·Laatste nieuws DOSgg MegaGebruikersDag (zaterdag 20/9)·

Programma


Kijk altijd even op www.DOSgg.nl voor het laatste nieuws over het programma. Er kunnen altijd wegens onvoorziene omstandigheden wijzigingen zijn. Het zou jammer zijn als je een reis voor niets maakt, omdat nèt jouw lezing is uitgevallen.

Aan de andere kant, er is zoveel te bieden dat het onwaarschijnlijk is dat je op die ene dag alles kunt bijwonen wat je interesseert. Er zijn 15 lezingen (telkens drie gelijktijdig) en 4 Workshops. Daartussendoor moet je ook de Platforms van de DOSgg en de 12 andere HCC-gebruikersgroepen ‘aflopen’.

En dan hebben we het nog niet over de Linux/OpenSource Install Party bij het DOSgg Linux Platform, je foto’s professioneel laten beoordelen bij het DOSgg DigiFoto Platform en je onveilige (KPN) ADSL modem van een deugdelijke beveiliging laten voorzien bij het DOSgg Netwerk Platform. En tussendoor kun je ook je problemen loslaten bij de DOSgg VraagBaak-medewerkers.

Kortom, je kunt er best de hele dag voor uittrekken. Maar als je daarvoor geen tijd hebt, mag je gerust voor die ene lezing of voor die ene Workshop komen.

Van 10-16 uur staat de DOSgg en 12 andere HCC-groeperingen voor je klaar in het HF Witte Centrum in De Bilt. Als je eerder komt of langer blijft, kun je wellicht even meehelpen met opbouwen of opruimen. ;-)

Trouwens, de DOSgg heeft veel vrijwilligers. Maar we komen er ook altijd nog tekort. Interesse? Stuur een mailtje met je vragen en suggesties aan voorz@DOSgg.nl. Of meld je zaterdag bij een van de bestuursleden.

____
Gratis DOSgg VoIP Xtra 2009 CD-ROM voor alle bezoekers


Al eerder kondigden we deze nieuwe disc van het DOSgg VoIP Platform aan. En het nog betere nieuws is, dat elke bezoeker op 20 september deze bij zijn vertrek gratis kan afhalen bij de DOSgg Info-stand in de grote zaal.

We vragen een kleine tegenprestatie: het inleveren van een ingevuld enquêteformulier. Nou ja, die medewerking wilde je toch wel verlenen. Want de DOSgg hoopt met de uitkomsten en jullie suggesties de volgende DOSgg GebruikersDagen nog beter te kunnen maken!

Op de VoIP Xtra 2009 CD-ROM staan ca 150 programma’s. Allemaal rond het thema ‘bellen via internet’. Een greep uit de inhoud:
- Skype Phone en Video
- Skype Tools en Add-ons
- Skype <> SIP verbindingen
- SIP Softphones
- VoIP providers met softphone
- Messengers met VoIP/bellen via internet
- Asterisk & Co (zeer verbreide OpenSource VoIP-centrale)
- Andere PBX software (soft-telefooncentrales)
- Allerlei ‘tools’ voor VoIP
- VoIP en ‘mobieltje’
- eBooks over VoIP
- VoIP info op internet

Er is op 20 september ook een Workshop over VoIP. Bezoek ook het DOSgg VoIP Platform in de grote zaal.

____
Andere DOSgg schijven


Het totale aanbod van DOSgg discs is veel groter. Het is altijd verkrijgbaar op in de webshop (www.DOSgg.nl/eShop).

Maar op 20 september zijn ze er ook, om mee te nemen tegen speciale prijzen. Je bespaart de handlings-, administratie- en portokosten. Dat scheelt aanzienlijk! En we houden het eenvoudig: één prijs voor de CD-ROM’s en één prijs voor de DVD-ROM’s. Dan kunnen we je snel helpen bij de DOSgg Infobalie in de grote zaal.

