Previewer

 

 

 

 

Naam:

Henk van Andel

 

 

 

 

Geboren:

12 november 1943 te Almkerk (NBr)

 

Burgerlijke staat:

Gehuwd, 2 kinderen, 5 kleinkinderen

 

Woonplaats:

Rhenen

 

Henk van Andel studeerde tuinbouw, algemene economie en bedrijfseconomie. In het dagelijks leven is hij directeur van een advies-, ingenieurs- en architectenbureau gespecialiseerd in agro en agro-industrie te Wageningen. Zelf is hij vooral actief als bedrijfsadviseur en reist frekwent.

Zijn hobbies zijn muziek en computers. Andere hobbies schieten erbij in wegens tijdgebrek.

De computerhobby is voortgevloeid uit de interesse voor electronica. Zijn eerste microcomputer werd eind zeventiger jaren in elkaar gesoldeerd met componenten uit Amerika, een IMSAI 8080. Maar ook heeft hij veel geprogrammeerd.

Eind zeventiger jaren werd hij lid van de pas opgerichte Hobby Computer Club en trad hij toe tot de toenmalige CP/M gebruikersgroep van de HCC. Vrijwel vanaf het begin was hij lid van het bestuur van de CP/M-gg, eerst een korte periode als secretaris, daarna als voorzitter. Toen de CP/M-gg en de MSDOS-gg fuseerden in de huidige DOSgg werd hij voorzitter. In het midden van de tachtiger jaren was Henk van Andel bovendien voorzitter van het hoofdbestuur van de HCC. Daarna heeft hij in vele commissies van de HCC deelgenomen voor specifieke onderwerpen of problemen.

De CP/M-gg en later de DOSgg ontwikkelden zich tot de grootste gebruikersgroep van de HCC met een breed scala aan diensten en producten voor de leden. De functie van voorzitter vergt veel tijd naast de rol in de HCC. Binnen de DOSgg is Henk vooral actief op het gebied van verniewing en innovatie.

november 2006

DOSgg is de oude naam van de CompUsers ig.

 

Deze Previewer maakte voor de volgende programma's op deze disc een Preview:       klik hier voor lijst.