Zaterdag 19 januari 2013
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Preview SoftwareBus en GigaHits 2013-1•


Welkom voor nieuwe abonnees

In de eerste plaats verwelkomen we de vele nieuwe abonnees op de SoftwareBus, die gebruik gemaakt hebben van onze speciale actie. Ook als je daar geen gebruik van hebt gemaakt, is het waardevol om abonnee te worden. Voor slechts € 15 per jaar ontvang je zes nummers, inclusief zes GigaHits. Aanmelden: in onze eShop.

Voor nummer 2013-1 is dat helaas te laat. Die is al naar de abonnees onderweg en komt in de loop van volgende week (vaak al op dinsdag) aan.

Maar het is ook mogelijk om losse nummers voor € 5 te bestellen: in onze eShop.

Op nummer GigaHits 2013-1 staat in ieder geval ook de gehele SoftwareBus 2012 (als pdf) en een samenvatting van alle GigaHits 2012.

Maar je kunt ook de gehele jaargang 2012 voor € 20 bestellen (inclusief verzendkosten):
in onze eShop
Bij bestelling in januari of februari doen we er dan gratis SoftwareBus 2013-1 plus de GigaHits 2013-1 bij. 
Inhoud eMailing
Welkom abonnees
Leden-enquête
CompUfair op 2 februari
Het nieuwe gezicht
MobileGo
GigaHits 2013-1
Social Media
Korte Tips & Trucs
Potentieel
Het leed van Rinus
 


Leden-enquête
Er zijn al meer dan duizend leden die de enquête hebben ingevuld. Zij maken allemaal kans om die prachtige Samsung Tab Note 10.1 tablet te winnen. Ook als Apple ze van de markt weet te krijgen, want uit voorzorg hebben we deze tablet al gekocht.

Nog niet ingevuld? Klik dan in de blauwe menubalk bovenaan deze eMailing op -Enquête-. Dat kan nog tot eind januari.

Zou je zelf ook wel zo'n mooie internet-enquête willen maken? Marco Steen legt je in de SoftwareBus uit hoe hij het gedaan heeft.

CompUfair op 2 februari
Misschien is de schaatspret dan weer voorbij. Maar de CompUfair 'giet oan' op 2 februari, ijs of geen ijs.

We sturen je nog een e-mail met het programma. Maar zet in ieder geval even zaterdag 2 februari in je agenda.
En dan meteen ook de volgende twee van dit jaar: 20 april en 21 september.

Binnenkort lees je het programma in de SoftwareBus en op www.CompUsers.nl.
Hieronder geven we vast het lezingen- en workshop-schema. Voor de workshops kun je vanaf nu al een plaatsje reserveren (klik op de titel van de workshop).

Tijd
Onderwerp
Door
Lezingen
10.30-11.30 Layar; augmented reality Rinus Alberti, Platform DigiFoto
11.45-12.45 Power Director 11 Hans van Kempen, Platform DigiVideo
13.30-14.30 Social Media René Suiker, Platform WebOntwerp
14.45-15.45 ePubs maken en bewerken Jan den Ouden
Workshops
10.30-11.30 Whatsapp in Windows
John vd Laak, Platform Android
11.45-12.45 Google Now N. Kraft van Ermel, Platform Android
13.30-14.30 VirtualDub, video bewerken Roel Schuil, Platform DigiVideo
14.45-15.45 VirtualDub, video bewerken Roel Schuil, Platform DigiVideo

Er is ook weer de markt voor je gebruikte computerspullen. Wil je een gratis plaatsje? CompUsers-leden kunnen dat aanvragen per e-mail (evenementen@CompUsers.nl). Let op de voorwaarden.Het nieuwe gezicht
Nou ja, niet zo zeer het gezicht, maar wel de techniek achter www.CompUsers.nl is vernieuwd. In december zijn we overgegaan op een nieuwe server. De bedrijfszekerheid en de veiligheid van onze website zijn daarmee verbeterd.

Wil je ook een eigen webserver op de been helpen? Jan den Ouden legt uit hoe het zit met virtual servers of shared servers. Maar ook hoe je eerst thuis kunt oefenen met een website op je pc. XAMPP is daarbij een toverwoord.

De website van CompUsers draait overigens op een dedicated server, oftewel een 'Linux-doos' helemaal voor ons alleen. En we zijn er nog niet helemaal. Er wordt nu gewerkt aan een upgrade van het CMS-systeem Drupal en een echt nieuw gezicht.

Bij een nieuw gezicht hoort een nieuwe inhoud. Want ook die wordt de komende maanden vernieuwd. Heeft u ervaring met het schrijven van teksten ? Of wilt u dat leren ? Meldt u aan bij secretaris@compusers.nl en wij nemen contact met u op.MobileGo voor Android en iOS
Eigenlijk een rare naam voor een programma voor mobieltjes. Het is dan ook niet bedoeld om 'mee te nemen', maar juist om thuis op de pc te gebruiken.

