maandag 15 april 2013
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•Activiteiten Platforms op CompUfair (20 april)•


Kom naar de CompUfair
Enkele dagen geleden stuurden we eMailing 2013-10 over de CompUfair op 20 april in het HF Witte Centrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt van 10-16 uur.

Heb je die al in je agenda staan? Het voorjaar is inmiddels weliswaar aangebroken, maar volgens de weerprofeten van De Bilt en Wageningen is de temperatuur zaterdag aanstaande net even in een dip. Ideaal weer om de CompUfair te bezoeken.

Alle informatie over de CompUfair vind je uiteraard op www.CompUsers.nl. Kijk daar altijd even voor je vertrekt, want wijzigingen in het programma kunnen voorkomen.

In deze eMailing brengen we de activiteiten van de CompUsers Platforms specifiek onder de aandacht.
Inhoud eMailing
Kom naar de CompUfair
Inschrijven Workshops
Redactie SoftwareBus
Platform DigiFoto
Platform DigiVideo
Platform Windows
Platform Linux
Platform Android
Platform Muziek
Platform WebOntwerp
Platform VoIP en Platform Netwerken
 


Inschrijven voor Workshops
In verband met de beperkte capaciteit is het verstandig om voor de Workshops vooraf een plaatsje te reserveren. Dat doe je door hieronder op de titel van de gewenste Workshop te klikken. Wat je verder moet doen, volgt vanzelf.
Tijd Onderwerp Begeleider
10.00-10.45 Dropbox en Cloud Frans Dijkhoff (CompUsers)
11.00-11.45 Dropbox en Cloud Frans Dijkhoff (CompUsers)
14.00-14.45 Windows Movie Maker 2012 Gerrit Rosendaal/Leen van Goeverden
(CompUsers Platform DigiVideo)
15.00-15.45 Windows Movie Maker 2012 Gerrit Rosendaal/Leen van Goeverden
(CompUsers Platform DigiVideo)

Redactie SoftwareBus
Niet echt een Platform, maar wel heel erg essentieel binnen CompUsers. En ook aanwezig in de grote zaal met een stand. De redactie informeert je hier over de inhoud van de SoftwareBus, hoe deze wordt opgemaakt met het OpenSource programma Scribus en wat er zoal bij komt kijken om de SoftwareBus met de GigaHits 6x per jaar bij de abonnees te krijgen.

Natuurlijk kun je ook exemplaren inkijken en gratis meenemen. Je kunt je bij de redactie aanmelden voor een abonnement en zeker zullen ze je ook graag informeren hoe je auteur kunt worden.

Platform DigiFoto
Op 6 april organiseerde het Platform DigiFoto met 30 deelnemers een fotosafari naar het Openlucht Museum in Arnhem. Een geslaagde dag, met een grote oogst aan foto's. Een selectie hiervan zal worden getoond in een doorlopende diashow. Een aantal foto's werd door een jury uitverkoren voor een vergroting op A3 formaat. Deze worden getoond en na afloop mogen de makers van deze foto's deze prints meenemen naar huis.

Een smartphone en fototoepassingen zijn haast synoniemen aan het worden. Rinus Alberti laat zien wat je kunt doen met de app Layar.

GIMP - oorspronkelijke vooral een grafisch programma - heeft een ontwikkeling doorgemaakt tot een volwaardig fotobewerkingsprogramma. De grafische mogelijkheden echter zijn nog steeds aanwezig en vragen om gebruik. Twee aspecten worden bij DigiFoto aan tafel uitgelicht: maak van bestaande foto's een spannend ander beeld en gebruik 'selecties' om grafische beelden te ontwikkelen die bijvoorbeeld bruikbaar zijn voor een kalender, kerstkaart of die zomaar mooi zijn. Het gebruik van het gereedschap selecties  en het werken met lagen komen aan de orde: eenvoudig, en verrassend. Isja Nederbragt laat een aantal foto's zien, maar u kunt zelf ook een foto meenemen, bijvoorbeeld van een landschap.
Platform DigiVideo
Uit de CompUsers ledenenquête bleek veel belangstelling van beginners. Het Platform DigiVideo zal speciaal aandacht geven aan starters op het gebied van digitale videobewerking.

