Vrijdag, 13 september 2013
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· | ·Email-adres wijzigen· |
•CompUfair 21 september groter dan ooit!•


Dus je MOET er echt bij zijn!
Op 21 september van 10 tot 16 uur is er weer de jaarlijkse MegaCompUfair. Je weet wel, de extra grote versie van de CompUfair die CompUsers drie keer per jaar organiseert.

De MegaCompUfair van 21 september is nog groter dan voorgaande jaren. Deze keer hebben we letterlijk het gehele HF Witte Centrum in De Bilt afgehuurd.

Er is een heel uitgebreid programma. Gelijktijdig lopen meerdere activiteiten, lezingen en workshops. Je doet er verstandig aan om je bezoek vooraf goed te plannen.

De locatie is het HF Witte Centrum, Henri Dunantplein 4, 3731CL  De Bilt. Parkeerruimte is gratis en voldoende aanwezig. Maar je kunt ook per openbaar vervoer komen.
Inhoud eMailing
Je MOET erbij zijn!
Programma's
Windows 8.1 Zaal
Nieuwsgierig?
 


Belangrijkste programma's
Het CompUsers Platform DigiFoto heeft de DigiFotoDisc 2014 al beschikbaar tijdens de MegaCompUfair. Er is zoveel nieuwe programmatuur beschikbaar voor digitale fotografie, dat het wenselijk bleek om hiermee niet langer te wachten.

In de sporthal vind je CompUsers met alle Platforms, een tiental zustergroeperingen van de HCC met demonstraties en informatie. En ook de commerciële CompUmarkt van bedrijven die interessante aanbiedingen hebben.

In de 'Windows 8.1 Zaal' (Colenbergzaal 1) is 's-morgens een lezing van Tony Krijnen (Microsoft) over Windows 8.1.Maar zorg voor de zekerheid dat je er vroeg genoeg bij bent. 's-Middags sluit Rein de Jong (CompUsers VraagBaak) daar naadloos op aan met een lezing 'Windows 8.1 anders bekeken'. En in de Sporthal kun je bij het Platform Windows de nieuwe (definitieve versie!) Windows 8.1 bekijken, maar je mag het ook zelf bedienen.

Het CompUsers Platform Muziek samen met de HCC!Digimedia-ig pakt dit jaar groots uit in de Ooostbroeckzaal, voor deze gelegenheid omgedoopt tot Muziekzaal. Het zal er niet stil zijn; we verwachten niet alleen computers, maar ook muzikanten die met computers gaan samenspelen. Jij mag ook mee doen, dus neem je instrument gerust mee. Om af te stemmen, stuur je vooraf een mail aan Muziek@CompUsers.nl. En dan de DJ die nu al dreigt met 'hard core' muziek; blijf dus uit de buurt.

In de overige vier zalen krijg je een keur aan lezingen en workshops geboden. Deze worden verzorgd door CompUsers Platforms en deels ook door de HCC!groeperingen die onze gasten zijn. Ongetwijfeld zitten daar een aantal tussen die je zeker wilt volgen.

Kun je niet komen? Jammer. Maar een aantal lezingen kun je on-line volgen via internet. Deze worden ook opgenomen en kun je later via onze website naar je toe laten streamen. We hebben video-apparatuur voor twee lezingen gelijktijdig. Het schema van de on-line uitzendingen en opnames wordt later op www.CompUsers.nl bekend gemaakt.

Dan is er nog de gezellige foyer, waar je tegen redelijke prijzen consumpties en een eenvoudige hap kunt bestellen. Maar de foyer is vooral het rustpunt om even uit te blazen. En in gesprek te raken met je collega computerhobbyist. Bovendien zal in de foyer speciaal op 21 september gratis WiFi opengesteld worden voor alle bezoekers.

Zo, dat was de MegaCompUfair in hoofdlijnen. En het was een heleboel informatie.

Windows 8.1 Zaal
In de grote Colenberghzaal 1 worden de hele dag lezingen over Windows gegeven. We noemen dit daarom de Windows 8.1 zaal.

Lezing: De nieuwe mogelijkheden in Windows 8.1
(door Tony Krijnen, Microsoft Nederland)

Op 18 oktober zal Windows 8.1 op de markt verschijnen. Dan hebben we het niet over Windows 8 waar even een service pack aan is toegevoegd. Windows 8.1 heeft heel veel nieuwe functies en verbeteringen waar de gebruikers om gevraagd hebben.

Windows 8.1 zal zeker veel belangstelling krijgen. En de definitieve versie is nu beschikbaar voor OEM klanten en ontwikkelaars (MDSN). CompUsers heeft daarom het podium in de grote Colenberghzaal 2 helemaal ingericht voor Windows 8.1. We noemen dit de 'Windows 8.1 Zaal'.

De Microsoft expert Tony Krijnen legt u 's-morgens daar graag het fijne uit van Windows 8.1. Zoals altijd in een interactieve sessie met veel demon­straties en ruimte voor uw vragen en opmerkingen. De lezing is van 10.15-11.15 uur en wordt vervolgt door een vragenuurtje over Windows en andere Microsoft producten. Je hebt dus de kans van je leven om het naadje van de kous uit de eerste hand te krijgen. Maar wellicht zal het vooral over het nieuwe Windows 8.1 gaan.

Lezing: Windows 8.1 anders bekeken
(door Rein de Jong, CompUsers VraagBaak)

En 's-middags sluit Rein de Jong van de CompUsers VraagBaak daarop naadloos aan met zijn lezing en vragenuurtje 'Windows 8.1 anders bekeken'. Beide heren stemmen op lekaar af. Je kunt er dus gerust een hele 'Windows 8.1-dag' van maken.

Demo's Windows 8.1

Jammer dat je dan een heleboel andere interessante programma-onderdelen moet missen. Zoals de doorlopende demo van Windows 8.1 bij het Platform Windows in de Sporthal. Daar mag je ook zelf met je vingers aan Windows 8.1 zitten. Want het is immers een besturingssysteem met een touch screen bedieningsmogelijkheid!Hier titel paragraaf #13
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl
[USERTRACK]