Maandag, 16 september 2013
 eMailing 2013-18
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· |·Email-adres wijzigen· |
•MegaCompUfair
DigiFotoDisc 2014; Windows 8.1 Zaal; Muziekzaal


Nog wat programmadelen nader belicht
Op www.CompUsers.nl staat het programma, bijgewerkt tot en met de laatste aanvullingen en wijzigingen. Maar het blijkt toch nuttig voor velen om ook per eMailing geïnformeerd te worden.

Hieronder presenteren we daarom enkele recente aanvullingen op het programma. Maar we raden je toch aan om regelmatig een kijkje te nemen op www.CompUsers.nl, want we kunnen niet alles via eMailings bekendmaken. De MegaCompUfair is daar echt te groot voor.

Nog een kleine toevoeging voor de Muziekzaal. Ons jongste kaderlid (mistery Niels, zie foto) speelt DJ en gaat je verrassen op 'hardcore'. Denk je dat dat hetzelfde is als 'harde muziek'? Of het vroegere 'core memory' van computers? Dan moet je echt even komen luisteren. Oordopjes meenemen..... Ja, het heeft wel wat met computers te maken.
Inhoud eMailing
Wat programmadelen
DigiFotoDisc 2014 € 2
Demo 3D-printer
MuziekzaalDigiFotoDisc 2014 voor € 2
De DigiFotoDisc is al geperst en ziet er weer 'gelikt' uit. Maar het gaat natuurlijk vooral om de inhoud. Welnu, uit ongeveer zes gigabytes heeft het CompUsers Platform DigiFoto de krenten uit de pap gepikt voor de DigiFotoDisc 2014. Hiermee is de belangrijkste software voor de digitale fotograaf op een overzichtelijke wijze samengebracht.

Dat zijn 70 programma's op deze disc. Allemaal freeware, Open Source en soms een demo die je beperkt mag gebruiken. Dure programma's zoals het uitstekende Photoshop (dat overigens niet meer te koop wordt aangeboden, maar online 'verhuurd' wordt) ontbreken.  Daarvoor hebben we de gratis en uitstekende GIMP, die steeds meer zijn goede voorbeeld nadert.

De programma's op deze disc zijn ondergebracht in de volgende categorieën:

Beheer

Conversie

Panorama

Bekijken, viewers

Exif, XMP, IPTC

Presentaties

Animatie

3D Modelling

Raw fotografie

HDR

Resize

GPS, geotagging

Panorama

Tools

Herstellen

Bewerkingen

VariaEn er is nog meer goed nieuws: al dit moois kost je tijdens de MegaCompUfair slechts twee eurootjes!

Demo Leapfrog Creatrv3D-printer met korting

Is de 3D-TV een succes geworden? Och, technisch wel, maar dat gedoe met brilletjes is toch een grote hinderpaal gebleken.

Met 3D-printers ligt dat anders. Die maken dingen die je beet kunt pakken. Er gaat daardoor een nieuwe wereld open. En de prijzen zijn al zodanig dat 3D-printers 'salonfähig' zijn geworden.

Maak als één van de eersten kennis met een 3D-printer in de sporthal. Daar wordt de Leapfrog Creatr gedemonstreerd door de Nederlandse (!) fabrikant. De Leapfrog Creatr is verkrijgbaar vanaf € 1.250 excl. BTW. Maar onze bezoekers krijgen meteen een bon voor 10% korting. 


Muziekzaal (Platform Muziek en Digimedia-ig)
Op de MegaCompUfair zal het CompUsers Platform Muziek samen met de HCC!Digimedia-ig de Oostbroeckzaal innemen. We hebben dit daarom de Muziekzaal genoemd. Hier kan naar hartelust gemusiceerd worden, alhoewel het wel de bedoeling is dat het musiceren een raakvlak heeft met de computer.

Meedoen!!!


Wil je mee musiceren of iets anders op het gebied van digi-muziek presenteren? Daar bieden we ruimte en gelegenheid voor. Maar we willen wel graag dat je eerst afstemt. Niet omdat we bang zijn voor valsspelers, maar omdat we graag het programma in de Muziekzaal zo goed mogelijk tot zijn recht laten komen. Stuur daarom een mailtje aan de coördinator van het CompUsers Platform Muziek (Muziek@CompUsers.nl).

