maandag 28 januari 2013
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Kom naar CompUfair op zaterdag 2 februari•


Uitgebreid programma
De weerprofeten van De Bilt hadden in de vorige eMailing al laten doorschemeren dat op zaterdag 2 februari de ijspret voorbij zou zijn. En ze hebben deze keer gelijk.

Maar wij bieden nog meer pret. Kom zaterdag 2 februari naar de CompUsers CompUfair in De Bilt. Je bent welkom van 10-16 uur in het HF Witte Centrum, Henri Dunantplein 4, 3731 CL De Bilt. De routebeschrijving vind je hier.  Parkeren is en blijft gratis.

Zoals jullie van ons gewend zijn, heeft ook deze CompUfair een uitgebreid programma. De hoofdschotel is uiteraard CompUsers en de Platforms van CompUsers. Maar er zijn ook enkele HCC zustergroeperingen.

Het programma vind je hieronder, in een volgende eMailing en op www.CompUsers.nl. Maar er zijn nog wijzigingen door onvoorziene omstandigheden mogelijk. Kijk daarom altijd even voor de laatste gegevens op www.CompUsers.nl.
Inhoud eMailing
Uitgebreid programma
Grote zaal
KoopjesMarkt
Lezingen
Workshops
Webinars
Klik op afbeelding voor vergroting

Grote zaal


In de grote zaal (Colenbergzaal I) vind je:
 • InfoBalie CompUsers
 • Platforms van CompUsers
 • CompUsers VraagBaak
 • Leestafel
 • KoopjesMarkt voor (gebruikte) computerspullen
 • Enkele HCC-zustergroeperingen
Bij de InfoBalie kun je terecht voor informatie over het programma, administratieve vragen, abonnementen SoftwareBus en dergelijke.

De leestafel is voor iedereen beschikbaar. De uitgestalde lectuur mag je aan het eind van de dag meenemen.

De VraagBaak is aanwezig bij de diverse Platforms en herkenbaar aan hun badge.

De volgende HCC-zustergroeperingen worden verwacht: Genealogie-ig, Postzegel-ig en Testbank. Bij de Testbank kun je bijvoorbeeld terecht om iets dat bij de KoopjesMarkt in de grote zaal kocht, meteen te laten testen.

KoopjesMarkt
Op 2 februari organiseren we ook weer onze KoopjesMarkt. Hier kunnen leden hun overtollige, maar nog goed bruikbare, computerspullen van de hand doen. En bezoekers kunnen deze tegen een redelijk bedrag kopen. Zorg dat je op tijd bent, want de leukste dingen zijn altijd het eerste weg!

Heb jij wat aan te bieden? Dan geven we je gratis een ruimte in de KoopjesMarkt, als je aan de volgende voorwaarden wilt voldoen:
 • Je moet lid zijn van hcc!CompUsers
 • Aanmelden vóór 30 januari, deelname is gratis
 • Aangeboden artikelen moeten bruikbaar zijn en software moet legaal zijn
 • Adresgegevens aan de koper verstrekken
 • Vóór 10 uur alles uitgestald hebben en niet verkochte artikelen na 16 uur mee terugnemen
 • hcc!CompUsers is niet aansprakelijk voor de verhandelde artikelen
Vraag uiterlijk 30 januari per e-mail aan evenementen@CompUsers een verkoopplekje aan. Als je tevens meedeelt wat/hoeveel je wilt aanbieden, dan proberen wij daarvoor voldoende ruimte te reserveren op basis van: wie het eerst komt, het eerst maalt. Je krijgt hierover bericht. Workshops
De Workshops zijn in de Jaghtkamer. Ook voor de Workshops is het programma iets aangepast, zie heironder.

Tijdens de Workshops heeft iedere deelnemer de beschikking over een pc. Voor elke workshop hebben we een beperkt aantal deelnemersplaatsen. Als lid van CompUsers kun je vooraf een plaats reserveren op www.CompUsers.nl/eShop. Deelname is gratis. Geen plaats gereserveerd? Misschien is er dan toch nog een plaatsje vrij, informeer in de grote zaal bij de Infobalie.

Tijd

Onderwerp

Door

10.30-11.30

Whatsapp in Windows

John vd Laak, Platform Android

11.45-12.45

Whatsapp in Windows

John vd Laak, Platform Android

13.30-14.30

VirtualDub, video bewerken

Roel Schuil, Platform DigiVideo

14.45-15.45

VirtualDub, video bewerken

Roel Schuil, Platform DigiVideo

NB: klik op titel Workshop voor reserveren!

Wat je tijdens de Workshops verwachten kunt, verklappen we hieronder.

