vrijdag 12 april 2013
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Programma CompUfair op 20 april 10 - 16 uur•


Winterslaap uit?


Heb je je winterslaap uit? Kom dan naar de voorjaars CompUfair van CompUsers op zaterdag 20 april.
De locatie is zoals gebruikelijk het HF Witte Centrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt. Je bent van 10 tot 16 uur van harte welkom. Eerder of later ben je nog meer welkom, want we kunnen best nog wat hulp gebruiken bij de opbouw en afbouw (stuur een mail aan evenementen@CompUsers.nl).

Bij het HF Witte Centrum is voldoende gratis parkeerruimte. Maar ook met openbaar vervoer is het gemakkelijk bereikbaar. Zie de routebeschrijving voor de bereikbaarheid per auto of openbaar vervoer.

De toegang is gratis voor de leden van CompUsers. Breng je HCC-pasje mee, dan kunnen we snel zien of je (al) lid bent. Maar, ook HCC-leden en introducés die (nog) geen lid zijn laten we graag en gratis binnen. Neem dus gerust je partner, kinderen of buurman mee.

Hieronder presenteren we het programma van de CompUfair. Je zult zien dat een aantal activiteiten gelijktijdig plaatsvinden. Het is dus verstandig je bezoek vooraf goed te plannen.

Denk ook aan de Algemene Leden Vergadering van CompUsers om 12 uur. Leden kunnen de vergaderstukken inzien op www.CompUsers.nl/Ledenkatern.

Het is altijd mogelijk dat er nog aanpassingen komen op het programma. Die worden hier zoveel mogelijk tijdig gepubliceerd. Kijk dus altijd nog even naar het programma voordat je vertrekt.
Inhoud eMailing
Winterslaap uit?
Oranje boven
Grote zaal
Lezingen
Workshops
 






Oranje boven
De outfit van de CompUsers medewerkers zal aangepast zijn aan de actualiteit. We dragen oranje T-shirts, compleet met het CompUsers-logo. Voor belangstellenden hebben we vast wel een beperkt aantal over, informeer bij de InfoBalie in de grote zaal. Ze kosten € 7,50 per stuk.

Grote zaal
Het centrum van activiteiten is in de grote zaal, de Colenbergzaal I. Hier vind je onder andere de InfoBalie voor:
  • informatie
  • abonnementen op de SoftwareBus
  • verkoop van CD- en DVD-ROMs
  • inschrijvingen Workshops
  • opgave leden HCC en CompUsers
Ook vind je hier de stands van de diverse CompUsers Platforms. Zij presenteren zich met demo's, uitleg over programma's, presentaties. Ook de medewerkers van de CompUsers VraagBaak zijn bij de diverse Platforms te vinden.

En als je iets of iemand zoekt, kun je altijd bij de medewerkers van de InfoBalie terecht; zij verwijzen je dan naar de juiste stand of helpen je met zoeken.

In de grote zaal vind je ook een aantal HCC zustergroeperingen. We verwachten deze keer de volgende groeperingen:
  • Genealogie-ig
  • Postzegel-ig
  • Testbank
  • Modelbaan-ig (ook de gehele dag activiteiten in de naastgelegen Statenkamer)






Lezingen
In de Over de Veghtzaal presenteert CompUsers vier lezingen over uiteenlopende, actuele onderwerpen. De Modelbaan-ig heeft ook een lezing. Je kunt dus kiezen uit vier lezingen:
   

Tijd

Onderwerp

Inleider

10.00-10.45

Video Conferencing met BigBlueButton

John van der Laak (CompUsers Platform VoIP)

11.00-11.45

Video bewerken met Pinnacle Studio 16

Hans van Kempen (CompUsers Platform DigiVideo)

14.00-14.45

Computer & Veiligheid

Rein de Jong (CompUsers)

15.00-15.45

Color management

Jurriaan Nijkerk (CompUsers Platform DigiFoto)


    
De lezingen zijn vrij toegankelijk, maar vol = vol. Soms is er ruimtegebrek, zorg dus op tijd te zijn. Dat voorkomt teleurstelling, een staanplaats of een ongemakkelijke hangplek op de vensterbanken.

Als je niet naar De Bilt kunt komen en toch een lezing wilt volgen, dan kan dat via een on-line 'webinar'. Klik enige tijd van tevoren hierboven op de titel van een lezing. Je komt op een registratie-pagina (naam en e-mailadres). Daarna kun je de webinar volgen.

BigBlueButton is een opensource systeem voor video conferencing, webinars en onderwijs via internet. Oftewel, een manusje van alles, dankzij de uitgebreide mogelijkheden van dit programma. Video conferencing is eigenlijk nog het meest eenvoudig. De volle mogelijkheden van BBB komen pas tot uiting bij de onderwijs-mogelijkheden. John van der Laak laat je kennis maken met BBB en zal het ook tijdens de lezing demonstreren.

