Communicatie

EssentialPIM

Versie: 

7.6
EssentialPIM

Samenvatting: 

EssentialPIM is een Personal Information Manager.

Met EssentialPIM kun je afspraken, taken en contacten beheren. Daarnaast beschikt het over de mogelijkheid om wachtwoorden op te slaan. Ook kun je er mee e-mailen. De software is beschikbaar voor Windows, Android en iOS. Tegen betaling zijn er extra mogelijkheden, bijvoorbeeld cloud-opslag.
De Windows-versie is uitbreidbaar met zogenaamde ‘Supplementary free software’.
Het programma blinkt uit in functionele gebruiksmogelijkheden, die nagenoeg zonder handleiding te begrijpen zijn.
 

Waardering: 

4 (op schaal 1 (slecht) t/m 5 (uitmuntend))

Thunderbird

Versie: 

52.01.1
Blauwe postduif omvat brief

Samenvatting: 

Thunderbird, uit de Mozilla-stal, is een mailprogramma. Net als de Mozilla-browser Firefox is het een goed en volwassen programma. Thunderbird versie 1.0 verscheen al in 2004. Het programma kan bogen op een grote schare trouwe gebruikers. Thunderbird is er voor Windows, Linux en Mac. Het is in meerdere talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands en Fries.

Voor hen die het maximale uit Thunderbird willen halen is Thunderbird  uit te breiden met add-ons voor extra functionaliteit.

Standaard is Thunderbird uitgerust met functies voor beveiliging tegen spam en phishing. Daarnaast heeft het spellingcontrole voor de meest uiteenlopende talen en een aanpasbaar uiterlijk. Ook gaat Thunderbird heel plezierig met aliassen om.

Waardering: 

4 (op schaal 1 (slecht) t/m 5 (uitmuntend))
Abonneren op Communicatie