Woensdag 29 januari 2013
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Laatste nieuws CompUfair op 2 feb. in De Bilt•


In een vogelvlucht......
Als we zeggen 'laatste nieuws', dan bedoelen we hetgeen we nu weten. Je wordt altijd aangeraden ook op www.CompUsers.nl te kijken, want daar zullen we eventuele wijzigingen publiceren.

Hieronder wijzen we nogmaals op de mogelijkheid te reserveren voor de Workshops, de webinars van de lezingen en een plaatsje op de KoopjesMarkt. En je kunt nog deelnemen aan de CompUsers enquête.

De CompUfair is voor jong en senior. Bij binnenkomst in het HF Witte Centrum wordt je ontvangen  door enkele dames. Zij zijn graag bereid je wegwijs te maken over het programma en de locatie van de zalen.

In de foyer is het nu niet alleen gezellig, maar ook nuttig. Terwijl je een kopje koffie drinkt en een babbeltje maakt met een collega-bezoeker, zie je op een TV-scherm het programma. Je kunt dus altijd op tijd komen voor de volgende lezing of Workshop.

Even geen collega om te babbelen? Dan doe je gewoon wat iedereen doet: spelen met je mobieltje. Er is gratis WiFi, aan de bar hebben ze koffie en het wachtwoord.
Inhoud eMailing
In een vogelvlucht......
eMailings 01 en 02
Rreserveringen
CompUsers Platforms
 Problemen eMailings 01 en 02
Tot onze spijt werd een aantal lezers geconfronteerd met een blanco eMailing. Gelukkig werd dit beperkt tot de gebruikers van voornamelijk Windows Live Mail en voor zover de eMailing werd toegestuurd via HCCnet. De toezending via de hcc!CompUsers Service was geheel in orde.

De eerste keer (2013-01) kwam dat door een fout in de HTML-code en de tweede keer was een teken bij de transmissie spoorloos verdwenen. Waarop Windows Live Mail (en nog enkele mailprogramma's die gevoelig hiervoor waren) averechts reageerde. De meesten hadden geen last omdat de mailprogramma's veelal erg tolerant zijn.

Maar toch nemen we het zekere voor het onzekere. De verzending via HCCnet doen we voorlopig via de oude vertrouwde manier.

Excuses voor de overlast. Hier nog eens de links naar de webversies van de eMailings:

Inschrijvingen en reserveringen
De uiterste termijn voor de volgende inschrijvingen, reserveringen etc. is vrijdag 1 februari:
  • Enquête: Inmiddels zijn er al zo'n 1.500 reacties. Wil je je mening nog geven en kans maken op die prachtige Galaxy Note 10.0 tablet, dan moet je nu snel zijn!
  • KoopjesMarkt: Wol je een plaatsje om je overtollige spulletjes te verkopen op 2 februari, stuur dan snel een berichtje aan KoopjesMarkt@CompUsers.nl.
  • Workshops: enkele Workshops binnen al vol te lopen. Dus snel reserveren! Zie nog eens het schema hieronder en eMailing 2013-02.
  • Lezingen: zijn vrij toegankelijk, maar de thuisblijvers kunnen al inschrijven op de webinars. Zie nog eens het schema hieronder en eMailing 2013-02.
Workshops

Tijd

Onderwerp

Door

10.30-11.30

Whatsapp in Windows

John vd Laak, Platform Android

11.45-12.45

Whatsapp in Windows

John vd Laak, Platform Android

13.30-14.30

VirtualDub, video bewerken

Roel Schuil, Platform DigiVideo

14.45-15.45

VirtualDub, video bewerken

Roel Schuil, Platform DigiVideo

NB: klik op titel Workshop voor reserveren!

Lezingen

Tijd

Onderwerp

Door

10.30-11.30

Fine Art Printing in zwart-wit

Wessel Sijl, Platform DigiFoto

11.45-12.45

Power Director 11

Hans van Kempen, Platform DigiVideo

13.30-14.30

Digitale TV thuis op de laptop

Johan Swenker, Platform Linux

14.45-15.45

ePubs maken en bewerken

Jan den Ouden

NB: klik op titel lezing voor de Webinars!

