Vrijdag 13 december 2013
 eMailing 2013-23
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· |·Email-adres wijzigen· |
•CompUsers meer op internet•


Web, Twitter en Facebook
De informatie op onze website www.CompUsers.nl is de laatste week enorm uitgebreid met een aantal jaargangen SoftwareBus en GigaHits. Ook is er veel nieuwe informatie over Linux en het gebruik van Windows XP nadat Microsoft na 8 april 2014 geen veiligheidsupdates meer verstrekt.

Ook op het gebied van 'social media' speelt CompUsers een partij mee. Een aantal maanden geleden werd het CompUsers Twitter account in gebruik genomen. Recent is daar een Facebook account bijgekomen.

Hieronder geven we wat uitgebreidere informatie en de links naar deze nieuwe inhoud van de website, respectievelijk de social media.
Inhoud eMailing
Web, Twitter, Facebook
Jaren SoftwareBus
Jaargangen GigaHits
Platform Linux
Windows XP
Twitter
Facebook


Jaargangen SoftwareBus
Al een groot aantal jaren wordt telkens op de eerste GigaHits van een nieuw kalenderjaar de gehele voorgaande jaargang SoftwareBus als PDF opgenomen.

Deze hebben we nu via www.CompUsers.nl ook online gezet. De jaargangen 2006 t/m 2012 zijn nu door iedereen in te zien; de jaargang 2013 zal volgen zodra GigaHits 2014-1 is uitgebracht.

Het gebruik is super-eenvoudig. Op www.CompUsers.nl de gewenste jaargang openen en op de gewenste uitgave klikken. Als je browser goed is ingesteld, opent zich daarna het PDF-bestand in een PDF-reader. Dan kun je in ieder geval de pagina's lezen. Veel PDF-readers bieden de mogelijkheid een 'side-bar' te tonen met miniaturen van de pagina's, wat het zoeken van de juiste pagina kan vergemakkelijken. Ook bieden veel readers de mogelijkheid in de tekst te zoeken.

Met ingang van de jaargang 2012 is de SoftwareBus niet alleen als PDF-bestand opgenomen, maar ook als 'flip-book'. Dit zijn op Flash gebaseerde bestanden, waarbij je de pagina's kunt omslaan door met de muis te slepen. Er zijn trouwens nog veel meer mogelijkheden met deze flip-books, die je zelf zult ontdekken.

De flip-books verschijnen met twee pagina's naast elkaar; een redelijk grote monitor is dus wel nodig. Voor tablets en mobieltjes is daarom een aparte versie opgenomen, waarbij een pagina full-screen verschijnt en het wisselen van pagina's gebeurt door een veegbeweging.

De oorspronkelijke zoekfunctie op de DVD's werd gemaakt voor pc's. Deze kan niet werken op een webserver. De zoekfunctie van een PDF-reader beperkt zich tot één uitgave. Het DiscTeam werkt nog aan een zoekfunctie op de server die binnen alle SoftwareBus-uitgaven zoekt.

Uiteraard geldt voor de SoftwareBus auteursrecht. Daarom is in de PDF bestanden een watermerk opgenomen. Overname van inhoud is slechts toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming.

Jaargangen GigaHits
Ook van de GigaHits staat telkens de voorgaande jaargang op de eerste Gigahits van een nieuw jaar. Hiervan hebben we de jaargangen 2009 t/m 2012 nu op www.CompUsers.nl gezet. De eerdere jaargangen plaatsen heeft bij software heel weinig nut.

De GigaHits jaargangen oproepen werkt op dezelfde wijze als bij de SoftwareBus. Op de website werkt een GigaHits precies zoals op de plastic discs. Het gehele menu verschijnt en je kunt hier heel gemakkelijk hierin je weg vinden en Previews van software openen.

De Previews geven de volledige oorspronkelijke informatie. Maar installeren van software kan niet. Door ruimtebeperkingen hebben we deze moeten verwijderen. Ook de boot-functie werkt uiteraard niet vanaf het web.

Voor de zoek-functie geldt hetzelfde als voor de SoftwareBus, zie hierboven. De GigaHits werkt op basis van HTML. Hierin kun je zoeken met je browser, maar dat werkt alleen op het deel dat zichtbaar is op het scherm en de geopende Preview.
Platform Linux
Het CompUsers Platform Linux is altijd heel actief. Ook op www.CompUsers.nl.

Recent plaatste het Platform Linux een aantal interessante nieuwe artikelen in het Linux deel van de CompUsers website.

Niet alleen gericht op de doorgewinterde Linux gebruikers, maar het Linux evangelie wordt daar ook voor Windows gebruikers gepredikt. Als je kennis wilt maken met Linux, moet je zeker eerst deze pagina's lezen.

Het Platform Linux vind je hier: https://linux.compusers.nl


Windows XP
Velen gebruiken nog Windows XP. Maar Microsoft stopt op 8 april 2014 met support voor XP. Er komen dan ook geen veiligheidsupdates meer. Dat betekent dat XP daarna een gemakkelijke prooi gaat worden voor cyberaanvallen en virussen.

Dat wil je niet? Zorg dan dat je tijdig overstapt op een modernere Windows versie of een ander besturingssysteem, bijvoorbeeld het gratis Linux.

Op www.CompUsers.nl lees je het complete verhaal HIER.Twitter
Om korte berichten te verzenden, is Twitter een uitstekend medium. Ook CompUsers maakt daar vanaf de zomer gebruik van. Regelmatig worden nieuwe belangrijke berichten geplaatst.

Volg CompUsers via Twitter: https://twitter.com/CompUsers.


Facebook
Voor uitgebreider nieuws, afbeeldingen en  dergelijke, kunnen niet alleen personen maar ook organisaties gebruik maken van Facebook. Sedert enkele weken maakt ook CompUsers hier gebruik van.

CompUsers op Facebook volg je hier: https://www.facebook.com/hcc.compusers

Volg dus voortaan CompUsers ook op Facebook. Je kunt uiteraard CompUsers ook 'liken'.


Henk van Andele-mail
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl
[USERTRACK]