Voor ¬ 2 zijn verkrijgbaar:

 • DigiFotoDisc 2007
  Het DOSgg Platform DigiFoto is heel actief en brengt dit jaar voor de vijfde keer een CD-ROM uit met programmatuur voor de digitale fotograaf.
 • DigiFotoDisc 2008
  Het DOSgg Platform DigiFoto heeft de traditie om jaarlijks een DigiFoto CD-ROM uit te brengen en zette de traditie voort met de DigiFotoDisc 2008.
 • DigiFotoDisc 4
  De traditie wordt in stand gehouden. Ook deze vierde uitgave is weer een CD-ROM vol actuele en bruikbare software voor digitale fotografie en...
 • Veiligheid & Tools
  Een speciale uitgave rond de HCC-dagen 2004, in een tijd dat computerveiligheid een steeds actueler onderwerp is geworden.
 • WebOntwerp 2008
  Het DOSgg Platform WebOntwerp heeft de traditie jaarlijks een CD-ROM WebOntwerp uit te brengen. “Als ik een CD-ROM mag kopen om een website mee te...
 • VoIP Xtra 2007
  VoIP staat voor: Voice over IP (InternetProvider). Oftewel: spraak (dus geen data) via een netwerk. Dat kan een netwerk thuis of in een bedrijf zijn,...
 • VoIP Xtra 2008
  Deze DOSgg VoIP Xtra 2008 CD-ROM puilt letterlijk uit van de software voor VoIP. Er komt steeds meer beschikbaar. We hebben een strenge selectie...

Voor ¬ 4 zijn verkrijgbaar:

 • MultiMediaMiXXXL
  Een dual-layer DVD-ROM van maar liefst 8,5 Gigabyte aan multimedia programmatuur. In totaal circa 1.000 programma's in de volgende categorieën: ...
 • WebOntwerp 2007
  Na het succes van de CD-ROM van vorig jaar kon het vervolg niet uitblijven. Dit jaar heeft het DOSgg Platform WebOntwerp zelfs een DVD uitgebracht....
____
Bekijk vast het nieuwe ‘bladenaanbod’ van de HCC


De afgelopen jaren waren de uitgever IDG en de HCC hecht met elkaar verbonden. De HCC-leden ontvingen automatisch Computer!Totaal, ZOOM! of Tips&Trucs. Per 30 september komt daaraan een einde. “Vanaf 1 oktober wordt aan de samenwerking op een andere manier gestalte gegeven,” schreven IDG en de HCC in een brief aan de leden. Hoe? Twee weken voor die datum is daar nog nul komma nul over bekend gemaakt. Eerlijk gezegd zijn de verwachtingen voor wat betreft IDG tot het nulpunt gedaald. Maar daar tegenover staat een heel mooi nieuw aanbod van andere uitgevers. Lees verder!

Wel is bekend gemaakt dat je vanaf 1 oktober de contributie aan de HCC en het magazine aan IDG apart moet betalen. Voorheen was het zo dat de contributie bij het magazine was inbegrepen. Het ziet ernaar uit dat IDG toch de volle mep in rekening gaat brengen. Kortom, je bent dan duurder uit.

Maar dat hoeft niet. De HCC komt per 1 oktober met een aanbod van computerbladen tegen een aanzienlijke korting. Samen met de HCC-contributie kun je zelfs goedkoper uit zijn dan voorheen!

Bovendien realiseert de HCC zich dat de leden geen ‘eenheidsworst’ zijn, maar individuen met eigen interesses. Het opdringen van een blad is geen gelukkige keuze gebleken; veel leden zijn ‘gevlucht’ als ‘tientjeslid’ zonder blad. Daarom komt er nu een aanbod van maar liefst ca 20 magazines tegen gereduceerd tarief, waar de leden uit kunnen kiezen!

Op de DOSgg MegaGebruikersDag kun je vast komen voorproeven. Daar zullen ook enkele uitgevers staan met inkijkexemplaren of presentexemplaren van het aanbod dat je op 1 oktober van de HCC zult ontvangen. Daar zullen ook directie- of redactieleden een toelichting geven. En natuurlijk zijn zij ook heel geïnteresseerd om je reacties of suggesties aan te horen.