CompUsers Platforms in grote zaal
Het kloppend hart van CompUsers zijn de Platforms, waar activiteiten worden ontwikkeld en gepresenteerd. Zij hebben alle hun présence voor 2 februari zorgvuldig voorbereid.

Platform DigiVideo: videobewerking en 3D

Het Platform DigiVideo is weer goed op dreef. In de eerste plaats demonstreren ze op 2 februari een aantal videobewerkingsprogramma's: Lightworks, VirtualDub, Studio 16 van Pinnacle, Powerdirector van Cyberlink en Magix. Ook voor je vragen op dit gebied staat het Platform DigiVideo voor je klaar.

Let op! Van Powerdirector is er ook een lezing en van VirtualDub zelfs twee Workshops.

Natuurlijk kun je ook de resultaten bij het Platform DigiVideo bekijken. 'Gewoon' of in 3D.

Platform DigiFoto: The Future is Now!

De tijd dat digitaal fotograferen alleen iets had met een camera, ligt ver achter ons. Volgens ingewijden fotograferen we straks alleen nog met een mobieltje. Maar voor het serieuze werk zal de camera best nog stand houden.

Rinus Alberti van het Platform DigiFoto had onlangs een visioen bij het lezen van zijn ochtendkrant. Stel dat het mogelijk is om een bij een nieuwsfoto in de krant (of gewoon je eigen foto), simpel door met je vinger op de  foto te tikken, deze foto ter plaatse tot leven te laten komen zodat je achtergrond-informatie te zien krijgt over de foto. Bijvoorbeeld waar het gebeurd is, wat er aan de hand was en zelfs een videootje erbij afgespeeld te krijgen. Zou dát niet mooi zijn? Desnoods ook nog een  muziekje erbij?!?

Maar dit is natuurlijk verre toekomstmuziek, want zoiets bestaat niet….. Hoewel, is dat wel zo? Rinus gaat op de CompUfair van 2 februari laten zien dat dit wel mogelijk is! Ook met je eigen foto’s… En dat is leuk spelen! Dus, wees er op voorbereid:  The Future is Now!!

Om de demonstratie te kunnen volgen is het handig om je smartphone (of  liever nog je tablet) mee te nemen, waarop je vooraf de app  Layar hebt geïnstalleerd.  En ze helpen je zonodig daarmee, zowel voor Android als iOS (Apple).

Nieuwsgierig geworden? Vergeet dan niet om de DigiFoto stand te bezoeken! Kijk uit naar iemand met een baard die Rinus Alberti heet. Daar wordt dit gloednieuwe en futuristische spektakel gedemonstreerd, voorlichting gegeven en ze kunnen daar ook alle vragen die je hebt oven deze toepassing beantwoorden.

Maar DigiFoto gooit daarmee natuurlijk niet alle tradities overboord. Ook 'gewone' fotografie komt aan bod. En ook buitengewone fotografie. Zoals Fine Art Printing, waar Wessel Sijl ook een lezing over geeft.

Platform Linux:  knutselcomputer van slechts 35 dollar

Het platform Linux is uiteraard actief in de grote zaal om uw vragen over Linux te beantwoorden.

Voor Linux hoef je niet  een grote pc mee te sjouwen. Het Platform Linux laat de Raspberri Pi zien. Een knutselcomputer van slechts 35 dollar waar je van alles mee kunt programeren.

Met diezelfde Raspberry Pi ondernemen we een project. Met simpele onderdelen en de nodige software kunt u de Raspberry Pi omtoveren in een digitale TV-ontvanger met HDMI-uitgang voor het afspelen van HDTV.  Nicolaas Kraft van Ermel en Johan Swenker introduceren je in de wereld van de digitale TV op de Raspbery Pi met XBMC media center software. Johan zal hier ook een lezing over geven.

Platform Android: super tablet

Het Platform Android komt steeds meer tot leven. In de SoftwareBus, op de GigaHits en tijdens de CompUfairs. Het is een actueel en dankbaar onderwerp. Maar extra mensen die willen meewerken op dit platform zijn zeker gewenst! Informeer en meld je aan!

De ontwikkelingen gaan heel snel. Het Platform Android heeft een nieuw tablet ter beschikking, want je eigen telefoon of tablet tonen geeft ook een heleboel privé-informatie prijs.

