·DOSgg lanceert nieuwe discs tijdens HCC-dagen·

Kom je ook naar de HCC-dagen?


Aanstaande vrijdag-zaterdag-zondag (28-29-30 november) zijn ze er weer. De HCC-dagen, Jaarbeurs Utrecht van 10-17 uur.

De DOSgg staat midden in Hal 10, vlak na de ingang vanaf de centrale corridor. Daar moet je zijn voor een heleboel informatie. En voor gratis Workshops. En voor lezingen. En voor een gratis MultiMediaMaX 2009 DV D-ROM (alleen HCC- en DOSgg-leden). En voor gratis koffie met een cookie (DOSgg-leden). Neem in ieder geval je HCC-Ledenpasje mee!.

____
MultiMediaMaX 2009: gratis voor jou

DOSgg-leden en HCC-leden die (nog) geen lid zijn van de DOSgg kunnen gratis de DVD-ROM MultiMediaMaX 2009 afhalen op vertoon van hun HCC-ledenpasje. Dit is een dual-layer DVD-ROM (8,5 gigabyte) vol software op het gebied van audio, video, fotografie, tv, radio en de combinaties daarvan.

Op deze DVD staat ook een videopresentatie van de foto-excursie van het DOSgg-Platform DigiFoto naar de NDSM-werf in Amsterdam. Uit de grote oogst werden circa 50 foto’s geselecteerd en opgenomen in de presentatie. Om deze foto’s te bekijken kun je de DVD thuis in de huiskamer op je tv afspelen.
 
Als je naar de HCC-dagen komt, laat dan deze gratis maar waardevolle DVD-ROM niet glippen! Bestellen kan vanaf eind november ook bij www.DOSgg.el/eShop voor € 6,- inclusief kosten. De eerste zes euro van je toegangskaartje kun je dus bij de stand van de DOSgg terugverdienen.
Bij de afgifte van gratis discs staan vaak lange rijen wachtenden. Om zo snel mogelijk aan de gratis MultiMediaMax 2009 geholpen te kunnen worden, kun je deze vooraf reserveren op www.DOSgg.nl/eShop.
____
DigiFotoDisc 2009

Het Platform DigiFoto geeft elk jaar de DigiFoto CD-ROM uit. Helemaal vol met freeware, opensource, shareware, trials en andere gratis of gratis te proberen programma’s. De DigiFotoDisc 2009 verschijnt eind november tijdens de HCC-dagen.

Tijdens de beurs kan deze op de DOSgg-stand worden aangeschaft voor slechts € 2,-. Ook de versies van 2007 en 2008 zijn nog interessant en kunnen tegen beursprijzen worden meegenomen.
 
Het is vanaf eind november ook mogelijk de DigiFotoDisc 2009 en eerdere versies te bestellen op www.DOSgg.nl/eShop voor € 4,- inclusief alle kosten. Ook zijn daar een aantal andere CD- en DVD-ROM uitgaven van de DOSgg verkrijgbaar.
____
WebOntwerp 2009 CD-ROM

Ook het DOSgg Platform WebOntwerp heeft de traditie om elk jaar een CD-ROM met freeware, open source, shareware en trial-versies uit te brengen.

WebOntwerp 2009 zal tijdens de HCC-dagen 2008 verkrijgbaar zijn.
 
WebOntwerp 2009 bevat alles voor een beginnende webontwerper. Dat zijn: programma’s om webpagina’s mee te maken, achtergronden en muziekjes, programma’s om je pagina’s mee op internet te zetten, browsers om ze te proberen, enzovoort.

Tijdens de beurs is deze CD-ROM op de DOSgg-stand in Hal 10 verkrijgbaar voor € 2. Daarna kunt je hem voor € 4,- bestellen op  www.DOSgg.nl/eShop. Je kunt daar ook andere discs van de DOSgg bestellen en MiniCursussen gratis downloaden.
____
Workshops: reserveer nu!


Tijdens de HCC-dagen verzorgt de DOSgg elke dag 12 mini-Workshops van ca. 20 minuten. Achter een pc leer je vaardigheden onder leiding van een ervaren docent.

Maar er kunnen per keer slechts acht mensen mee doen, want de ruimte is beperkt. Het is verstandig vooraf te reserveren. Dat doe je hier:
   • Reserveer Workshop vrijdag 28 november
   • Reserveer Workshop zaterdag 29 november
   • Reserveer Workshop zondag 30 november

Hieronder nog eens kort het lijstje van de Workshops:
   - GIMP 2.6 - Uitsnede maken
   - GIMP 2.6 - Perspectief aanpassen
   - GIMP 2.6 - Screenshot maken
   - GIMP 2.6 - Lensvervorming corrigeren
   - GIMP 2.6 - Vlekken wegwerken
   - Irfanview - Rode ogen verwijderen
   - OpenOffice 3.0 - Writer
   - OpenOffice 3.0 - Calc

De tijden (per dag verschillend) en verdere details zie je bij het reserveren, of kijk even hier: http://www.dosgg.nl/workshops.

____
Lezingen: loop vrij binnen!


Ook worden elke dag 12 korte lezingen gegeven. Er is wellicht plaats genoeg, we hebben 24 zitplaatsen ingericht. Loop binnen en volg een lezing van ca 20 minuten. Daarna kun je op de DOSgg-stand bij de Platforms of de VraagBaak terecht voor meer informatie. Of – als er nog plaats is – aan een Workshop over hetzelfde onderwerp deelnemen.

Het programma van de lezingen verschilt per dag. De volgende onderwerpen komen aan de orde:
   - Maximaal besparen met VoIP
   - Internetbellen: hoe doe je dat?
   - Ripping streaming audio
   - OpenOffice 3.0: wat is nieuw?
   - Foto's van GSM'etje naar PC met Windows XP
   - Ubuntu 8.10: nog meer mogelijkheden
   - Total Commander: haal er alles uit
   - Irfanview: gratis beeldbewerking
   - Keepass: omgaan met wachtwoorden
   - Spraakherkenning met de pc
   - Foto's van GSM'etje naar PC met Windows XP

Kijk even hier voor de details: http://www.dosgg.nl/lezingen.

____
WANTED: $€$€ reward!


Nee, geen Wild West-taferelen. Maar wel WWW-taferelen. En nog veel meer taferelen.

De DOSgg zoekt een aantal kaderleden c.q. medewerkers. Op vrijwilligersbasis, maar de DOSgg is goed voor haar vrijwilligers.

• WWW en internet: 
  Bekend met WWW? HTML? PHP? CMS? Meld je aan!

• Redactie SoftwareBus:
  Redacteuren, auteurs, DPT-ers, overkoepelend organisator/uitgever

• GigaHits & Co:
  Previewers, ontwikkelaars HTML en Java voor menustructuur

• Secretaris bestuur:
  De huidige secretaris is in april niet herkiesbaar. Iets voor jou?

Mail voor inlichtingen voorz@DOSgg.nl.

Tijdens de HCC-dagen maken we er graag een praatje over met je. Vraag naar Henk van Andel, Florus Vogelaar, Kees van der Vlies, Rob de Waal Malefijt.

____
Idee? Opmerking? Suggestie?

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Of heb je een probleem?

Stuur dan een e-mail-bericht aan Voorzitter DOSgg.
____
Aan- of afmelden? Dubbel ontvangen?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Wijzigen e-mail adres: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Afmelden of dubbele ontvangst: zie hier voor de juiste procedure.
____

Uitgave van
hcc!DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl

Henk van Andel e-mail
Voorzitter DOSgg