·Weer een leuke HCC-dag met veel hoogtepunten·

Een mooie DOSgg-dag


De tweede HCC-dag was weer echt de moeite waard. Niet alleen bij de DOSgg, maar overal op de beurs.

Bij de DOSgg was weer veel te zien. Een visueel hoogtepunt was een bezoek van twee  speciale Zwarte Pieten; zie foto. De Zwarte Pieten maakten even een ommetje, maar de rest van de dag waren zij actief met zich te laten fotograferen op de HCC-stand.

Een echt hoogtepunt was dat het weer druk en gezellig was op de DOSgg-stand. We hebben weer duizenden bezoekers kunnen helpen. Exacte aantallen kunnen we nog niet geven, de dag is trouwens nog niet om.

____
Back to the future

Ook deze eMailing komt weer van de beursvloer. Gisteren werden we verrast door een onverwachte progressie in de jaartelling. Alleen in de onderwerp-regel van de eMailing. De reden was een bugje in de programmatuur op de DOSgg server. Mij is verzekerd dat we nu weer ‘back to the future’ zijn.
____
Prijsuitreiking DOSgg prijsvraag nieuwe naam


Een echt hoogtepunt was de prijsuitreiking. Twee winnaars konden op het podium van de HCC-stand hun prijs in ontvangst nemen van Petra Claessen en Henk van Andel, directeur HCC, respectievelijk voorzitter DOSgg. En beiden lid van de jury. Het derde jurylid, Jurriaan Nijkerk (DOSgg Platform DigiFoto) kon er helaas niet bij zijn, hij was aan het werk in België.

De eerste prijs ging naar Johan Versluijs met de inzending CompuKitchen. Hij ontving een 22” TFT-monitor. Johan is vast een bekende voor jullie, hij is lid van het vaste team Previewers van de GigaHits.

De tweede prijs met de inzending CompUsers had twee winnaars. Hans Roelofswaard ontving daarvoor een digitale compact-camera. De tweede winnaar, Peter Jongh Visscher, moest verstek laten gaan, omdat zijn ouders vandaag maar liefst 65 jaar getrouwd waren. Hij ontving de felicitaties voor pijn prijs, maar ook voor het unieke jubileum van zijn ouders. Zijn prijs –een upgrade voor een fotobewerkingspakket – heeft hij al ontvangen.

De Algemene Leden Vergadering van de DOSgg heeft besloten dat CompUsers de nieuwe naam van de DOSgg wordt. CompuKitchen kon niet, die naam was al in gebruik. Goedkeuring door de HCC komt aan de orde in de Ledenraad op 9 december.

Aan het slot van de korte ceremonie werd een toast uitgebracht op de nieuwe naam CompUsers. En tevens op het welslagen van de HCC-dagen.

____
Nog een prijsuitreiking


Het kon niet op. Ook de prijsuitreiking van de Nationale Computer Opschoon Dag van de HCC (26 oktober) vond vanmiddag plaats op het podium. Elk uur werd door de notaris een winnaar van een nettop-computer (je weet wel, zo’n handig klein laptopje) aangewezen. Dat waren er 25, want die dag werd de klok een uur terug gezet.

En … dezelfde Hans Roelofswaard won ook zo’n nettop!.

____
Morgen: de laatste HCC-dag


Nog één dag, dan zit het er weer op. Als je nog niet geweest bent, heb je morgen nog een kans.

Je kunt nog steeds de gratis (voor HCC- en DOSgg-leden) MultiMediaMaX 2009 DVD-ROM reserveren op www.DOSgg.nl/eShop. Dit kan wachten bij de uitgifte voorkomen.

En je kunt op www.DOSgg.nl een Workshop voor morgen nog reserveren. Het programma voor de lezingen en workshops vind je hieronder:
                                  

____
Idee? Opmerking? Suggestie?

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Of heb je een probleem?

Stuur dan een e-mail-bericht aan Voorzitter DOSgg.
____
Aan- of afmelden? Dubbel ontvangen?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Wijzigen e-mail adres: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Afmelden of dubbele ontvangst: zie hier voor de juiste procedure.
____

Uitgave van
hcc!DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl

Henk van Andel e-mail
Voorzitter DOSgg