Heb je nog oude videobanden en zou je willen weten hoe je die digitaal in je pc kunt krijgen? Het Platform DigiVideo brengt apparatuur mee en zal programma's demonstreren waarmee dit kan. In ieder geval kun je er terecht voor het omzetten van VHS banden. Als je zelf nog oude opnames hebt op een (inmiddels) exotisch medium, dan kun je misschien je afspeelapparaat meebrengen. Dan kan bij het Platform DigiVideo geprobeerd worden om het aan te sluiten om het overzetten uit te proberen. Het Platform DigiVideo zou graag ook oude media voor je omzetten, maar gezien de tijd zal dit beperkt moeten blijven tot kleine stukjes.

En natuurlijk gaat het Platform DigiVideo weer een aantal actuele videobewerkings-
programma's demonstreren. Voor Magix Video moet je bij Leen van Goeverden zijn, Hans van Kempen zal Pinnacle 16 demonstreren, Roel Schuil is de man voor LightWorks (een gratis maar toch uitgebreid programma) en André Syrier demonstreert PowerDirector van Cyberlink.

Tenslotte wijst het Platform DigiVideo op hun twee Workshops over Windows Movie Maker 2012 (om 14.00 uur en 15.00 uur door Gerrit Rosendaat en Leen van Goeverden), dat je gratis in Windows aantreft en voldoende is voor de basisbewerkingen.


Platform Windows
Het Platform Windows heeft drie pc's klaarstaan met respectievelijk Windows XP, Windows 7 en Windows 8. Als je vragen hebt, dan kun je hier wellicht de antwoorden vinden.

Hans van Baalen zal als toepassing ook het 'digitale huis' demonstreren: al je bestanden op een NAS, die door het hele huis beschikbaar zijn en afgespeeld kunnen worden. Onder andere de foto's van de fotosafari op 6 april van het Platform DigiFoto zullen (ook) hierop beschikbaar zijn. Het is de bedoeling om deze NAS ook van buitenaf via internet bereikbaar te maken, mits de configuratie van het netwerk in het HF Witte Centrum dit toelaat.


Platform Linux
Het Platform Linux beantwoord weer graag al je vragen. Tevens demonstreren Johan en Nicolaas de Raspberry Pi als interesante kleine linux-computer.


Platform Android
Het platform Android laat zien hoe je meerdere versies van Android op een android-apparaat tegelijk kunt draaien. Ben je uitgekeken op Android? We laten ook zien hoe je Ubuntu Linux op je Android-apparaat kunt zetten.

Platform Muziek
Ben je het programma MuseScore tegengekomen op de laatste GigaHits en wil je er nu wat meer van weten? Kom dan naar Evert Vinkenborg van het Platform Muziek. Wat speelt er bij cassettebandjes en grammofoonplaten? Juist, het omzetten naar digitaal. Ook dit zal het Platform Muziek demonstreren en je over informeren.

Weet je nog wat midi-files zijn? Die vind je bij de vleet in de krochten van het internet. Het Platform Muziek laat een applicatie zien die midi-files voor je opscharrelt. Er worden onder andere piano-rollen gevonden, die met de pc meteen omgezet worden in notenschrift. En zo zie je hoe de pc ook ingezet kan worden om de tijd terug te zetten.Platform WebOntwerp
Na de CompUfair van 6 februari is het Platform WebOntwerp met een aantal personen aan een reïncarnatie begonnen. Wij verwachten de eerste resultaten hiervan op 20 april.
Platform VoIP en Platform Netwerken
Deze Platforms leven in een innige symbiose. Dat is ook logisch, want VoIP (internet telefoneren) heeft alles met netwerken te maken.

Deze keer laat het Platform je weer kennismaken met allerlei toepassingen, inclusief de daarbij benodigde gadgets.

Maar speciaal is de toepassing BBB (BigBlueButton) die gedemonstreerd wordt. BBB kun je gebruiken voor video conferencing tot en met online onderwijs. Er is om 10 uur ook een lezing over BBB door John van der Laak.
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl
[USERTRACK]