Namen van de ca 20 bladen en ca 4 uitgevers geven we nog niet. Kom zelf zaterdag maar kijken! Dan kun je vanaf 1 oktober bewuster een keuze maken.

NB: De SoftwareBus van de DOSgg en CompuLinks van de Beginners-gg komen ook in het bladenpakket van de HCC!

____
Praet met Petra Claessen


Dat brengt me bij het volgende onderwerp. Veel leden zijn onrustig geworden over de HCC na 30 september. Er is ook veel te weinig informatie naar buiten gekomen. Naar we begrepen wordt de HCC t/m 30 september aan banden gelegd door het contract met IDG.

Er is geen reden tot ongerustheid, integendeel. Dat kun je van niemand beter horen dan van Petra Claaessen, de directeur van het HCC-verenigingsburo. Zij is zaterdag ook aanwezig. En ze zal leden graag informeren over de gang van zaken. Schiet haar gerust aan en stel je vragen. Bij de DOSgg Infobalie vertellen we graag waar je haar kunt vinden. En als ze al bezig is, dan zijn er ook nog andere medewerkers van het verenigingsburo om je te antwoorden.

____
Inschrijven Workshops


Voor de laatste keer een ‘reminder’: je kunt t/m woensdag inschrijven (www.DOSgg.nl/eShop) voor een plaatsje in één van de vier Workshops. Zolang de voorraad strekt.

Als je dat niet doet, of al achter het net viste, kun je op zaterdag je geluk beproeven bij de DOSgg Infobalie (grote zaal) om alsnog een open plaats te bemachtigen.

____
Extra ‘walk in’ Workshop beveiligen ADSL-modems


Het is gebleken dat de KPN en andere ADSL-providers grote aantallen modems hebben afgeleverd met een absoluut ondeugdelijke beveiliging. Deze kan gemakkelijk worden verbroken en dan kunnen buren en boeven je internetverkeer afluisteren.

Het gaat om de zwarte Experiabox van de KPN en het SpeedTouch 760 WiFi-modem. De KPN volhardt dat het modem veilig is, maar wijst erop dat het nog veiliger kan. Volgens de DOSgg is de beveiliging ronduit ondeugdelijk.

De verbetering van de beveiliging is op zich geen heksentoer, maar vele gebruikers hebben toch watervrees. En als je het fout doet, kan het knap lastig worden om het modem te kunnen gebruiken.

Op zaterdag 20 september is de oplossing nabij. Breng je modem mee naar de walk-in workshop van het DOSgg Netwerken Platform. Je modem wordt dan ter plekke optimaal beveiligd en je krijgt informatie hoe verder te handelen met je pc’s etc. thuis. Ook je laptop mag je meenemen, dan wordt die ook even ingesteld.

Kun je je modem niet meenemen, omdat de huisgenoten dan geen internet of zelfs geen telefoon hebben? Kom dan toch langs voor informatie en instructies voor ‘zelfhulp’.

Je hebt een ander modem en je wilt zeker weten dat de beveiliging deugdelijk is? Neem het gerust mee, liefst met de gebruiksaanwijzing.

____
Wedstrijd nieuwe naam DOSgg

Hierover kunnen we nu kort zijn. De inzendtermijn is op 15 september (gisteren) gesloten. Inmiddels hebben we zeker 500 inzendingen ontvangen! Daar zijn we heel blij mee en we hopen dat daar ook de toekomstige naam van de DOSgg tussen zit. De jury gaat vanaf morgen aan de slag.

Had je toch nog een goede inval? Stuur die gerust naar voorz@DOSgg.nl. Je doet niet meer mee met de wedstrijd, maar misschien word je beloond met 'jouw naam' voor de komende jaaaaaren van de DOSgg.
____
.
Idee? Opmerking? Suggestie?

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Of heb je een probleem?

Stuur dan een e-mail-bericht aan Voorzitter DOSgg.
____
Aan- of afmelden? Dubbel ontvangen?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Wijzigen e-mail adres: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Afmelden of dubbele ontvangst: zie hier voor de juiste procedure.
____

Uitgave van
hcc!DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl

Henk van Andel e-mail
Voorzitter DOSgg