·Een kleine nabeschouwing van de HCC-dagen·

De HCC-dagen: het zit er weer op


De DOSgg mag terugkijken op een in alle opzichten geslaagde presentatie op de HCC-dagen. De organisatie liep gesmeerd, ondanks de wat trage opstart onder andere bij de HCC zelf. Maar we zijn erin geslaagd om geïntegreerd in het ‘HCC-gebeuren’ toch iets aparts uit te stralen.

Naast de gebruikelijke elementen had de DOSgg dit jaar ook korte lezingen en korte workshops. Dit bleek een schot in de roos: bijna altijd waren alle plaatsen bezet en vaak moesten enkele belangstellenden staande toehoren of toekijken.

Dit jaar hadden we ook dagelijks een eigen actuele ‘beurskrant’ en hebben we jullie dagelijks op de hoogte gehouden per eMailing. Daar hoort ook deze eMailing nog bij. Vergeef onze vermoeidheid en de verzending ‘pas’ een dag na de beurs. Trouwens, verzending vanaf de beurs zat er niet meer in, je moest eens weten hoe snel het netwerk werd afgebroken.

Er zijn ruim 4.000 MultiMediaMaX 2009 DVD-ROM’s overhandigd aan HCC- en DOSgg-leden. Ook zijn van de DigiFotoDisc 2009 en WebOntwerp 2009 ruim 1.000 stuks van elk verkocht. Nou ja, tegen de speciale beursprijs van ¬ 2 per stuk, maar toch blijkt hieruit een grote belangstelling. Ook gingen duizenden bekertjes koffie naar binnen.

Alle drie de dagen was het op de DOSgg-stand druk en gezellig. Bijgaande foto’s geven een beeld van de laatste dag.

En het totaal aantal bezoekers van de DOSgg-stand? Hebben we de verwachting van ‘minimaal 5.000’ gehaald? Enkele van de lezers van de eMailings wilden wedden dat het minder zou worden. We weten zeker dat we die 5.000 overschreden hebben; we schatten het totaal op zes à zeven duizend. Ruimschoots 10% van het totale bezoekersaantal van de Jaarbeurs. En daar zijn we eigenlijk best een beetje trots op.

____
HCC-dagen of Het Multimedia Event?


En als je niet geweest bent, heb je wat gemist! Ondanks het feit dat in 2007 de HCC-dagen werden afgelast, zijn er ruim 60.000 bezoekers geweest. Dat is bijna evenveel als in 2006, echter op een kleiner oppervlak.

De beurs had meer ‘expositie-gehalte’ en minder ‘koopjes-gehalte’ dan voorheen. Geen marktkramen meer, een betere uitstraling. Maar waar zag je de grootste concentratie van bezoekers? Bij de stands waar wat te koop werd aangeboden! Die hadden interessante aanbiedingen van actuele spullen, gadgets die in de winkels vaak niet verkrijgbaar zijn of de echte vertrouwde koopjes. En dit jaar waren op afstand bestuurbare helicopters prominent aanwezig.

Weer meer aanbieders met Duitse kentekens op hun auto’s. Om vol profijt van de beurs te kunnen hebben, moet je wel denken aan een talencursus Duits of Engels vooraf. Ook hier is de eenwording van Europa evident. En dat is op zich een goede zaak.

Ook op de HCC-stand was er veel leven in de brouwerij. Er was trouwens een hoog ‘HCC-gehalte’, zowel in sfeer als in bezoekersprofiel. Wij vinden dat de beurs bewezen heeft nog springlevend te zijn. Wij vinden ook dat de beurs volgens jaar weer gewoon HCC-dagen moet heten, met als ondertitel ‘Het Multimedia Event’.

De Muziek-gg was gezellig neergestreken bij het DOSgg Muziek Platform. Want voor hen was geen plaats meer in de HCC-herberg. Omdat 'men' vond dat de 'de HCC als geheel' gepresenteerd moest worden, werden HCC-groeperingen feitelijk de pas afgesneden om acte de présence te geven op de HCC-dagen. Volgend jaar is alles beter en zullen ook de HCC-groeperingen weer op de HCC-dagen aanwezig zijn, werd ons verzekerd. Dus niet alleen de DOSgg (die zich niet zo gemakkelijk de kaas van het brood laat eten), maar ook de andere groeperingen. En zo hoort het!

____
Dank aan de Activiteiten Commissie van de DOSgg


De evenementen van de DOSgg, dus ook de aanwezigheid op de HCC-dagen, worden voorbereid door de Activiteiten Commissie, onder leiding van Christ van Hezik. Deze ‘jongens’ hebben een pluim verdiend!

De indeling en opbouw van de stand moeten zodanig zijn, dat deze interessant zijn voor de bezoekers. Naast de voorbereidingen moeten er ook nog eens zo’n 100 ‘kaderdagen’ ingestoken worden tijdens de beurs. Ook dank aan deze deelnemers!

En wat dachten jullie van de logistieke aspecten? Een heel gesjouw uit diverse opslaglocaties en van diverse leveranciers van meubilair, de CD- en DVD-ROM’s, de folders, de extra SoftwareBussen die uitgereikt zijn, de koffie en de cookies, de tafels, stoelen, verlichting, beamers, geluidsinstallaties, noem maar op. En na de beurs moet dat weer snel afgebroken en geladen worden.

Dat gaat gelukkig sneller dan opbouwen. De foto hiernaast geeft een beeld van de stand twee uur na sluitingstijd. Maar daarmee is het nog niet klaar, het duurt nog dagen voordat alles gecontroleerd en weer op zijn plaats is.

____
Een kleine aanvulling op eMailing 2008-20

In deze eMailing was een fotootje in de linker marge opgenomen van een HCC-er in HCC-dagen shirt. Een voormalig 6500gg bestuurslid maakte ons erop attent dat hier een foto van de 6500gg-stand betrof. Deze aanvulling geven we graag door aan onze lezers.
____
Idee? Opmerking? Suggestie?

Suggesties of opmerkingen die voor de DOSgg van belang zijn? Je overweegt toe te treden tot het DOSgg-kader of op een andere manier bij te dragen? Of heb je een probleem?

Stuur dan een e-mail-bericht aan Voorzitter DOSgg.
____
Aan- of afmelden? Dubbel ontvangen?

De DOSgg-eMailings worden gratis toegestuurd aan alle DOSgg leden, voor zover hun e-mail-adres bij ons bekend is. Ook niet-leden kunnen van deze service gebruik maken.

Aanmelden: Laat je vrienden en kennissen zich opgeven op www.DOSgg.nl/emails.html.

Wijzigen e-mail adres: Je wilt de eMailing voortaan op een ander e-mail adres ontvangen? Meld je dan af voor het oude adres en meld je daarna aan voor het nieuwe adres.

Afmelden of dubbele ontvangst: zie hier voor de juiste procedure.
____

Uitgave van
hcc!DOS gebruikersgroep
www.DOSgg.nl

Henk van Andel e-mail
Voorzitter DOSgg