Met het gratis MobileGo kun je je mobieltje heel simpel via WiFI aan de pc koppelen en achter je pc bedienen voor heel veel taken. Backups, adreslijsten beheren, SMSsen, bestanden uitwisselen en zelfs screenshots maken.

Hoe? Dat lees je in de SoftwareBus.


GigaHits 2013-1
Zoals hierboven al genoemd staat hier de gehele jaargang 2012 van de SoftwareBus op. Als PDF, maar ook in Flash, zodat je de bladzijden kunt omdraaien zoals in het echt.
Ook de gehele jaargang GigaHits 2012 staat erop. Uiteraard zonder de grote bestanden, zoals de programma-bestanden en video's.

In totaal stellen we ook weer 450 nieuwe programma's voor. Zoals het hierboven genoemde MobileGo, een aantal Android apps, ongeveer 30 programma's voor digitale beeldbewerking, 10 voor geotagging, 70 voor bestandsbeheer, 25 om beter te e-mailen, en zo voort.
Daarnaast hebben we deze keer degenen die zich voorgenomen hebben om in 2013 af te slanken,  veel te bieden (rubriek 'Maatschappij en Lifestyle/Gezondheid en Voeding').

We zijn weer terug bij het gebruik van MenuBox voor het opstarten van de GigaHits. Dat voert een aantal controles uit, gebruikt de programma-bestanden van de Internet Explorer en zorgt voor (nog) minder problemen bij de gebruikers. Externe links worden nu geopend in je standaard browser.
Social Media
Weet je dat de HCC in het eerste kwartaal als thema heeft 'Social Media'? Op heel veel plaatsen in het land kun je terecht voor lezingen op dit terrein, zie www.HCC.nl.

Om je voor te bereiden op deelname aan een lezing, schreef René Suiker van het CompUsers Platform WebOntwerp een artikel met de belangrijkste mogelijkheden van Social Media. 

Korte Tips & Trucs
Weer terug van weggeweest. In de vorige SoftwareBus moest deze vaste rubriek een keertje overslaan wegens ruimtegebrek.

Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Deze keer weer twee pagina's Tips & Trucs. En er liggen nog meer pagina's op de plank, dus ook de volgende keer kunnen we nog vooruit.

Potentieel
Dat heeft het CompUsers Platform 'WebOntwerp', schrijft René Suiker. Maar helaas komt dat potentieel niet helemaal uit de verf.

Is het Platform WebOntwerp op sterven na dood? Vast niet! Want kijk nu eens naar de SoftwareBussen en je ziet dat het Platform WebOntwerp heel actief was met artikelen. Dat geldt ook voor lezingen en workshops tijdens de CompUfairs in De Bilt. Nee René, niet te somber!

Maar het probleem is wel een beetje, dat René alleen de kar moest trekken. En dat bij nogal heftige problemen thuis. Dat gaat niet in je kouwe kleren zitten, ook niet in deze ijstijd.

Wat ga jij daaraan doen? Ben jij de geboren coördinator van het Platform WebOntwerp? Mooi, dan moeten we JOU hebben! Of weet je een beetje (veel) van internet en web? Dan ook! Of weet je juist heel weinig? Dan helemaal, want dan ben jij de juiste man om het anderen uit te leggen.

Meld je aan per e-mail (WebOntwerp@CompUsers.nl), vraag informatie, kom langs op 2 februari in De Bilt. Zeker nu CompUsers bezig is de Platforms meer vorm te geven en extra te ondersteunen, is het potentieel groot genoeg om jouw creativiteit en bijdrage te ontplooien.Het leed van Rinus
Iedereen kent Rinus, de fotograaf van het CompUsers Platform DigiFoto. Die man met de baard.

Rinus kan het niet laten. Foto's maken. Maar soms gaat hij daarbij goed op zijn bek. Dat was bijvoorbeeld toen hij als 'rookie' spotter op Schiphol aanvliegende tuigen wilde schieten en niet veel verder kwam dan heen en weer fietsen tussen de uiteinden van de Polderbaan....

Uiteindelijk is er toch nog een beetje van terecht gekomen. Met een glimlach van de doorgewinterde spotters heeft hij het parcours verlaten. En toch nog wat foto's van vliegende tuigen voor jullie op Dropbox gezet. Tenminste, hij zegt dat. Of zouden ze zijn 'geshopt'? Waar die foto's staan, staat om de achterkant van de SoftwareBus. Dan kun je het zelf beoordelen.Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl
[USERTRACK]