WhatsApp in Windows

Uhhhh? Windows? Ja, in een virtuele Android versie. WhatsApp ken je wellicht al. Het is een soort SMS, maar dan via internet en uiteraard gratis. De luis in de pels van de mobile telefoonoperators, die miljarden aan inkomsten mislopen.

Maar nu het bijzondere van deze Workshop. Voor WhatsApp heb je een mobielnummer nodig. Maar in de Workshop wordt verklapt hoe het ook zonder mobiel nummer en onder Windows kan.

VirtualDub

VirtualDub is een basis voor plugins waarmee video "waar iets mee is" kan worden gecorrigeerd. Het programma biedt een thuis voor plugins van allerlei aard en toepassing, variërend van belichtingscorrectie tot beeldstabilisatie en van kleuraanpassing tot standcorrectie.

Deelnemers zal worden getoond hoe dit gratis open source juweel wordt gebruikt.   


Lezingen
De lezingen vinden plaats in de Over de Veghtzaal. Vooraf reserveren is niet nodig, maar vol=vol. Het programma van de lezingen is sedert de vorige eMailing aangepast, het nieuwe programma staat hieronder.

Tijd

Onderwerp

Door

10.30-11.30

Fine Art Printing in zwart-wit

Wessel Sijl, Platform DigiFoto

11.45-12.45

Power Director 11

Hans van Kempen, Platform DigiVideo

13.30-14.30

Digitale TV thuis op de laptop

Johan Swenker, Platform Linux

14.45-15.45

ePubs maken en bewerken

Jan den Ouden

NB: klik op titel lezing voor de Webinars!

Na afloop van de lezingen is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Als deze te vergaand zijn voor de anderen in de zaal, kun je altijd proberen de spreker apart te spreken.

Hieronder geven we over elke lezing wat uitgebreidere informatie.

Print-art

Wessel Sijl schreef al in de SoftwareBus een groot fan te zijn van printen op bijzondere papieren. Een geslaagde print is een fraai kunstwerk, waarop je met recht trots kan zijn.

Het tijdschrift "Fine Art Printer" hanteerde op de Photokina van 2012 de slogan 'See me, feel me, print me'. Iets wat Wessel volmondig ondersteunt en als volgt verwoordde "Bij het zien en daadwerkelijk voelen van een geslaagde Fine-art foto wordt pas duidelijk wat daarmee wordt bedoeld. En dat is met woorden niet uit te leggen, Dat moet je zien en voelen! hiervoor moet je naar de lezing komen.

Digitale TV

Voordat je deze lezing binnen stapt, heb je misschien al van het thema geproefd bij het Platform Linux. In de lezing worden de fijne kneepjes verteld.

Misschien heb je wel zo'n USB-stick voor TV-ontvangst op laptop achter in de tuin. En misschien
kwam ook jij er pas later achter dat je dan alleen Nederland 1, 2 en 3 kunt kijken, zelfs als je een
KPN-digitenne abonnement hebt. In de lezing zak duidelijk worden dat het ook anders kan.

Powerdirector 11

Dit CyberLink programma is redelijk geprijsd en een heel krachtig pakket. Op de CompUfair van 2 februari komen vele alternatieven onder de aandacht. Maar het kan zeker geen kwaad om te ervaren wat met het PowerDirector mogelijk is.

ePubs maken en beheren

Je hebt geen eReader? Dacht je dat? Maar op elke smartphone en elk tablet heb je het beschikbaar. En ook op de pc.

Het zelf maken, converteren en bewerken van ePubs (electronische boeken) en het beheren daarvan op de PC en eReader zal Jan den Ouden in zijn lezing uit de doeken doen.

Webinars
De lezingen zullen weer on/line via internet uitgezonden worden. Speciaal voor degenen die niet naar De Bilt kunnen komen. Klik op de titel van een lezing in het overzicht hierboven om je aan te melden voor een webinar.

Er worden ook weer opnames gemaakt van de webinars, die later via internet kunnen worden bekeken. Hierover wordt na de bijeenkomst verdere informatie verstrekt.

De techniek van het fenomeen ´webinar´ heeft ons in het afgelopen jaar parten gespeeld. Maar we hebben daar lesjes van geleerd. Inmiddels hadden we al goede draadloze microfoons voor het geluid. Nu hebben we ook apparatuur om het videogedeelte van de schermen van de laptops te ´plukken´. Ook als deze een exotisch besturingssysteem gebruikt. Het wordt op VGA-niveau ´gecaptured´. En zekerheidshalve worden ook weer opnames gemaakt met een onafhankelijke videocamera.


Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl
[USERTRACK]