Wil je inspiratie opdoen? Kom dan langs. In de Muziekzaal, v/h bekend als Oostbroeckzaal. Je mag je computer en instrument vast meebrengen, misschien hebben we toch een plaatsje voor u.

Omzetten grammophoonplaten naar digitaal

O, u doet niets met muziek? U draait alleen CD's. En die eerste grammophoonplaat dan die u kocht? U hebt nog een stapel, maar geen platendraaier. Toch jammer, want u vond dat toen leuke muziek. Maar er zit geen pickupaansluiting op de televisie …

Als die stereotoren met pickup nog op zolder staat, is er een goede kans dat u met uw computer die platen kunt digitaliseren. En dan kunt u er CD's van maken, of mp3-files, die u op uw computer, tv, tablet of smartphone kunt afspelen. En als er in die stereotoren ook nog een cassettespeler zit, kunt u die eigen opnamen van toen ook weer toegankelijk maken.

Weet u dat er in de recyclingwinkels bakken met grammofoonplaten, en misschien nog cassettes, staan met muziek die u graag nog eens zou willen horen? Ik heb daar een aardige verzameling van de Dutch Swing College Band gevonden.
 

Muziekzaal (Oostbroeckzaal)

 

 

10:00 - 16:00

Keyboard aansluiten op een computer en componeren van muziek

Pieter van Hof

Digimedia-ig

10:00 - 16:00

Op midi saxofoon spelen met 'Band in a Box'

Ronald Fukken

Digimedia-ig

10:00 - 16:00

Muziek maken en 'Audacity' demonstreren

Evert Vinkenborg

Platform Muziek

10:00 - 16:00

Presentatie Magix Music Maker 2014

Magix agent

Magix

10.00 - 16.00

DJ demo (en 'herrie')

Niels van Andel

Platform Muziek


Midi bestanden

Op internet is er ook het nodige te vinden. Notation Player helpt u met het vinden van midi-files. En zet deze desgewenst ook om in notenschrift. Een midi-file kun je beschouwen als een gedifferentieerd orgelboek. Van een draai-orgel. Ik denk dat midi files de meest compacte manier zijn om muziek vast te leggen. B.v. zo'n drie uur achtergrondmuziek van een barpianist met soms een bas en slagwerk op een 1,4 MB diskette. Op het internet zijn veel transcripties van piano-rolls te vinden.

Opnemen met Audacity

U bespeelt een instrument? U kunt uw pc of laptop gebruiken om opnamen te maken. Met Audacity, een freeware programma, maakt u van uw laptop een supercassetterecorder met ingebouwde software. Beluister oefeningen, repe­ti­ties en optredens van uzelf of uw koor, band of orkest. Genadeloos worden foutieve inzetten en valse noten gesignaleerd en geanalyseerd. U kunt ook streaming media op uw pc met dit programma opnemen.

Componeren met Musiscore

Het programma Musiscore is een freeware programma waarmee je meerstemmige composities kunt maken, beluis­teren en uitprinten. Door de individuele zangstemmen t.o.v. de rest een hoger volume te geven is het mogelijk om voor diverse stemmen individuele oefenfiles te maken.

Hurricane Herrie

Als er een tijdje onvoldoende muzikale belangstelling is, kan het zijn dat Evert Vinkenborg (Coördinator CompUsers Platform Muziek) met zijn Hawker Hurricane gaat vliegen. Met Flightsimulator 2004, de foto-uitbreiding NL2000 en het Airfield Hawkinge, een vliegveld uit de tweede wereldoorlog in de buurt van Dover, probeert hij zijn zweef­vliegverleden te continueren.

Op midi saxofoon spelen met Band-in-a-Box (Ronald Fukken)

De ‘midi windwood player’ bevat vele instrumenten in één en ‘Band in a Box’ is een midi begeleidingsprogramma, waarbij keuze uit vele stijlen en ritmes mogelijk is. Ronald legt uit en demonstreert.

Live muziek

Pieter van Hof gaat muziek maken op zijn keyboard. Benieuwd wat dat gaat worden? Kom luisteren.
Vraagbaak voor Adobe Elements

Martin Wagener en Lex Souren zullen aanwezig zijn om al uw algemene en specifieke vragen over video bewerken met Adobe Elements 11 te beantwoor­den.


Klik voor vergroting
Henk van Andele-mail
Voorzitter CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl
[USERTRACK]