Pinnacle Studio 16 is een krachtig videobewerkingsprogramma voor een prijs die bereikbaar is voor thuisgebruik. Je kunt er onder andere HD en 3D video's mee maken. Het verschilt nogal van zijn voorgangers. Hans van Kempen geeft een overzicht van de mogelijkheden en de nieuwtjes in dit programma. Daarbij komt het programma Pinnacle Studio 16 'live' op het scherm in de zaal, zodat iedere deelnemer de demo kan volgen.

Computers & Veiligheid: Wie heeft er nog nooit een virus of andersoortige indringer op zijn of haar PC gehad waardoor het werken werd bemoeilijkt of zelfs onmogelijk gemaakt. Deze lezing gaat in op de gevaren die ons bedreigen en welke middelen er zijn om deze het hoofd te bieden. Eerst wordt in het kort een beeld geschetst van de gevaren die ons bedreigen. Welke groepen zijn er te onderscheiden en wat is het doel van de indringers.

Zelf zijn wij vaak het grootste gevaar voor onze digitale veiligheid en integriteit. Ons gedrag is bepalend bij de mate waarin we veilig zijn. Het omgaan met wachtwoorden die ons daarbij beschermen is cruciaal.

Bij het gebruik van de PC, maar ook in het gewone leven verzamelt een mens veel wachtwoorden. Om het makkelijk te houden kiezen we vaak iets eenvoudigs zoals de naam van partner, kind of je geboortedatum. Nu kun je zelf wel nagaan dat dit niet de meest moeilijke zijn om te kraken. Maar alles op een papiertje schrijven is ook niet veilig.

Color management is niets bijzonders en eigenlijk ook niet ingewikkeld. Veel mensen hikken er tegenaan omdat het 'lastig' is, onbegrijpelijk, moeilijk, iets magisch. Maar het is eigenlijk alleen maar een manier om te voorspellen wat er uit je output komt, uit je printer of op de website. Het is een manier om dat wat op je beeldscherm staat nagenoeg exact in je eindresultaat te krijgen. Hiervoor is een ISO norm die exact voorschrijft wat je moet doen. Dit wordt heel helder uitgelegd, zodat iedereen er mee uit de voeten kan. Verder gaat de lezing ook in op kleur, wat is kleur, hoe beleven mensen kleur. Bestaat de 'goede kleur' eigenlijk wel. Door het begrijpen wat kleur is, wordt het ook duidelijk wat je met een kleurenbeeld aan het doen bent. 

























Workshops
In een workshop krijg je de beschikking over een pc, zodat je zelf 'hands-on' ervaring kunt opdoen. Het aantal plaatsen en pc's is meestal een beperkende factor. Om te voorkomen dat je komt als er geen plaats meer is, kun je vooraf een plaats reserveren in onze eShop (gratis). Per e-mail krijg je dan bericht en kun je je plaatsbewijs afhalen bij de InfoBalie. Ook als je niet vooraf reserveerde, kan er nog een plaats beschikbaar zijn. Vraag informatie bij de InfoBalie.
In een Workshop ga je onder leiding van deskundige docenten zelf aan de slag. De volgende vier Workshops zullen worden gehouden in de Jaghtkamer:

Tijd

Onderwerp

Begeleider

10.00-10.45

Dropbox en Cloud

Frans Dijkhoff (CompUsers)

11.00-11.45

Dropbox en Cloud

Frans Dijkhoff (CompUsers)

14.00-14.45

Windows Movie Maker 2012

Gerrit Rosendaal/Leen van Goeverden (CompUsers Platform DigiVideo)

15.00-15.45

Windows Movie Maker 2012

Gerrit Rosendaal/Leen van Goeverden (CompUsers Platform DigiVideo)


Elke Workshop wordt dus 2x gehouden.

Frans Dijkhoff is in de wolken. Met Dropbox en de cloud. Dropbox is een intelligente opslag van bestanden 'in the cloud', oftewel in de wolken, oftewel 'ergens op internet'. Met als voordeel dat je bestanden altijd up-to-date zijn, zowel op je desktop pc en je laptop als op je smartphone en je tablet. Want voor (bijna) alles is er wel een programma of 'app' voor Dropbox. En het is nog gratis ook, tenzij je heel veel ruimte verlangt. Interesse? In de Workshop leer je hoe voortaan je gegevens via de cloud altijd bij de tijd zijn.

De Workshops over Windows Movie Maker zijn vooral bedoeld voor starters op het gebied van digitale videobewerking. Je leert hoe je een video in diverse formaten vanaf de camera in de pc kunt laden, de basis videobewerkingen komen aan de orde en tenslotte leer je hoe je je eigen creatie weg kunt schrijven als .wmf bestand, in het meer algemeen bekende .mp4 formaat of kunt uploaden naar Youtube. Gerrit Rosendaal is de leraar, Leen van Goeverden assisteert in de zaal om de bewerkingen uit te laten voeren door de deelnemers.  














Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl
[USERTRACK]