Maandag 27 januari 2014
 eMailing 2014-01
| ·Aanmelden (gratis)· | ·Afmelden· |·Email-adres wijzigen· |
•CompUfair zaterdag 8 februari•


Lezingen, workshops, informatie en koopjesmarkt
Een woord vooraf: Henk, geweldig bedankt voor al je inspanningen om ons jarenlang van deze  informatiebron te voorzien! …..en dat je ons nog even technisch bijstaat om dit allemaal voor elkaar te krijgen.

We zijn  hard op zoek naar een nieuwe redacteur. Heeft u interesse, bent u bereid om deze klus met een paar anderen voor onze mooie vereniging op te pakken? Neem dan contact op met onze secretaris Frans Dijkhoff.

In de tussentijd verschijnt de eMailing mogelijk iets minder frequent en geavanceerd dan u gewend was. De informatie is er echter niet minder om!

In deze eMailing vindt u informatie over de komende CompUfair die plaats vindt op zaterdag 8 februari van 10 tot 16 uur in het H.F. Witte Centrum in De Bilt. Het belooft weer een erg leuke en interessante dag te worden, komt dus vooral in groten getale!
Inhoud eMailing
Lezingen, workshops, informatie en koopjesmarkt
Algemene informatie
Domotica
Foto-videobewerking
Vervanging XP
En verder
Rooster
 

Algemene informatie
Een routebeschrijving vindt u hier. De eMailing behandelt enkele highlights. Het volledige programma vindt u in de Softwarebus 2014-1 en, mocht u nog geen abonnement hebben, op onze website. Hier kunt u tevens terecht voor de laatste details en eventuele wijzigingen. Wilt u een workshop niet missen? Meldt u dan vooraf aan. De links daarvoor vindt u in het overzicht onderaan deze mailing.

Domotica
Ons huis raakt steeds meer verknoopt met het internet en wordt meer en meer elektronisch bestuurd. Een van de meest actuele thema’s van dit moment wordt u uitgebreid toegelicht en gedemonstreerd door Hans van Baalen in zijn lezing over Domotica. Een heuse blik in de toekomst!

Foto- en videobewerking
Video en fotografie blijven dankbare thema’s en kennen veel enthousiaste beoefenaren. Laat u bijpraten over software die u daarbij helpt zoals Cyberlink Power Director, Lightzone, Picasa en Gimp. Het blijft natuurlijk niet bij praten. Er is vooral ook veel te zien en te doen.

Vervanging XP
Na ruim 12 jaar trouwe dienst wordt Windows XP vanaf april niet meer ge-update. Door een ander besturingssysteem te overwegen, kan uw oude PC misschien nog even mee. Zorin OS is een Linux-versie die erg lijkt op Windows, zodat u gemakkelijk overstapt. Cees Otte laat u dat zien.

En verder
Verder vindt u informatie, demonstraties en workshops van de platforms communicatie, muziek en Windows, tips voor het gebruik van MS Word en uitleg over hoe u met uw eigen mailadres overal kunt mailen.

Tenslotte is er een koopjesmarkt. Daar kunt u (digitale) spullen verkopen, maar natuurlijk ook kopen. Gunt u uw materiaal een tweede leven? Neem dan kennis van de regels en meldt u voor 30 januari aan.


Rooster

Klik op de tijden van een workshops (onderste deel van het overzicht) om u aan te melden. Voor deelname aan een lezing is geen aanmelding nodig.
Over de Veghtzaal
Tijd van-tot Lezing Wie
10.30 – 11.30 Vervangen Windows XP Platform Linux , Cees Otte
11.45 – 12.45 Onze Digitale Woning Hans van Baalen
Pauze
13.30 – 14.30 Picasa Platform DigiFoto, Rinus Alberti
14.45 – 15.45 Cyberlink Power Director 12 Platform DigiVideo. Hans van Kempen

Jagtkamer
Tijd van-tot Workshop Wie
10.30 – 11.30 Fotobewerken met LightZone DigiFoto, Isja Nederbragt
11.45 – 12.45
Pauze
13.30 – 14.30 E-mail-instellingen op vakantie Frans Dijkhoff
14.45 – 15.45
^Top

Clemens Schellense-mail
Bestuur CompUsers
Uitgave van
hcc!CompUsers-ig
www.CompUsers.nl
[USERTRACK]