Systeem

FileZilla - The free FTP solution

Versie: 

3.41.2
FileZilla - The free FTP solution

Samenvatting: 

Als we het over FileZilla hebben dan bedoelen we normaliter de ‘FileZilla-client’. Er bestaat namelijk ook een ‘FileZilla-server’. Het verschil wordt duidelijk als u deze review leest. FileZilla is een gratis FTP-client, geschikt voor meerdere platformen: Windows, Linux, en MacOS. Met het programma kun je bestanden ophalen van en versturen naar een FTP-server. Er is ook een professionele, commerciële variant. Daarvoor moet worden betaald.
Spoiler alert: de gratis variant kan méér dan je – normaal gesproken – nodig zult hebben.

Waardering: 

5 (op schaal 1 (slecht) t/m 5 (uitmuntend))

Q4Wine

Versie: 

1.3.10
Q4Wine logo

Samenvatting: 

Q4Wine is een grafische interface voor Wine, de Windows-simulator voor Linux. Met Q4Wine kunnen virtuele Windows-stations en applicaties worden beheerd. Het biedt toegang tot de Wine Application Database (AppDB), waarin voor een groot aantal applicaties is te vinden óf en in welke mate ze met Wine werken. Het biedt ook toegang tot Winetricks, een script waarmee gemakkelijk allerlei gratis applicaties en games kunnen worden geïnstalleerd. Q4Wine doet wat het belooft, zij het dat er zo hier en daar wat onhandigheidjes in zitten. Een 4 als waardering op een schaal van 1 t/m 5 is het zeker waard.

Waardering: 

4 (op schaal 1 (slecht) t/m 5 (uitmuntend))

PlayOnLinux

Versie: 

4.2.12
PlayOnLinux logo

Samenvatting: 

PlayOnLinux (POL) is een grafische interface voor Wine, de Windows-simulator, waarmee Windows-programma’s (waaronder veel games) op Linux kunnen worden geïnstalleerd, uitgevoerd en gedeïnstalleerd. Het biedt een catalogus van Windows-programma’s waarvan de installatiebehoeften zijn voorgeprogrammeerd. Bij installatie van zo’n programma zorgt POL er voor dat de juiste versie en variant (32- of 64-bits) van Windows wordt gesimuleerd, dat eventueel extra benodigde hulpsoftware (zoals bepaalde dll’s) wordt geïnstalleerd, en zelfs dat de meest geschikte versie van Wine wordt gebruikt. Ook niet in de catalogus voorkomende programma’s kunnen worden geïnstalleerd. In dat geval geeft POL de mogelijkheid Wine en Windows in te stellen en eventueel extra benodigde library’s te installeren. De huidige versie van POL kent echter de nodige problemen …

Waardering: 

3 (op schaal 1 (slecht) t/m 5 (uitmuntend))

Paragon ExtFS for Windows

Versie: 

4.2.651
Paragon ExtFS for Windows

Samenvatting: 

Paragon ExtFS is een Windows-driver voor lees- en schrijftoegang tot partities met een van de Linux-bestandssystemen ext2, ext3 of ext4. Ext4 is op het ogenblik het standaard Linux-bestandssysteem, dat onder meer door Ubuntu en Linux Mint wordt gebruikt. Aan elk van deze partities wordt de eerstvolgende vrije drive-letter toegekend. Met het bijbehorend beheerprogramma kunnen Linux-partities geverifieerd, geformatteerd, ontkoppeld en aangekoppeld worden. Ook kan een andere  drive-letter worden toegekend. 

Oordeel: ook al blijft er nog wel wat te wensen over, ExtFS van Paragon behoort wel tot het beste wat er op dit gebied verkrijgbaar is.

Waardering: 

4 (op schaal 1 (slecht) t/m 5 (uitmuntend))
Abonneren op Systeem