Het nieuwe tablet is een Nexus 7 van Google. Voor een 'spotprijs' van € 250 een tablet dat het modernste van het modernste op het gebied van hardware aan boord heeft. Ook heeft het qua software het nieuwste aan boord: Android 4.2 in een pure implementatie van Android.

Het Platform Android gaat hiermee op 2 februari het nieuwe feature Google Now. Google Now presenteren. Het integreert uw agendagegevens, locatiegegevens en de zoekmachine van Google. Het denkt met u mee.  Als u een afspraak heeft in Maastricht dan kan Google Now u live updates geven over files, en daarop de routeinformatie naar uw volgende afspraak aanpassen.

Maak ook even kennis met Near Field Communication. Dezelfde techniek die in vele toegangspassen en betaalpassen wordt gebruikt, bijvoorbeeld de OV‐chipkaart. Ook uw ID‐kaart of paspoort heeft zo’n NFC‐chip aan boord. Als u benieuwd bent naar wat er eigenlijk in die chip opgeslagen zit, dan scant het Plarform Android op verzoek uw document in. Daarbij wordt er niets opgeslagen :-).

Tenslotte wijzen we op de Workshops WhatsApp, verzorgd door het Platform Android.

Platform Windows: Kom maar vragen

Het Platform Windows staat weer klaar voor al je vragen. Windows 3.x doen we niet meer, hoewel er misschien nog wat verborgen kennis is. Maar op het gebied van Windows XP, 7 en 8 is er gegarandeerd voldoende kennis voorhanden.

Platform WebOntwerp: meld je aan!

Het Platform Webontwerp leidt heeft jouw hulp nodig. Er is voldoende belangstelling voor het onderwerp, maar het lukt maar niet om dit ook dusdanig te bundelen dat er genoeg mensen beschikbaar zijn om de stand te bemannen, lezingen te geven en artikelen te schrijven.

Toch zal ook dit keer het Platform WebOntwerp beschikbaar zijn. Je kunt u in de zaal van gedachten wisselen over dit onderwerp, of u als vrijwilliger opgeven.

Het Platform WebOntwerp verzorgt ook een lezing.  Deze heeft als onderwerp Social Media, in lijn met de HCC‐speerpunten van dit moment.

Platform Muziek: alles in harmonie

Het Platform Muziek zal zich weer breeduit presenteren. Met een éénmans-bezetting:
Evert Vinkenborg en zijn orkest! Deze klaagt nooit, maar zou graag jou als collega begroeten. Heb je wat met computers en muziek? Meld je dan bij Evert.

Maar je kunt eerst natuurlijk ook kennis maken met wat er op het gebied van muziek en computers zoal op de wereld te koop is. En niet te vergeten: te geef is, want er wordt heel vaak gebruik gemaakt van gratis software.

Platform VoIP: problem solvers

Inmiddels is VoIP (internet bellen) overal en bij velen vanzelfsprekend geworden. Maar het kan toch problemen opleveren. Zoals pas bij een bedrijf dat internet en telefonie heeft van een 'kabelaar', maar om nog meer te besparen daar en Fritz!Box tussen heeft en vervolgens met een DECT telefoon belt. Het probleem was dat 112 in een panieksituatie niet gebeld kon worden. Uiteindelijk bleek het DECT basisstation dat ook een VoIP functie bleek te hebben de boosdoener. Iemand van het Platform VoIP loste het op.

Voor je technische VoIP problemen kun je dus bij het Platform VoIP terecht. Maar ook hoe je maximaal op je telefoonkosten kunt besparen. Ook op je mobieltje, want daarmee kun je ook VoIPpen.

Digitale woning: bekijk het eens via IP

Hans van Baalen is er met ‘De bewakingscamera in het thuisnetwerk’. Deze keer een demonstratie van een IP‐camera en een NAS. Samen ook wel surveillance‐server genoemd.

In de zaal zal doorlopend een opstelling aanwezig zijn. De bemanning zal proberen al uw vragen te beantwoorden. U kunt ook zelf hands‐on kennis maken met deze toepassing.

Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl
[USERTRACK]