanties, woordenboeken, en uitleggingen op CD of DVD. Via de interface is het heel gemakkelijk zoeken in deze bibliotheek en aan bijbelstudie te doen.

Alle informatie is snel en heel gemakkelijk beschikbaar.Zo kun je van een bijbeltekst diverse vertalingen (ook andere talen) naast elkaar op het scherm zetten. Vervolgens kun je bij die bijbeltekst vele commentaren oproepen en zo direct zien wat anderen ervan vinden. Je kunt zien, indien gewenst, wat de woorden in de oorspronkelijke tekst betekenen, en hoe en waar diezelfde woorden elders zijn vertaald. Ook de Strong-kernwoorden zijn direct op te roepen.

Meer informatie: http://www.onlinebible.org/html/dut/ of bij jelleh.zijlstra@tiscali.nl.

____
Workshops


Er zijn op 19 april drie workshops in de Jaghtkamer. Het programma is als volgt:

10.15 uur: Updaten van je TomTom (Bas van den Dikkenberg)

TomTom-bezitters weten dat de data van je systeem regelmatig ververst moeten worden. Er moeten verschillende landen geïnstalleerd worden als je buiten de Benelux op vakantie gaat. De database van Flitspalen & Co. moet natuurlijk ook regelmatig geüpdated worden.

Hoe je dit voor je TomTom-systeem doet, leer je op de DOSgg Gebruikersdag van 19 april. Het is een mix van lezing, demonstratie en hands-on workshop. Breng je TomTom met bijbehorende kabels mee. Tot 11.45 uur staan er mensen klaar om je te helpen.

14.00 en 15.00 uur: GIMP 2.4 (Isja Nederbragt en Wessel Sijl)

Isja Nederbragt en Wessel Sijl gaan je voordoen hoe je met GIMP 2.4 leuke dingen kunt doen. En je kunt het zelf ook uitproberen op de PC’s die we voor je klaar zetten.
Voor deze workshop (twee gelijke sessies) is het aan te bevelen om vooraf een plaats te reserveren. Zie www.DOSgg.nl.

Je kunt ook vooraf vast wat informatie downloaden door op de volgende links te klikken: Download in PDF of Download in OpenDocumentFormat.

____
Idee? Opmerking? Suggestie?

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Of heb je een probleem?

Stuur dan een e-mail-bericht aan voorz@DOSgg.nl.
____
Aan- of afmelden? Dubbel ontvangen?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Wijzigen e-mail adres: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Afmelden of dubbele ontvangst: eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Surf naar https://ors.hccnet.nl om de ontvangst van dit exemplaar te stoppen (om in te loggen heb je je eigen HCC-lidmaatschapsnummer en HCC-code nodig).
Kies in het menu voor Nieuwsbrief aan- / afmelden. Zet een vinkje voor de nieuwsbrief van de HCC-DOSgg en klik onderaan op "meld selectie af'.

Bovenstaande alinea is voor verzending via HCCnet.
Onderstaande alinea is voor verzending via DOSgg.

Afmelden: eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen.
Dit exemplaar kunt je afmelden op www.DOSgg.nl/unsubscribe.html.
____

Uitgave van
hcc!DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl

Henk van Andele-mail
Voorzitter DOSgg