Nieuw: de DOSgg eShop is geopend!

Kijk eens naar de nieuwe DOSgg eShop

Vanaf dit moment heeft de DOSgg een nieuwe eShop. Een moderne webwinkel met alles erop en eraan. Up-to-date, met méér artikelen, meer mogelijkheden, betere service voor de DOSgg-leden en andere klanten.

Je vindt de nieuwe DOSgg eShop hier: http://eShop.DOSgg.nl.

Klik maar eens snel, je krijgt dan het volgende beeld te zien: 

De vormgeving is zo veel mogelijk afgestemd op onze huisstijl, zoals je die ook van de GigaHits en eMailings kent.

Ook verder is het het vertrouwde beeld van een typische webwinkel. Iedereen kan voortaan zijn inkopen doen bij de DOSgg. Van de nieuwste CD- en DVD-ROMs tot en met de gratis P3 miniCursussen.

Veel eShop-plezier!          
 

____
Waarom een nieuwe eShop?


Met de nieuwe eShop is de DOSgg ook op dit punt weer helemaal up-to-date en wordt de service aan de leden verbeterd.

De oude webwinkel beperkte zich tot de SoftwareBus en een aantal CD-ROMs/DVD-ROMs. Uitbreiden van het assortiment en het onderhoud was moeizaam. Daardoor ontstond er een achterstand. De service aan onze leden leed hieronder. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om via de oude webwinkel die nieuwe uitgaven CD-ROMs te bestellen, terwijl een aantal oude titels eigenlijk niet meer interessant genoeg zijn.

De nieuwe eShop is opgebouwd met een moderne e-commerce-toepassing. Deze biedt veel ruimere mogelijkheden:

 • uitbreiding van het assortiment, bijvoorbeeld ook het reserveren van plaatsen voor Workshops, ophalen (gratis) van P3 miniCursussen, etc.
 • betere informatie over de artikelen door het opnemen van plaatjes en links
 • alle moderne electronische betaalmethodes zijn mogelijk
 • ruimere informatie aan de klanten
 • betere beheerstools voor de winkelier

 

____
Het assortiment


De mogelijkheden van de eShop zijn eindeloos. We beperken ons voorlopig tot de volgende categorieën:

 • Abonnementen en losse nummers magazine SoftwareBus.
  Inclusief de gratis GigaHits DVD-ROM vol software.
  Ook de 'BlindenBus'; een electronische versie van de SoftwareBus voor slechtzienden.
 • DOSgg Discware - de CD-ROMs en DVD-ROMs vol software.
 • Plaats reserveren (gratis) voor de DOSgg Workshops
  (tijdens DOSgg GebruikersDagen in De Bilt).
 • DOSgg P3 MiniCursussen (gratis downloaden)
 • Geschenk-coupons voor jezelf of om weg te geven (komen later)
 • DOSgg 'gadgets'

Je ziet dus nu al dat er meer mogelijkheden zijn voor de leden. Op dit moment is nog niet alles in de winkel uitgestald, in de loop van de komende maanden zal het assortiment verder worden uitgebreid.

____
Hoe te winkelen


Er is niets bijzonders aan de eShop. Iedereen heeft weleens wat in een webwinkel gekocht en kent de principes. Een uitgebreide handleiding zou een belediging voor onze leden betekenen.

Oftewel: de weg wijst zich vanzelf. Maar ik wil toch enkele grote lijnen toelichten:

 • Als je voor het eerst de eShop gebruikt, moet je je 'aanmelden'. Dan zijn je naam, adres, e-mail etc. adres bekend. We weten dan hoe we je op de hoogte kunnen houden over de bestelling en waar de spullen heen moeten.
  Bij het aanmelden maak je een inlognaam en wachtwoord aan. Daarmee kun je een volgende keer je aanmelden, je gegevens worden veilig en discreet opgeslagen.
  In de toekomst zal daar ook een controle bijkomen op het lid zijn van de DOSgg, zodat we automatisch weten of je recht hebt op de lage DOSgg-ledenprijzen.
 • Het winkelen wijst zich vanzelf. De gekochte artikelen komen in het winkelmandje. Je kunt dan nog steeds wijzigingen aanbrengen.
 • Bij het uitchecken bevestig je de bestelling en geef je aan hoe je wilt betalen. Je krijgt per e-mailbericht over je bestelling en een electronische factuur met uitgesplitste btw.
 • In 'Mijn account' kun je altijd de status van je bestelling volgen. In het begin zullen nog niet alle facetten daarvan operationeel zijn.
 • De bestelde artikelen zijn in principe binnen een paar dagen in huis.

Mochten er toch problemen of vragen zijn, dan kun je die altijd per e-mail melden.

____
Hoe kun je betalen


Net als in de oude webwinkel kun je per automatische incasso betalen. Daar beperken we het in de aanloopfase even toe.

Maar inmiddels zijn er snellere en gemakkelijkere wijzen van (electronisch) betalen. Die hebben voordelen voor de klanten en voor de winkel. We willen daarom snel de betaalmogelijkheden uitbreiden met:

 • iDEAL (een soort 'pinnen' via internet)
 • creditcards (snel en veilig)
 • PayPal (heel gemakkelijk, zeker voor kleinere bedragen)
 • Vooruitbetaling (vooral van belang voor klanten buiten Nederland waarvoor iDEAL en automatische incasso niet werken)

Voor abonnementen op de SoftwareBus blijft overigens de (enige) betaalmogelijkheid automatische incasso. Een acceptgiro of vooruitbetaling op rekening blijft mogelijk, maar kost € 2,50 extra. Dat is voor de abonnees zonde van het geld en voor ons zonde van het extra werk.

____
19-4: DOSgg-Dag en ALV


Op zaterdag 19 april, houdt de DOSgg een ledenbijeenkomst in het H.F. Witte Centrum in De Bilt. Dat wisten jullie al, maar misschien is het toch niet verkeerd om dit nog eens vers in het geheugen op te roepen.

Er zijn onder andere lezingen, workshops, presentaties, VraagBaak, etc. Zie voor het programma www.DOSgg.nl. Als je het hele programma wilt volgen, dan ben je van 10-16 uur 'onder de pannen'. Maar je bent ook voor een deel van het dagprogramma welkom.

Ook is er om 12 uur de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van de vereniging DOS gebruikersgroep (DOSgg). Alle leden zijn daar van harte welkom. Wil je weten hoe alles reilt en zeilt? Wil je invloed hebben op de gang van zaken? Zorg dan dat je erbij bent.

Het is een ongelukkige tijd, zo midden op de dag. Excuses, maar we kunnen nauwelijks anders zonder de rest van het dagprogramma te veel te verstoren. Maar voor de aanwezigen hebben we een appeltje voor de dorst.

____
Idee? Opmerking? Suggestie?

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Of heb je een probleem?

Stuur dan een e-mailbericht aan voorz@DOSgg.nl.
____
Aan- of afmelden? Dubbel ontvangen?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun email-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Wijzigen e-mail adres: Je wilt de eMailing voortaan op een ander email adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Afmelden of dubbele ontvangst: eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen. Surf naar https://ors.hccnet.nl om de ontvangst van dit exemplaar te stoppen (om in te loggen heb je je eigen HCC-lidmaatschapsnummer en HCC-code nodig).
Kies in het menu voor Nieuwsbrief aan- / afmelden. Zet een vinkje voor de nieuwsbrief van de HCC-DOSgg en klik onderaan op 'meld selectie af'.

Bovenstaande alinea is voor verzending via HCCnet.
Onderstaande alinea is voor verzending via DOSgg.

Afmelden: eMailings kunnen van twee verschillende plaatsen komen.
Dit exemplaar kunt je afmelden op www.DOSgg.nl/unsubscribe.html.
____

Uitgave van
hcc!DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl

Henk van Andel e-mail
Voorzitter DOSgg